Bild från Bildbyrån

Målsnål drabbning mellan Österrike och Frankrike!

Något målkalas mellan Österrike och Frankrike behöver det inte bli när nationerna kliver in i sommarens fotbolls-EM. Det kan mycket väl bli en tillknäppt tillställning på Esprit Arena mellan Ralf Rangnicks formstarka trupp och titelfavoriterna.

ÖSTERRIKE

Det råder ingen tvekan om att formen är på topp. Inför mästerskapet har Serbien besegrats och så blev det kryss mot Schweiz i Sankt Gallen. I båda drabbningar nätade RB Leipzig anfallsyttern Christoph Baumgartner för Das Team. Inför möten mot Nederländerna och Polen gäller det att få med sig ett bra resultat.

Det är man mer än kapabla till, främst av den anledningen att det finns ett stabilt försvar. Man har bland annat lyckats hålla nollan i segermötet mot Tyskland. Oavsett kommer defensiven att prioriteras med tanke på motståndet.

FRANKRIKE

Med en av världens bästa fotbollsspelare i form av Kylian Mbappe väntas Les Bleus gå hela vägen. I vänskapsmatchen mot Luxemburg stod han för två assister och gjorde själv 3-0 målet. Att den nye Real Madrid anfallaren är högst involverad i anfallsspelet råder det ingen tvekan om. Men han har missat träningar och är inte helt kvitt ett skadat knä.

Dock lyckades inte Didier Deschamps trupp bryta ner Kanada sist, som dessförinnan torskade med 0-4 mot Nederländerna. Starkt av fransmännen och Mike Maignan (i bild) att återigen hålla nollan. Defensiven håller en världsklass med Arsenal stjärnan William Saliba som general.

MITT SPELTIPS

Eftersom båda nationerna är urstarka bakåt, samt att vi kan förvänta oss en mer defensivinriktad fotboll från Österrike, behöver denna drabbning i den första gruppspelsomgången leda till något målkalas. Inte minst då Frankrikes talisman, som säkert kommer till start, inte är helt 100.

Mitt spel landar på att vi får 0, 1 eller max 2 mål i mötet.

Oddsjämförelse Österrike - Frankrike