Bild från Bildbyrån

Supertrygg defensiv

I sena lördagsfighten tar Newcastle emot West Ham och jag sticker knappast ut hakan här när jag säger att jag tror att hemmalaget stänger ner gästerna.

Speltips

Newcastle sanslöst fina form fortsätter och blott en förlust i ligan och 11 insläppta mål (jämför med Arsenals 16 och Man Citys 20) är otroligt. På pappret skrämmer ju inte Pope uppvaktad av Burn-Botman-Schär-Trippier men som denna fyrling med keeper är synkade. Dessa gubbar spelar match in match ut och är helt krya för att så göra även mot West Ham. Är det något man ska klaga på i Newcastle är det väl offensiven och att Almiron kommit av sig, att Wilson inte är inne i ett stim och att Isak just är tillbakakommen från skada och inte helt i slag. Dessutom är Isak osäker till spel här efter en smäll i ligacupen sist. Dock har man förstärkts av Gordon från Everton i de främre leden. Bruno Guimaraes avstängd vilket försvagar defensiva balansen på mittfältet en aning. Newcastle har som sagt släppt in blygsamma 11 mål hittills i ligan. Och man släpper inte heller till särskilt många målchanser i baken. Här kommer lite statistik från senaste ligamatcherna:

Crystal Palace (B): 1 skott på mål

Fulham (H): 0 skott på mål

Arsenal (B): 4 skott på mål

Leeds (H): 1 skott på mål

Leicester (B): 2 skott på mål

Ja som ni ser stänger man igen rätt bra och tillåter inte sina motståndare få alltför många lägen och skott på mål. När man nu möter ett West Ham på dekis tror jag man ska kunna stå för en ny stabil defensiv insats. Men samtidigt är jag lite orolig för Newcastles förmåga att näta då offensiva nyckelspelare är lite ur form.

West Ham får som sagt sägas vara på dekis trots 2-0-seger i krismötet med Everton där Bowen var igång igen och stod för 2 pytsar. Även målskytt i 2-0-segern mot Derby i FA-cupen. Men trots ett par segrar och lite självförtroende i truppen vill jag ändå tro att man kommer få det svårt att skapa alltför många målchanser på ett superstabilt Newcastle. Dessa två segrar är trots allt mot dassigt motstånd och säger inte alltför mycket. Bowen är West Hams hopp här då Ings och Scamacca som bekant är out skadade- men känslan är att han är på tok för ensam för att kunna bära West Hams offensiv här när motståndet är så pass tufft.

Jag tror på målsnålt i matchen och att West Ham inte förmår få iväg minst 4 skott på mål- något väldigt få lag lyckats med mot Newcastle den här säsongen.

Under 3,5 mål i matchen & West Ham under 3,5 skott på mål spelas till 1.75 hos Unibet. Du bygger spelet själv.

OBS. 13 miljoner i jackpot idag på Stryktipset! Ni hittar andelar här

IMG 0592 3

Rikard förvandlade 100 kronor till 21 000 genom en osannolik onsdagstippning!

Fotboll 17 december 2020

Vad gör man när man har 100 kronor kvar på sitt Svenska Spel-konto och vill förgylla en onsdag? Rikard Eriksson vara nere på sista hundringen på Svenska Spel och ... Läs mer