Speltips Tottenham - West Ham

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Tottenham - West Ham

Tottenhams form och eventuella momentum

Tottenham bröt nyligen en tre matcher lång förlustsvit och säkrade en viktig poäng mot Manchester City. Heung-Min Sons framstående prestation med assist och ett eget mål bidrog till lagets framgång. Dejan Kulusevskis imponerande nick i den 90:e minuten säkrade en kvittering.

Nu siktar Tottenham på att föra med sig denna positiva energi in i en torsdagens match mot West Ham på Tottenham Hotspur Stadium. Återkomsten av Cristian Romero till laget som har avtjänat en tre matcher långt avstängningen stärker deras försvar.

Trots oro över skador visade Tottenham lovande tecken i den senaste matchen mot Manchester City på Etihad. På femte plats i tabellen rustar de sig för efterföljande möten mot West Ham och Newcastle. Med fyra segrar på de senaste fem hemmamötena mot West Ham, inklusive de tre senaste med en total målskillnad på 7-2, hoppas Spurs bryta den negativa trenden på hemmaplan.

Truppen:

Tottenham står inför några skadeutmaningar med spelare som Bentancur, Maddison och Sessegnon borta. Dier är osäker, men Romero återvänder efter avstängning. Richarlison är tillgänglig, och den offensiva uppställningen förväntas förbli oförändrad med Son, Kulusevski, Johnson och Gil.

Möjlig startelva för Tottenham Hotspur:
Vicario; Porro, Romero, Davies, Udogie; Bissouma, Lo Celso; Johnson, Kulusevski, Gil; Son

West Hams utmaningar och senaste prestationer

West Hams fyra matcher långa segerstreak bröts med en 1-1 match mot Crystal Palace – i en match undertecknad hade speltips till. Även om Mohammed Kudus gjorde mål tidigt, tillät ett defensivt misstag Palace att kvittera. West Ham hamnade därmed på nionde plats i tabellen.

Senast man vann mot Spurs var 2019 och sen dess har man haft det svårt i senaste besöken, utan segrar på de fyra senaste matcherna. Deras dåliga facit i London-derbyn, med nio förluster på de senaste tio, inklusive en 2-0-förlust mot Tottenham i februari, utgör definitivt en utmaning.

Truppen:

Återkomsten av Jarrod Bowen från skada och Kudus fina form är positiva aspekter för laget.

Men West Ham fortsätter spela utan Antonio, och Zoumas deltagande är osäkert på grund av en extern händelse. Bowens återkomst stärker deras anfall, med Kudus, Soucek och Paqueta som förmodat stöd. Mavropanos kan fortsätta i försvaret bredvid Aguerd, medan Alvarez och Ward-Prowse förväntas i mittfältet.

Möjlig startelva för West Ham United: Areola; Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson; Alvarez, Ward-Prowse; Kudus, Soucek, Paqueta; Bowen

Analys & Speltips

Tottenhams dominans på hemmaplan, med tre raka segrar och en målskillnad på 7-2, tillsammans med lagens inbördes historik gör att jag tror på hemmalaget här. Spurs har visserligen haft en liten dipp i form men man spelade ruskigt bra mot Manchester City senast, medan West Ham inte vann en match som vi trodde att man skulle vinna. 

Jag spelar på Tottenham vinst till 1.80 hos Pinnacle. 5u.