Speltips Nederländerna - England

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Nederländerna - England

En plats i 2024 års EM-final står på spel när Nederländerna möter England i en spännande semifinal på onsdagskvällen på BVB Arena i Dortmund.

Nederländerna

Nederländerna hämtade igen underläge i andra halvlek i lördagskväll med två snabba mål för att ta sig förbi Turkiet. Ronald Koemans gubbar visade dock på svagheter jämfört med deras kross i åttondelsfinalen mot Rumänien.

Hittills i EM har Nederländerna släppt in totalt fem mål, vilket indikerar vissa defensiva svagheter. Dessa svagheter var särskilt tydliga i kvartsfinalen mot Turkiet där man hade en del tur att inte ha släppt in fler än ett mål. De släppte också in tre mål i sin sista gruppspelsmatch mot Österrike och kämpade i sin tighta vinst över Polen. Noterbart är att det har varit minst tre mål i nio av Nederländernas senaste tio matcher.

Truppen:

Nederländernas förväntade startelva i en 4-3-3-formation inkluderar Verbruggen i mål; Dumfries, de Vrij, van Dijk och Ake i försvaret; Schouten, Simons och Reijnders på mittfältet; med Malen, Depay och Gakpo i anfallet.

Både Depay och Cody Gakpo har varit inblandade i över 60% av Nederländernas målchanser hittills, vilket gör dem till viktiga spelare i offensiven.

När det gäller lagnyheter har den före detta Barcelona-tränaren Ronald Koeman inte gjort några större förändringar i sin startelva i någon av de två utslags-matcherna hittills. Men även om han inte har några problem med varken avstängda eller skadade spelare kan han dock stöka om lite i elvan. Steven Bergwijn har inte övertygat på högerkanten i någon av de senaste två matcherna. Han kan eventuellt ersättas av Donyell Malen, som gjorde två mål i 3-0 segern mot Rumänien i åttondelsfinalen.


England

England fortsatte med sina mediokra prestationer i kvartsfinalen, där de på straffar slog ett tappert Schweiz. Gareth Southgate är nu under press på grund av hans lags dåliga insatser trots ett stjärnspäckade lag.

Siffrorna imponerar på pappret då England bara har förlorat två av sina senaste 19 matcher. Även om de har varit långt ifrån imponerande, med bara en vinst på 90 minuter på fem EM-matcher, så har de nu nått semifinalen främst tack vare sina stjärnors individuella kvalitet.

England har lyckats göra fyra mål under ordinarie tid i turneringen, men i slutspelet har deras två mål kommit väldigt sent – i 80:e och 90+5:e minuten.

Truppen:

Marc Guehi återvänder till startelvan från avstängning och kommer sannolikt att ersätta Ezri Konsa trots hans solida insats mot Schweiz i lördags. Den goda nyheten för Gareth Southgate är att Luke Shaw är tillgänglig efter att denne äntligen fick några minuter i kvartsfinalen. Det återstår att se om detta räcker för att ge honom en plats i startelvan på onsdag. Efter att ha missat de första fyra matcherna är det dock förmodligen troligare att Kieran Trippier och Bukayo Saka spelar på varsin kant.

Englands förväntade startelva i en 4-2-3-1-formation inkluderar Pickford i mål; Walker, Stones, Guehi och Shaw i försvaret; Mainoo och Rice på mittfältet; Saka, Bellingham och Foden som offensiv mittfältare; med Kane längst fram.

Englands möjliga startelva:
Pickford; Walker, Stones, Guehi; Saka, Mainoo, Rice, Trippier; Bellingham, Foden; Kane

Analys & Speltips

Nederländerna visade för många defensiva svagheter i kvartsfinalen mot Turkiet, och England kommer att försöka utnyttja dessa sårbarheter. England kan inte vänta till slutet av matchen med att göra mål som senast. Det har ofta blivit på tok för målsnålt när England spelat. Spelare  som Jude Bellingham och Harry Kane need to step up. Dom har inte kommit till sin rätt hittills. Om England ska ha en chans att vinna semifinalen måste de alltså börja spela bättre från start och inte bara i sista kvarten. Låt oss hoppas att Bellingham och Kane hittar formen och visar vad de verkligen kan!

Samtidigt ska vi inte underskatta Nederländerna som sannerligen vet hur man ska göra mål. Engelsmännen har historiskt sett haft det svårt mot Nederländerna. Det här blir ingen lätt match för endera lag och marknaden håller dom därför relativt jämt, visst favoritskap till England.

Jag håller själv England som knappa favoriter men tycker inte oddsen på raka tvåan är tillräckligt attraktiva. Det som lockar mig är istället ett överspel eftersom linan ligger så lågt. Säkrar med att spela asiatiskt - pengarna tillbaka om matchen slutar 1-1 eller 0-2 tex. 

Nederländerna - England

Läs mer om England - Nederländerna i EM 2024

nederländerna england em 2024

Inför Nederländerna - England EM 2024

Fotbolls EM 2024 10 juli 2024

Den andra semifinalen i sommarens Fotbolls-EM spelas i Dortmund under onsdagskvällen och det är Nederländerna mot England. Nederländerna vände och vann mot Turkiet när de säkrade ... Läs mer