Speltips Oscar Piastri vs Fernando Alonso

Bild från Bildbyrån

Ungdom slår gammal räv

Oscar Piastri:

Debutsäsongen från Oscar var bra och även många stunder kunde han även imponera. Förra säsongen kom Mclaren väldigt snett in på säsongen där man missat konceptet och var tvungna att göra drastiska förändringar för att hitta fart. Fart hittade man verkligen och andra halvan av säsongen var man oftast stallet bakom Max Verstappen och Red Bull. Att man ska kunna utmana Red Bull denna säsongen känns långsökt men man kommer vara med betydligt bättre från start vilket kommer gynna dem i förar och konstruktörsmästerskapet. Oscars främsta svaghet förra säsongen jämfört med Lando Norris var hur de tog hand om däcken och hur mycket mer Norris fick ur jämfört med Oscar. Detta var Oscars första säsong i F1 och det är fullt rimligt att tro att han kommer att ha tagit stor lärdom av detta inför kommande säsong.

Fernando Alonso:

Fernando fortsätter att leverera, man undrar när det ska ta stopp. Han kommer att fylla 43 år detta året men fortsätter att hålla en otroligt jämn och hög nivå vilket han har gjort hela sin karriär. Det som har gjort att han endast har två VM titlar är att han inte har suttit i en bil som på allvar ska kunna vara med om att vinna vm. Jämfört med McLaren kom Aston Martin skjutna ur en kanon förra säsongen där man var klar två bakom Red Bull, det var främst Fernando Alonso som tog vara på detta och hade ett flertal pallplatser. Aston Martins problem var att man inte lyckades förvalta det fina utgångsläge man skaffade sig och att de andra stallen gjorde bättre utvecklingsarbete jämfört med dem speciellt Mclaren

Analys:

Optimismen som finns hos Mclaren inför 2024 är precis den samma som man hade hos Aston martin inför 2023. Mclaren ser sig själva som två just nu bakom Red bull med små förhoppningar om att de ska kunna utmana dem. Mclaren har även visat att de behärskar att utveckla bilen under säsongen vilket är viktigt för att kunna fortsätta vara med och slåss om de främsta platserna. Alonso är en bättre förare än Piastri men som så många gånger förr kommer bilen att fälla avgörandet till Piastris fördel när säsongen summeras.

Speltips:

Oscar Piastri att vinna Head2Head till 1.83 på bet365

//Rasmus