Speltips Nederländerna - England

Bild från Bildbyrån

Nederländerna har en bra chans

Ibland blir man positivt förvånad av fotboll. Igår var en sån dag när Spanien och Frankrike brände av en första halvlek som var fantastiskt underhållande. Mycket mål, mycket känslor och mycket fina aktioner i en match många trodde skulle sluta 0-0. Framförallt Spanien såg och ser otroligt bra ut. Det enda som kan stoppa dem är deras skador. Jag tänker på Pedri och så ny skada igår när en planstormare och vakt lyckades tackla Morata. Är han allvarligt skadad kan det bli avgörande för finalen. Han är otroligt viktig för Spaniens spel.

Men nog om det. Idag ska Nederländerna och England drabba samman och jag tycker mig ha hittat ett fint spel till matchen. Denzel Dumfries att ta över 1.5 fouls står i 1.90 på Bet365. Det här är en energisk spelare som kan löpa över stora ytor på sin högerkant. Han jobbar alltid hårt och drar ofta på sig mycket frisparkar. Även om han lugnat sig lite med att dra på sig kort så är det fortfarande en energisk spelare.

Mot Polen i premiären drog han på sig 2 fouls. Det var visserligen en match där Nederländerna hade mer av bollen. Mer lik matchbild kanske blir som mot Frankrike (0-0) i matchen efter. Där ställdes Dumfries mot Mbappe och drog på sig 4 fouls.

Fight mellan Dumfries och Foden

I den här matchen bör han få Foden på sig. En spelare som gärna viker in för skott och som också springer mycket. Jag tror det kan bli en bra fight mellan dessa på sin kant. Foden mötte Schär i kvartsfinalen på sin kant. Där fick Schär 2 fouls. I matchen mot Danmark som jag tror kan bli en rätt liknande matchbild som här hade Foden Maele emot sig. 2 fouls blev det på Maele.

Något annat som kan tala för att vi får se en lite mer intensiv match sett till regelöverträdelser är att korten nu nollställts. Dumfries kort som han fick mot Rumänien är alltså nu borta.

Något annat som talar för mer fouls från Dumfries är att det blir lite nyckeln i matchen. England kommer vilja få in inlägg mot Harry Kane från Saka och Foden. Kan man stoppa det är mycket vunnet.

Det här spelet ger 1.90 hos Bet365 men bara 1,78 på Kambi.

Spelet

Denzel Dumfries över 1.5 fouls, 1.90 Bet365

Hur matchen slutar? Jag tror Nederländerna kan vinna den här. England har inte sett bra ut och Nederländerna har Gakpo i superform.

Lycka till vid rygg

// Jonas Weimer

Nederländerna - England

Läs mer om England - Nederländerna i EM 2024

nederländerna england em 2024

Inför Nederländerna - England EM 2024

Fotbolls EM 2024 10 juli 2024

Den andra semifinalen i sommarens Fotbolls-EM spelas i Dortmund under onsdagskvällen och det är Nederländerna mot England. Nederländerna vände och vann mot Turkiet när de säkrade ... Läs mer