Speltips PSV - Benfica

Bild från Bildbyrån

Benfica foular in sig i CL

Champions League kvalet är inne i sitt slutskede. Många lag står med ena benet i turneringen. En turnering som skulle ge lagen välbehövliga miljoner i kassan. Med det sagt behöver jag inte lyfta fram matchens betydelse mer än så då lagen haft en publikfri Covid säsong bakom sig som lett till att klubbarnas ekonomier försämrats en aning. Jag fäster blicken mot matchen mellan PSV - Benfica och väljer kortmarknaden. Benfica får flest kortpoäng klickas till oddset 1,96 på Betsson.

Som nämnt ovan är detta kanske den viktigaste matchen på hela säsongen för dessa båda lag och säsongen har knappt hunnit starta. Det är en match med stora pengar på spel och jag kan garantera att ingen annan match kommer att vara värd lika mycket för dessa lag under resterande delen av säsongen. Med detta sagt kommer man att ge allt för att ta sig in i fotbollens finrum. PSV är ett lag som spelar en snabb teknisk fotboll. Jag kan tycka att man brister i det fysiska spelet i avsaknaden av sådana spelare. Här fokuserar man på skönlir och fart. Många fouls får vi inte se från deras sida. I första mötet lagen emellan förlorade man foulsen med 16-8. I denna match tror jag att siffrorna kan bli ännu högre.

Benfica är likt många lag från Portugal väldigt fysiska i sitt spel. Här kliver man gärna dit och trycker till. Taktiska fouls och osportsligt beteende är heller inget som lyser med sitt frånvaro. Laget har för vana att dra på sig mycket varningar och ikväll bör inte bli något undantag. Man leder detta dubbelmöte med 2-1 och kommer att ge absolut allt för att knipa segern. Här gäller det främst att försvara sin ledning vilket således bör ge PSV lite mer frihet att passa runt bollen medan Benfica får finna sig i att förstöra deras rytm. Jag tror att vi kommer att få se många fouls från portugisernas sida samt många varningar. I senaste mötet delades det ut 7 kort varav hela 5 stycken till Benfica.

Jag tror att Benfica besegrar PSV i kortkolumnen och lirar spelet till ett, enligt mig, generöst odds. GL!