Speltips Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils

Bild från Bildbyrån

Islossning för hemmalaget!

Vi har ett hett möte i Metropolitan Division mellan Pittsburgh Penguins och New Jersey Devils natten till fredag svensk tid. Hemmalaget tycker jag känns klart intressantast i och med att spelet har kuggat i och superstjärnorna verkar hitta varandra bättre och bättre. Jag lägger Penguins vinst inklusive förlängning och straffar sk. Moneyline.

Det är väl ingen nyhet att svenska backstjärnan Erik Karlsson numera spelar i Pittsburgh Penguins (tidigare San Jose Sharks). 15 poäng har det bilvit hitintills och det är intressant att han numera kan stötta storspelare i sin tur som Sidney Crosby, Jake Guentzel och Evgeni Malkin.

  • Penguins form är strålande

Efter en lite trevande start så har spelet kuggat i och resultaten kommit med det. Laget har fem raka segrar varav fyra under ordinarie tid. Noterbart är också att laget varit på road senaste tiden men endå lyckats leverera storstilat.
Främsta ”skalperna” får tilldelas vinsten efter förlängning mot Los Angeles Kings. Anaheim Ducks besegrades också på västkusten och det laget har visat sig starkt i år.

  • Fortsatta skador i Devils

New Jersey Devils lider av sina skador på Jack Hughes (20 poäng) och Hischier. Skadefronten kollas på uppdaterade sociala kanaler som vanligt innan start.
Devils har heller inte de främsta målvakterna formmässigt i ligan. Vanecek och Schmid är runt 3,5 i GAA och senast stod den sistnämnda mot Jets.

Det är ett hett möte i Metropolitan vilket kommer ge lite extra bränsle för kampen. Jag tycker att den potential som finns i Pittsburgh Penguins gör att jag tror mest på hemmaseger. Därför spelas Moneyline Penguins med 4 Units.