Speltips Rögle - Modo

Bild från Bildbyrån

Formstarkt hemmalag vinner igen

Vi vänder oss till SHL och mötet mellan Rögle och Modo. Hemmalaget Rögle ligger på en 10:e plats i tabellen, med 32 poäng på 22 spelade matcher. Gästande Modo ligger 12:a, med 30 poäng på lika många matcher. Otroligt viktiga poäng på spel med andra ord. Det är två lag som kommer med olika formkurvor. Rögle har bra form och klättrar i tabellen, med ans Modo har sämre form och tappar mark. Rögle har dessutom fördelen av hemmaplan och jag tror man är starkaste i denna match.

Rögle

Rögle började säsongen uselt, men har på senaste tiden spelat upp sig rejält. I senaste matchen vände ett 2-4 underläge i sista perioden till vinst 5-4 efter förlängning mot Frölunda hemma. Rögle har nu endast en förlust på sina sju senaste matcher. Rögle har ett bra lag som bör ligga högre upp i tabellen. Nu har man inlett jakten på slutspelsplats och jag tror man städar av även Modo på hemmaplan.

Modo

Modo är nykomlingar i SHL, efter några säsonger i Hockeyallsvenskan. Till skillnad från Rögle så började man säsongen ganska bra, men har gått sämre på slutet. I senaste matchen blev det förlust mot Linköping borta med klara 4-0, och man kommer till denna match med tre raka förluster. Nu väntar ett formstarkt Rögle på bortaplan i en kokande arena, vilket kommer bli tufft.

Speltips

Två lag som jagar slutspelsplats, men som också vill rycka sig ifrån det negativa strecket. Rögles formkurva pekar uppåt, med ans Modos pekar nedåt. Rögle kommer från en moralisk vinst och man är svårslagna på hemmaplan. Mitt speltips i matchen blir därför Rögle -1 till oddset 1.87 gånger insatsen. Alltså pengarna tillbaka om Rögle endast vinner med 1 mål.

Lycka till!

/Åkesson