Speltips Skellefteå - Färjestad

Bild från Bildbyrån

Skellefteå vinner på hemmaplan

Vi vänder oss till SHL och toppmötet mellan Skellefteå och Färjestad. Gästande Färjestad har börjat säsongen bra och har tagit flest poäng av alla lagen hittills. Hemmalaget Skellefteå har även dom fått en okej start och vunnit 2 av sina 4 inledande matcher. Två lag som tippas gå långt i år, och jag tror hemmaplansfördelen avgör i denna match. Över dubbla gånger insatsen på hemmalaget är taget.

Skellefteå

Skellefteå åkte ut i kvartsfinal ifjol mot just Färjestad, och nu är man ute efter revansch. Som vanligt har man ett bra lag på pappret och man har bland annat fått hem Pär Lindholm från KHL. I senaste matchen blev det vinst hemma mot Rögle med 5-2, och man har som sagt 2 vinster på sina 4 senaste matcher. Skellefteå är ett erkänt bra lag på hemmaplan, och även om det är Färjestad som kommer på besök, så tror jag på en ny 3-poänagre för hemmalaget.

Färjestad

De regerande mästarna Färjestad har börjat säsongen på ett bra sätt. Visserligen blev det förlust senast mot Linköping med 4-3 , efter straffar, men man har tagit 7 av 9 poäng och leder i nuläget serien. Nu väntar dock tuff bortamatch mot Skellefteå, och då tror jag Färjestad ryker på första 0-poängaren.

Speltips

Två bra lag och det lär bli en jämn match. Skellefteå är dock mycket svårslagna på hemmaplan, och man gjorde en riktigt bra insats mot Rögle senast. Färjestad trivs dessutom inte i Skellefteå, och man har faktiskt bara vunnit 1 av de 9 senaste matcherna borta mot Skellefteå. Mitt speltips i matchen blir därför att hemmalaget vinner till oddset 2.20 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson