Stryktipset idag » Lördag 8 januari » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset idag 8/1 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 8 januari hos Svenska Spel

🔩 Kupongens spik

 • Reading

💥 Kupongens skräll

 • Watford

1. Hull - Everton 2

Samtliga matcher på dagens Stryktipset är matcher i FA-cupen där Championship-laget Hull får besök av PL-laget Everton. Då det skiljer en division mellan lagen ska det också vara en rejäl klasskillnad mellan lagen och Everton ska vara stora favoriter trots bortaplan. Finns såklart en risk att Everton väljer att rotera kraftigt här men jag räknar med att båda lagen roterar en del spelare och med en bättre bredd i truppen bör det endast gynna Everton. Tvåan till under 50% är en fin spik att inleda kupongen med.

2. Leicester - Watford X2

Här tycker jag vi hittar kupongens bästa skrälldrag då Leicester blivit alldeles för stora favoriter på kupongen hemma mot Watford. Visst är Leicester det klart bättre laget och ska vara tydliga favoriter med sin hemmafördel. Men Leicester saknar en hel del folk och de nyckelspelare som är tillgängliga tror jag kan få vilas här. Jag ger gästerna runt 40% att lösa minst ett kryss här och X2 till nuvarande 30% är ett fint val som jag kliver på.

3. Wigan - Blackburn X2

Wigan går starkt i League One tar laget hänger med i toppstriden och jag tror också att klubbens fokus ligger på seriespelet snarare än FA-cupen där de nu ställs mot Championship-laget Blackburn som ska vara favoriter här trots bortaplan. Nu har svenska folket streckat Wigan som knappa favoriter vilket jag inte håller med om. Jag tror dock på en tight match där krysset ligger nära till hands och ska kritas ned, men annars lutar jag åt gästerna och X2 spelas.

4. West Brom - Brighton X2

West Brom har tappat lite av sitt momentum i ligan men hänger absolut med i toppstriden i Championship där laget nu placerar sig fyra i tabellen. Med det sagt tror jag hemmalagets fokus ligger på ligan och nu ställs de mot ett Brighton som jag tror ser FA-cupen som en möjlighet till framgång för klubben som placerar sig i mitten av Premier League. Brighton ska vara favoriter här trots bortaplan och tar vi med krysset tror jag vi sitter rätt trygga på X2.

5. Swansea - Southampton X2

Pga av covid i truppen har Swansea inte spelat en match på snart en månad och att laget skulle hitta toppformen direkt ser jag inte som särskilt troligt. Här väntar en tuff comeback när de får besök av Southampton som jag tror vill ge FA-cupen en ärlig chans och gästerna ska vara ganska klara favoriter här. Vill återigen ta med krysset och jag tror X2 räcker långt här.

6. Birmingham - Plymouth X2

Vi måste såklart våga gå emot några favoriter också och här tycker jag hemmafavoriten Birmingham blivit lite väl stora favoriter hemma mot Plymouth. Visst ska Birmingham vara favoriter här med sin hemmafördel mot ett lag från en division lägre. Men Birmingham väntas rotera här och då ska Plymouth iallafall ha runt 50% chans till minst ett kryss. Kan X2 hålla sig under nuvrande 45% tycker jag det är ett bra skrälldrag som jag kliver på.

7. Queens PR - Rotherham X2

Även här tycker jag svenska folket överskattar hemmafavoriten när QPR blivit streckade till runt 60% hemma mot topplaget från League One Rotherham. QPR har på pappret det bättre laget och ska vara favoriter med sin hemmafördel. Men spelbolagen ger inte ens QPR 50% chans till seger i denna match och då är jag inte beredd att betala för ettan till nuvarande 60%. X2 spelas.

8. Kidderminster - Reading 2

Här tycker jag vi har kupongens bästa spik när Kidderminster från sjättedivisionen tar emot Reading från Championship. Visst lär det här vara en enorm match för hemmalaget som lär vara betydligt mer motiverade kontra Reading som går knackigt i ligan. Men det ska ändå vara en enorm klasskillnad mellan lagen och även om gästerna väljer att rotera så kommer det vara en elva som är betydligt bättre än hemmalagets. Tvåan till under 55% är en riktigt fin spik som jag kliver på.

9. Boreham - Wimbledon 1X2

Lurig match när Boreham får besök av ett Wimbledon som spelar två divisioner högre upp och gästerna ska såklart gå in som favoriter här trots bortaplan. Det är två London-lag så hemmafördelen väger inte jättetungt. Men gästerna kommer att rotera här och det är oklart vad det egentligen blir för startelva för Wimbledon och oddsen lär kunna svänga åt båda håll när startelvorna kommer. Nu tycker jag dock både odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag helgardera.

10. Barnsley - Barrow 1

Poya Asbaghis Barnsley går fortsatt tungt och det krävs ett enormt arbete från vår svenska tränare för att vända denna skuta. Hur som helst ska de här gå in som stora favoriter mot Barrow som till vardags spelar två divisioner under Barnsley. Hemmalaget behöver hitta en seger för att få lite gott självförtroende i truppen och jag tror på en stark elva från hemmalaget. Med det sagt ska ettan vara väldigt trolig och Barnsley spikas på min kupong.

11. Newcastle - Cambridge 1

Kupongens största favorit och det med all rätt när PL-laget Newcastle tar emot bottenlaget från League One Cambridge. Även om Newcastle varit drabbade av Corona och lär rotera här så ska det ändå vara en enorm klasskillnad mellan startelvorna som ställs ut och lägger vi till hemmafördelen ska favoritskapet vara väldigt stort. Även om det kan locka med de låga procenten på X2 tror jag det smartaste är att spara sina tecken och spika ettan.

12. Peterborough - Bristol Rovers 1 

Ett bottenlag från Championship får besök av ett bottenlag från League Two och då det skiljer två divisioner mellan lagen ska det också vara en rejäl klasskillnad mellan lagen. Med sin hemmafördel ska Peterborough gå in som väldigt tydliga favoriter och ettan ska ligga väldigt nära till hands här. Jag har svårt att se hur Bristol ska kunna störa här och jag utgår därför från den raka ettan men tar ändå med krysset på mitt större system.

13. Port Vale - Brentford 2

Port Vale från League Two ska inte ha mycket att säga till om här när de får besök av Premier League laget Brentford. Gästerna väntas rotera med tanke på det intensiva spelschemat som väntar men det bör ändå bli en elva som håller betydligt högre klass än hemmalagets. Tvåan är i skrivande stund understreckad och till under 60% är Brentford en riktigt fin spik som jag kliver på.

Stora raden - 2304kr

 1. Hull - Everton X2
 2. Leicester - Watford X2
 3. Wigan - Blackburn 1X2
 4. West Brom - Brighton X2 
 5. Swansea - Southampton X2
 6. Birmingham - Plymouth X2
 7. Queens PR - Rotherham X2
 8. Kidderminster - Reading 2
 9. Boreham - Wimbledon 1X2
 10. Barnsley - Barrow 1X
 11. Newcastle - Cambridge 1
 12. Peterborough - Bristol Rovers 1X
 13. Port Vale - Brentford 2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 jan.
02:07
Dagens Trippel 23/1
Premier League
Spel: Trippeln
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Idrottsgalan 2022 - Två stora favoriter gör upp om åtråvärda priset!

12 januari 2022

Idrottsgalan går av stapeln den 17 januari 2022 och ett av de mest åtråvärda priserna är förstås årets manliga respektive kvinnliga idrottare. Och i båda kategorierna är de två ... Läs mer