Stryktipset idag » Lördag 2 oktober » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset idag 2/10 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 2 oktober hos Svenska Spel

🔩 Kupongens spik

 • Chelsea

💥 Kupongens skräll

 • Sheffield Utd

1. Chelsea-Southampton 1

Chelsea förlorade fullt rättvist i förra helgens toppmatch mot Man City och förlorade även veckans match borta mot Juventus och behöver nu studsa tillbaka. De ska dock ha goda chanser att studsa tillbaka här på hemmaplan mot bottenlaget Southampton som fortfarande står utan seger efter sex omgångar. Favoritskapet är rejält pressat och även om det kan locka med de låga procenten på X2 tror jag det smartaste är att spara sina tecken och spika ettan vilket jag gör.

2. Brighton-Arsenal X2

Brighton har inlett säsongen oerhört starkt resultatmässigt med endast en förlust efter sex omgångar men jag tycker laget fått med sig lite väl goda resultat utan att imponera spelmässigt. Senast var laget klart sämre än Palace men lyckades ändå lösa en poäng efter en kvittering i slutminuterna. Nu tar de emot ett Arsenal som i sin tur är bättre än sin tabellplacering och som börjat trampa igång nu med fyra raka vinster och en övertygande 3-1 seger i derbyt mot Spurs senast. Jag tror på Arsenal här och tar vi med krysset tror jag vi sitter relativt trygga på X2.

3. Leeds-Watford 1

Leeds går fortsatt tungt och står fortfarande utan seger efter sex omgångar men här ska de ändå ha goda chansen att bryta den sviten på hemmaplan mot ett svagt Watford. Även om gästerna inlett säsongen bättre så är det inget snack om att Leeds ska värderas som det klart bättre laget här. Med sin hemmafördel ska Leeds gå in som tydliga favoriter och jag tror det är dags för Leeds att ta sina första trepoängare. Ettan spikas.

4. Burnley-Norwich 1X

Bottenmöte när nästjumbon Burnley som står på två poäng tar emot ligajumbon som står på noll poäng efter sex omgångar. Jag tycker dock Burnley förtjänat mer än sina två poäng och här på hemmaplan mot ett Norwich vars resultat speglar sina prestationer ska Burnley gå in som relativt klara favoriter. Men jag ser inget större värde i att spika ettan och då jag tror på en tight match ändå vill jag ha med krysset. 1X spelas och det bör räcka långt.

5. Wolverhampton-Newcastle 1

Wolves tog sin andra seger för säsongen senast borta mot Southampton och jag tycker det var rättvist för Wolves som presterat klart bättre än vad tabellen visar. Nu tar de emot ett Newcastle som står utan seger efter sex omgångar och jag tror inte lagets första seger kommer här. Wolves ska värderas som det klart bättre laget och jag förväntar mig en match som hemmalaget dominerar. Även om favoritskapet är pressat tror jag ettan är en vettig spik som jag kliver på.

6. Barnsley-Millwall 2

Vi tar oss ner i Championship och här tycker jag svenska folket kommit snett på det när Barnsley blivit streckade som favoriter mot Millwall. Hemmalaget har endast en seger efter tio omgångar och mot ett svårslaget Millwall blir det en jobbig uppgift. Spelbolagen håller Millwall som knappa favoriter vilket jag håller med om och med det sagt ser jag värde i tvåan som jag utgår från. Tar dock med krysset på mitt större system.

7. Blackpool-Blackburn X2

Två formstarka lag som båda endast förlorat en av sina fem senaste matcher. Även om det förvisso bara skiljer fyra poäng mellan lagen till gästernas fördel så håller jag Blackburn som det bättre laget här och gästerna ska gå in som favoriter trots bortaplan. Men jag tror på en tight och målsnål match där krysset nog ligger nära till hands. Inte fel att helgardera vilket jag gör på mitt större system men jag utgår från X2 som bör räcka långt.

8. Bournemouth - Sheffield U X2

Ska vi ha någon chans på de större pengarna måste vi våga fälla någon av de större favoriterna och här tycker jag hemmalaget Bournemouth blivit alldeles för stora favoriter. Ligatvåan Bournemouth har förvisso inlett starkt och står utan förlust efter tio omgångar. Men de kommer inte gå obesegrade resten av säsongen och motståndet Sheffield Utd ska verkligen inte underskattas. Spelbolagen ger gästerna runt 50% chans till poäng och X2 till nuvarande 35% är riktigt bra och det blir mitt val.

9. Cardiff-Reading 1

Cardiff går tungt med fyra raka förluster i ryggen och med en målskillnad på 1-9 efter de två senaste matcherna. Trots denna svaga form ska Cardiff fortfarande värderas som bättre än Reading och med sin hemmafördel ska Cardiff vara favoriter inför denna match. Jag tror svenska folket kommer underskatta Cardiff något här med tanke på lagets form samt att Reading står sig bättre till i tabellen. Jag utgår därför från ettan men tar med krysset på mitt större system.

10. Derby-Swansea 1X2

Sett till tabellen skiljer det nio poäng mellan dessa lag till gästernas fördel men sett till faktiskt poängskörd har Derby tagit fler poäng än Swansea denna säsong. Förklaringen är att Derby dragit på sig poängavdrag i form av tolv poäng pga ekonomiska skäl. Det här är dock två jämna lag där Derby ska vara favoriter med sin hemmafördel men jag tror vi kan förvänta oss en tight match där inget utfall skulle överraska mig. Helgardering.

11. Luton-Huddersfield X2

Luton stod för en otrolig insats i veckan när de slog Coventry på hemmaplan med hela 5-0. Även om det var imponerade ska man inte dra alltför stora slutsatser av en match vilket svenska folket gör här när ettan blivit streckad till runt 55%. Det här är två jämna lag och även om Luton ska vara favoriter med sin hemmafördel ska de inte ens ha över 45% chans till seger i denna match. Med det sagt ligger spelvärde på X2 som blir mitt val.

12. Peterborough - Bristol C 1

Här tycker jag svenska folket stirrar för mycket på tabellen när hemmalaget Peterborough som har fem poäng upp till Bristol City blivit streckade till underdogs trots att spelbolagen håller hemmalaget som favoriter. Jag tror dock på en jämn match där inget utfall vore någon större överraskning. Men nu är tvåan rejält överstreckad och då nöjer jag mig med 1X som blir mitt val.

13. Queens PR - Preston X2

Två lag som der endast skiljer fyra poäng mellan där gästerna kommer med en vassare form med fem raka utan förlust samtidigt som hemmalaget QPR endast har en seger på sina fem senaste matcher. QPR ska ändå gå in som favoriter här med sin hemmafördel men att de ska ha runt 60% chans till seger som de nu är streckade till är helt fel. Preston ska ha större än 50% chans till poäng och X2 till nuvarande 40% är riktigt bra och det blir mitt val.

Stora raden - 2304kr

 1. Chelsea-Southampton 1
 2. Brighton-Arsenal X2
 3. Leeds-Watford 1
 4. Burnley-Norwich 1X
 5. Wolverhampton-Newcastle 1
 6. Barnsley-Millwall X2
 7. Blackpool-Blackburn 1X2
 8. Bournemouth - Sheffield U X2
 9. Cardiff-Reading 1X
 10. Derby-Swansea 1X2
 11. Luton-Huddersfield X2
 12. Peterborough - Bristol C 1X
 13. Queens PR - Preston X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
4 dec.
13:30
West Ham - Chelsea
Premier League
Spel: BLGM
 
4 dec.
15:00
AIK - Sirius
Allsvenskan
Spel: AIK ht/ft
 
4 dec.
15:00
Malmö FF - Halmstad BK
Allsvenskan
Spel: MFF att vinna & under 3,5 mål i matchen
 
4 dec.
15:00
Östersund - Degerfors
Allsvenskan
Spel: Degerfors första mål + över 1.5
 
4 dec.
15:30
Hoffenheim - Frankfurt
Bundesliga
Spel: Frankfurt +0.5 asian handicap
 
4 dec.
16:00
Wolverhampton - Liverpool
Premier League
Spel: Under 3,5 mål i matchen & Liverpool ö 4,5 hörnor
 
4 dec.
18:00
Skellefteå - Malmö
SHL
Spel: Skellefteå vinner
 
4 dec.
18:30
Watford - Manchester City
Premier League
Spel: City -2 AH
 
5 dec.
12:30
Bologna - Fiorentina
Serie A
Spel: Båda lagen gör mål & Bologna över 1 kort i matchen
 
5 dec.
15:00
Leeds - Brentford
Premier League
Spel: 1X & u 3,5 mål
 
5 dec.
15:00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Spel: över 2,5 mål
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vi tippar ALLA allsvenska matcher i sista omgången!

Allsvenskan 3 december 2021

Endast en omgång återstår av Allsvenskan 2021. Nu handlar det om att njuta för nästa match kommer inte förrän i vår. Vår expert har även han njutit av att tippa samtliga matcher. ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 4 December

Premier League 3 december 2021

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.48)

Premier League 3 december 2021

Ett mycket spännande Stryktips väntar med flera kluriga matcher, framförallt från Championship. Ensam vinnare drog hem 15 miljoner förra veckan och i denna pott ligger garanterat ... Läs mer

Spelbolagens AIK dom - så stor är chansen till guld!

Allsvenskan 30 november 2021

På lördag ska Allsvenskan avgöras. Och som det sett ut hela säsongen kommer detta avgöras i allra sista omgången. En efter en har lag fallit bort. Nu återstår bara Malmö FF och ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 26 november 2021

Stryktipset är tillbaka och det med besked. 15 miljoner i jackpot väntar på lördag när flera fina matcher ska spelas. Viktigt att hitta skrällarna och spikarna på denna kupong om ... Läs mer