Speltips Timrå - Rögle

Bild från Bildbyrån

Formstarkt Rögle vinner på bortaplan

Vi vänder oss till SHL och mötet mellan Timrå och Rögle. Hemmalaget Timrå ligger på en 8:e plats i tabellen, med 31 poäng på 20 spelade matcher. Gästande Rögle ligger i nuläget på en 11:e plats, med 30 poäng på lika många matcher. Med andra ord är det viktiga poäng på spel, då det endast skiljer ett poäng mellan lagen i kampen om strecken. Rögle började säsongen uselt, men har börjat klättringen och kommer till denna match med stekhet form. Jag tror Rögle vinner igen.

Timrå

Timrå kommer från en stark insats, då man i senaste omgången slog Frölunda borta med 0-2, efter mycket bra målvaktsspel av Tim Juel. Viktig vinst för Timrå som hade tre raka förluster innan den matchen. Timrå har bra offensiva spelare, men har haft väldigt svårt med effektiviteten framåt. Nu väntar ett formstarkt Rögle och då tror jag det blir förlust för Timrå.

Rögle

Rögle var av många topptippade och kollar man på spelartruppen så bör man ligga högre upp i tabellen. Rögle har dock börjat trumma igång och börjat sin klättring mot slutspelsplats. I senaste matchen slog man ärkerivalen Malmö borta med klara 0-4, och man kommer till denna match med sex raka vinster. Rögle är i bra flow och jag tror man vinner även mot Timrå.

Speltips

Som sagt är det viktiga poäng på spel runt slutspelsstrecket. Rögle har ett bra lag och man kommer till denna match stärkta av derby vinsten senast och dessutom fem raka vinster. Timrå kommer också från stark insats, men har fortfarande svårt att göra mål. Mitt speltips i denna match blir därför att Rögle vinner inklusive övertid till oddset 2.15 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson