Speltips Slovakien - Spanien

Bild från Bildbyrån

Spelbyggare till Slovakien - Spanien i Sevilla

Spanien. Ett av lagen som varit en besvikelse i EM såhär långt men skulle man klippa ihop en video med deras missar så skulle det nog ändå falla under mycket otur. Det har varit en del bra kombinationer och en del bra djupledslöpningar där bollarna suttit perfekt på Moreno och Morata men det är som att bollen inte vill in eller om det nu är så att man inte har något självförtroende. Kanske är det så att Morata inte riktigt har nerverna för att vara den stora målskytt som laget skriker efter. Hur som helst, Slovakien ska man besegra på onsdag.

Slovakien har visat att man hör hemma i detta mästerskap. Om det nu var någon som tvivlade på det. Man gjorde en bra match mot Polen även om man räddades lite av ett rött kort till Polackerna tidigt i andra halvlek. Man gör även en okej match mot Sverige även om man föll tillbaka lite i andra halvlek. Nu tror jag det roliga tar slut för Skriniar, Hamsik och Duda som annars varit ryggraden i detta Slovakien.

I den här matchen räknar jag med att Spanien kommer fortsätta trumma på med kortpassningsspel, hög press för att vinna tillbaka bollarna och sen sätta press mot Slovakiens straffområde. Jag hoppas vi får se Moreno som spjutspets och att man skickar in mycket mer inlägg än vad man gjorde mot Polen. Det blev alldeles för ofta då man kom runt på kanterna men istället vände hem.

Slovakien har ett bra försvar men jag tror det här är en för svår uppgift för dem helt enkelt. Det måste lossna för Spanien och här har vi även hemmaplan och vädret som talar för dem. De spelar redan 18:00 och det kommer vara oerhört varmt. Då vill man inte ställas mot snabba tekniska spanjorer som har 75% bollinnehav. Det kommer kunna rinna iväg om 1-0 kommer men jag nöjer mig med att Spanien vinner och håller nollan. Sidospelet vinna hörnorna ser jag som självklart. Även om man inte är något jättehörnlag så skapar man fem-sex st och med bollinnehavet man har skulle jag bli förvånad om Slovakien får mer än 2 hörnor.

Spelet

Spanien vinner, håller nollan samt vinner hörnorna. 1.92 Casumo

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer