Speltips Ottawa Senators - Florida Panthers

Bild från Bildbyrån

Målrikt mellan Senators och Panthers!

Så är tiderna åter synkroniserade och vi tittar på en match som startar 01:00 svenskt tid tisdag och det är mötet mellan Ottawa Senators och Florida Panthers.
Här finns det skador bland Senators målvakter vilket gör att överspelet känns lockande. Florida har förvisso vissa offensiva avbräck men jag tror ändå på en böljande match och många puckar i nätet!

Cam Talbot (Out) och Anton Forsberg (IR) - är Ottawa Senators ordinarie målvaktspar, och de befinner sig återigen på skadelistan. Detta lämnar målvaksalternativen främst till danska Mads Søgaard eller ”backup” Dylan Ferguson. Søgaard har presenterat sig i 14 matcher och har GAA 3,27, Ferguson har bara fått förtroendet en match så det är något av en ’drakhorse’ statistiskt.

Båda lagen har en situation där de är med i racet om Wild Card, främst Panthers som kommer jaga poäng vilt här i sluttampen av grundserien.

Formmässigt så behöver Florida vända en negativ trend med tre förluster. De gör en hel del mål men släpper samtidigt in för många för att kunna få ut något av matcherna - målskillnaden senaste fem för Panthers är 17 gjorda och 20 insläppta.

Ottawas trend är också lite skiftande. Det har blivit 5 poäng senaste fem matcherna med en något bättre målskillnaden om 17 gjorda och 15 insläppta.

  • Speltips

Jag bygger detta tips på att det kommer bli tufft för Ottawas målvakter att möta Florida som är ett erkänt offensivt starkt lag.
Lägger man därtill att båda lagen har bra powerplay (123,9% på Senators och 122,5% på Panters) så finns goda möjligheter för en målrik match.

Om du tror som jag ska du gärna dubbelkolla målvaktsvalen på till exempel dailyfaceoff - Twitter eller .com måndag kväll.

Mitt tips blir Över 6,5 mål Inklusive förlängning till oddset 1,63.