Speltips Ottawa Senators - Minnesota Wild

Bild från Bildbyrån

Rutin och spets avgör!

På lördag är det dags för den tredje matchen i Global Series Sweden. Ottawa Senators möter Minnesota Wild och jag tycker att det finns spelvärde på bortalaget. Wild har rutin och är ett bättre lag än vad både tabellen visar och på pappret.
Mitt tips till lördagsmatchen blir Minnesota Wild Draw no bet, det vill säga Wild med insatsen tillbaka på oavgjort.

Om man tittar lite bakåt historiskt så har Minnesota Wild har tagit sig till slutspel i 9 av 10 senaste säsonger. Det tycker jag visar att vi har med ett rutinerat och erkänt stabil NHL-lag att göra (Ottawa har två slutspel under samma jämförelse tid).

  • Nyckelspelare i Wild

Minnesota har några mycket intressanta nyckelspelare som är viktiga att ha startande. Jag tänker främst på Kirill Kaprizov, Mats Zuccarello, Joel Eriksson Ek, Ryan Hartman och Matt Boldy. Bland annat återfinns flera av dem i lagets finurliga powerplay-uppställning.

  • Viktigt målvaktsval

Jag tror vi kommer få se en svenskduell bland målvakterna. Korpisalo stod mot Detroit Red Wings och troligen får Ottawamålvakten Anton Forsberg chansen mot Wild (GAA 3,79). Och i Minnesota finns det också en svensk keeper, Filip Gustavsson. Trots två segrar så har han inte fått all hjälp av laget och om han står (Marc-Andre Fleury är valet) så hoppas vi på mer och som tidigare säsonger, stöd från laget.

Minnesota kommer med blandade resultat till Sverige, men jag tycker laget är mer stabilt än motståndare för kvällen Senators.
Målvaktsvalet i båda lag är viktigt för positionering av insats och har vi en rotering i Ottawa tror jag chanserna ökar för Wild.

Mitt tips blir Minnesota Wild draw no bet, pengarna tillbaka på oavgjort med en insats om 4 Units.