Speltips Oskarshamn - Frölunda

Bild från Bildbyrån

Kan jumbon vände den negativa trenden?

Vi vänder oss till SHL och mötet mellan Oskarshamn och Frölunda. Hemmalaget Oskarshamn är i minst sagt i en jobbig situation. Laget ligger sist i serien och har endast skrapat ihop 14 poäng på 22 matcher, och att undvika negativt kvalspel ser svårt ut. Dessutom kommer man till denna match med hela 9 raka förluster. Gästande Frölunda ligger på en 8:e plats i tabellen, med 35 poäng på 24 matcher. Frölunda är jämna och i denna match tror jag man helt enkelt är det bättre laget.

Oskarshamn

Det är som sagt jobbigt i Oskarshamn just nu. I senaste matchen tog man förvisso 1 poäng borta mot Malmö, då det blev förlust med 4-3 efter förlängning. Men man kommer till denna match med 9 raka förluster, och hela 16 poäng upp till säker mark. Det luktar minst sagt negativt kvalspel för Oskarshamn och jag har svårt o se hur man ska vända detta. I ärlighetens namn har man inte tillräckligt bra lag och det ser ut som att motståndarna läst sönder Oskarshamns spel nu.

Frölunda

Frölunda går väl okej, men inte mer. I senaste matchen tappade man 2-4 överläge till förlust 5-4 efter förläning mot formstarkt Rögle på bortaplan, och man har nu endast 1 vinst på sina 5 senaste matcher. Det ska dock sägas att Frölunda tagit poäng i 7 av sina 9 senaste matcher. Frölunda är ganska jämna och gör sällan jättedåliga insatser. Mot Oskarshamn bör det räcka och jag tror man tar revansch från förlusten mot Rögle senast.

Speltips

Det lyser direkt inget självförtroende hos hemmalaget och jag har väldigt svårt o se hur Oskarshamn ska undvika kvalspel neråt. Frölunda trummar på som vanligt och gör sällan en dålig insats. Oskarshamn har 9 raka utan vinst och jag tror efter denna match att det blir 10 raka. Mitt speltips i matchen blir därför att Frölunda vinner till oddset 2 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson