Speltips Platsspel Paralympiatravet V75-7

Bild från Bildbyrån

Johan Untersteiner löser topp 3 med sin stjärna

Det är dags för Paralympiatravet final och vilket härligt startfält vi får se. Loppet körs i V75 7 på Åby över 2140 meter med 1 000 000 kr till vinnaren. Ett mycket öppet och svårlöst lopp på förhand, med höga odds på samtliga 10 startande hästar. Jag har dock hittat ett tidigt platsspel som jag tror hårt på, till över dubbla insatsen, i form av 2 Cyber Lane.

Cyber Lane är en 7-årig valack som tränas och körs av duktiga Johan Untersteiner. Detta är en klass häst som sprungit in över 10 miljoner och tillhör den yppersta eliten. I senaste loppet gjorde hästen årsdebut och såg väldigt fin ut när han gick väldigt snabbt sista delen med full fart över mål. – Han kändes bra inför loppet, men känns nu ännu bättre och att det senaste loppet fört fram honom formmässigt är det inget tvivel om. Säger Johan Untersteiner. Även om han möter tuffare hästar nu, så har man fått ett perfekt utgångläge denna gång.

Värsta motbuden i loppet skulle jag vilja säga är 5 Milliondollarrhyme, som har en oerhört tung och snabb avslutning. 3 Billie de Monfort, som är härdad i tuffa gäng, körs av Björn Goop och ska eventuellt gå med jänkarvagn för första gången. Nämner även 1 Disco Volante som varit lysande i vinter, ska tävla barfota runt om och som säkerligen leder loppet länge.

Cyber Lane är snabb från start och har fått ett perfekt spår. Härifrån kan Johan välja taktik och det är rusigt viktigt i dessa typ av lopp. Jag tror dock inte att han kommer förbi Disco Volante från start, men att han sätter sig i rygg på denna. Härifrån får han en perfekt smygresa och via open strech kan det bara smälla till, då hästen kan avslut blixtsnabbt. Jag tror Johan Unterstiner löser minst en topp 3 placering med sin stora stjärna, och mitt speltips i loppet blir därför 2 Cyber Lane placering 1-3 till oddset 2.30 gånger insatsen.

Lycka till!!

/Åkesson