Speltips Nordmakedonien - Nederländerna

Bild från Bildbyrån

Överkörning i Amsterdam

Toppen mot botten i Amsterdam när Nordmakedonien och Nederländerna ska mötas. Jag tror att publiken kommer bjudas på en show av sina hemmahjältar.

Mitt spel blir Nederländerna Ht/Ft & Över 2.5 mål till 2.60 på Hajper. 5 Units trycks in.

Nordmakedonien har noll poäng efter två raka förluster med 3-1 och 2-1 mot Österrike och Ukraina. Senast mot Ukraina tycker jag att man föll med flaggan i topp. Makedonierna försökte med allt vad de förmådde i försök att vinna matchen men faller på skillnad i kvalité. Det var ingen hemlighet inför EM att Nordmakedonien var det förväntade bottenlaget i gruppen. Frågan var om de skulle lyckas att ta sin första EM poäng någonsin. Deras chanser skulle vara mot Österrike och Ukraina medan matchen mot Holland på förhand mer eller mindre var inräknad som en förlust i statistiken. Nu är de i en situation där de inte har något att spela för eftersom de redan är utslagna och de ska möta ett starkt Holland i Amsterdam som dessutom imponerat.
Alla vi som följt lag från Balkan genom åren vet att det aldrig brukar falla väl ut när man inte har något att spela för. Jag tror inte det kommer vara ett undantag här. Jag blir inte förvånad om Makedonien gör ett försök framåt för att få med sig ett mål men jag ser samtidigt hur det kommer slarvas i försvarspelet.

Nederländerna är ett lag jag varnade för i en tidigare rek där jag skrev att de kan gå långt i turneringen utan att imponera pga en gynsam lottning. Nu har de som förväntat vunnit sin grupp men har faktiskt sett starkare ut i spelet än vad jag hade förväntat mig. Jag tycker de har full kontroll både mot Ukraina och Österrike. Endast tillfälligheter gjorde matchen mer spännande resultatmässigt mot Ukraina än vad den egentligen var. Det som imponerat mest på mig i Holland är förmågan att tempoväxla i sitt passningsspel. De kan dra ner tempot för att kontrollera bollinnehavet samtidigt som de kan skruva upp det på beställning för att effektivt spela sig igenom motståndarnas linjer. Jag tror att man kommer få stora ytor mot ett omotiverad Nordmakedonien och ser EM:s största potentiella seger framför mig.

Det vi ska ha i åtanke här är att Holland redan vunnit sin grupp. De har möjlighet att vila spelare om behovet finns. Det kommer säkert att ske en rotation i laget, frågan är bara vilka De boer väljer att vila. Nu kan man bara spekulera men jag har svårt att se att han bänkar Depay. Han är lagets stjärna och ser sin chans att ta stora kliv mot en potentiell skytteligavinst. Wijnaldum är kapten, ska man vila honom? I backlinjen kommer det inte spela någon större roll eftersom största delen av matchen kommer utspela sig på Makedoniens planhalva. Möjligen kan uppspelsfasen påverkas marginellt om De vrij eller Blind börjar på bänken.

Jag tror som jag skrev i inledningen att Holland kommer bjuda publiken på en show. Jag ser tyvärr ur ett makedonskt perspektiv en potentiell utklassning och känner mig nöjd med valet av spel. Vill man krydda till detta spelet så kan man spela multi-bet-exakt resultat 0-4, 0-5, 0-6 vinst för Holland till 8.00.

Lycka till!