Speltips New York Rangers - Carolina Hurricanes

Bild från Bildbyrån

Målsnålt när Hurricanes gästar Garden

Ett lag som börjat riktigt stabilt är New York Rangers. Natten till fredag möter de divisionsrivalerna Carolina Hurricans. Det kommer givetvis bli intressant att se vem som drar längsta strået, men framförallt tror jag målvakterna kommer spela huvudrollen och att kampen blir målsnål.

I Madison Square Garden möts alltså Rangers och Hurricanes för första gången denna säsong. Lagen har finjusterat trupperna med stommarna är intakt.

Det som är intressant för nattens bett är att i New York Rangers återfinns numera också Jonathan Quick, som kompletterar Igor Shesterkin (som vi får kalla förstakeeper).
Rangers är stabila defensivt. De har på nio matcher släppt in 18 mål, 2 i snitt per match. Det ska ses med att de haft ett ganska tufft schema på bortais med möten som Jets, Canucks och Oilers.
Shesterkin har ett GAA på 2.56 på sju matcher och Quick har 0.41 på tre matcher.

Carolina har blandat och gett lite. De har fått poäng med sig med vinster senaste tre. Framförallt är defensiven bättre och de har bara släppt fyra mål på tre matcher. Den som främst vaktat målet är Frederik Andersen två matcher av dessa tre vinster och Antti Raanta en match.

Som nämnt så är detta en på förhand tuff match och med tanke på att det är en divisionsmatch så får den lite extra krydda. Jag tror den kan bli lite avvaktande och ser framför mig två målvakter som glänser lite extra. Jag lägger 5 Unites på att matchen går under linan 6,5 mål inklusive förlängning.