Speltips Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators

Bild från Bildbyrån

Bland skyttekungar och ojämna målvakter!

Ännu en sprakande match står på programmet natten till torsdag svensk tid. Vi befinner oss i ”hockeyns-huvudstad ’Toronto’” och ett helkanadensiskt möte i Atlantic division. Båda lagen lider av backskador och tillhör de mer målglad i ligan - jag ser inget annat än att vi får en målkavalkad framför oss och lägger över 6,5 mål inklusive förlängning.

Om vi börjar med att titta på gästerna så är det ett Ottawa Senators som söker efter formen. Det sägs att ”man kan inte vinna ligan av början av säsongen men man kan förlora den”. Laget med stjärnor som Brady Tkachuk, Tim Stützle och Claude Giroux vet vikten av att hålla jämnt tempo med divisionskollegorna och kommer göra allt för att straffa hemmalaget.

  • Skador på backar

Vad som kan tala för att vi kan se en målrik match är att båda lagen har skador på backsidan. I Ottawa Senators handlar det bland annat om Erik Brännström och Thomas Chabot. I Toronto Maple Leafs har vi nyligen sett att Timothy Liljegren blivit skadad, till det McCabe.

  • Målvakter ur form

Ottawa har Anton Forsberg och Joonas Korpisalo som målvaktspar just nu. De sliter på men hamnar ändå kring cirka 3 puckar bakom sig varje match.
I Toronto har Ilya Samsonov stått 7 matcher och har ett GAA om 4.11. Lagets bästa målvakt är ännu orutinerade Joseph Woll GAA 2,30. Man kan kort summera både defensiven och målvaktsbesättningarna med att de inte riktigt kommit in i säsongen på det sättet som de säkert velat - och att här finns en otrygghet.

Mitt tips för torsdagsnatten blir en målkavalkad i Air Canada Centre, och jag lägger därför Över 6,5 mål inklusive förlängning med 5 Units.