Speltips Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes

Bild från Bildbyrån

Skyttekungen slår till igen!

Han är i topp i NHLs skytte- och poängliga. Spelar i ett lag som är produktiva på hemmais. Jag tror Nikita Kucherov slår till lördag inatt igen och lägger honom som målskytt (inklusive förlängning) emot Hurricanes.

Mästarlaget Tampa Bay Lightning har en arsenal av målskyttar av rang som resurs. Men den främsta av dem alla är just nu Nikita Kucherov. Han har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna och leder Lightning mot flera viktorior.

Han har gjort över tio säsonger i Floridalaget. I fjol blev det 113 poäng varav 30 mål för 30-åringen i den blåvita tröjan, och i år är han ”projected” för 63 mål och 76 assist - vi får se om han lyckas med den fantastiska utdelningen…

Positionen är Rightwinger i en förstaformation med Brayden Point som Center med 12 assist så här långt, och på andra sidan Brandon Hagel 8 assist (hela formationen har gjort 24 mål).
Givetvis spelar Nikita Kucherov i Tampas första powerplay-formation.
Nick Paul - Brayden Poin - Kucherov
Steven Stamkos - Victor Hedman
Tampa har lyckats väl så här långt powerplayspelet, statistiken är ca140%!

  • Skador hos Hurricanes

Motståndarlaget för natten Carolina Hurricanes har fått sin förstamålvakt danska Frederik Andersen olyckligt sjuk. Det är ett betydande avbräck för Hurricanes, som också haft ganska svårt på bortais med statistiken 8 poäng på 9 matcher med målskillnaden 31 gjorda och 37 insläppta.

  • Speltips

Tampa är ett av ligans bästa hemmalag och jag spelar 3 Units på att Nikita Kucherov gör mål även i denna matchen mot Carolina Hurricanes natten till söndag svensk tid.