Speltips Seattle Kraken - Edmonton Oilers

Bild från Bildbyrån

Överlina på Edmonton i viktig divisionsmatch!

Edmonton Oilers åker till Seattle för att möte Kraken lördag kväll svensk tid. Oilers har som alla vet en bred offensiv och dessutom spets i att flera spelare kan avgöra matcher på egen hand. Det har varit böljande och målrika matcher i Seattle senaste tiden och jag tycker, med fördel för Edmonton, att detta har chans att bli en sådan också.

Det är en divisionsmatch i Pacific Division där Edmonton har ett visst övertag genom att spelat in en poäng mer än hemmalaget Kraken (Seattle har en match mindre spelad).

Edmonton har en viss Connor McDavid som hittills denna säsong spelat in 131 poäng (eliteprospects ”projektion” för säsongen ligger på 156 poäng). McDavid är ovärdelig i att på egen hand kunna skapa situationer och avgöra matcher.

Offensiven är Oilers starka sida. Med i toppen av skytte- och poängligan är även tyska Leon Draisaitl 101 poäng och Ryan Nugent-Hopkins 31 mål. Tyvärr verkar Zach Hyman bli frånvarande till matchen. Värt att notera är också att svenska backen Mattias Ekholm noterats i målprotokollet…

  • Seattle Kraken

Kraken gör en okej säsong. De kommer med all säkerhet komma till playoff och även här är det ett lag som har en starkare offensiv än defensiv. Deras målvakter är ojämna. Både Martin Jones och Philipp Grubauer har ett GAA över 3. De tajtade till bakåt mot Sharks här senast, men nu är Oilers en halt annan motståndare än ett sönder-trejdat rebuildande San José.

Jag ser framför mig en match som kommer ha hög underhållningsfaktor. Som sagt är det en divisionsmatch och med Edmontons offensiva kapacitet riktar in mig på en mål-lina på bortalaget.

Mitt tips blir Edmonton Oilers över 3,5 mål Inkl. Förlängning och straffläggning till oddset 1,93 hos LeoVegas.