Speltips Ottawa Senators - Detroit Red Wings

Bild från Bildbyrån

Finfrämmat i Sverige!

Så är det dags för den svenska hockeypubliken att få se NHL ishockey live i och med NHL Global Series i Stockholm. Först ut är Atlantic Divisonsmötet Detroit Red Wings mot Ottawa Senators, spänn fast er och ta fram popcorn till högkvalitativ hockey på svensk is!

Jag tror vi kommer se ett målrikt initialt möte här i Global Series. Om vi börjar med att kolla av läget i Detroit Red Wings så har de börjat säsongen på ett fint sätt. Spelet sitter i offensiven och med spelare som Dylan Larkin, Alex DeBrincat, Lucas Raymond och för den delen backen Moritz Seider så har de placerat sig på en nuvarande slutspelsplats i Atlantic.

Ottawa Senators inledning bådade gott men senast har resultaten varit lite av en kräftgång. De har ett lovande och numera ganska inspelad trupp där vi ser Tim Stützle i topp i poängligan och Claude Giroux samt givetvis Brady Tkachuk är nyttiga.

Det som talar för överspelet är i mitt tycke att båda lagen har produktiva linor och en bredd. Samtidigt så finns det lite för dem att slipa på vad det gäller försvarsspelet.

James Reimer är den bästa av Detroits målvakter som på sina 5 matcher har under 2 i GAA, däremot Ville Husso ligger över 3 i dagsläget.
Ottawas båda målvakter Joonas Korpisalo och Anton Forsberg har ett GAA över 3.

Det är givetvis så att vi vill se en sprakande och festilg match och jag tror det finns möjlighet för det här och lägger över 6,5 mål inklusive förlängning med 4 Units.