Speltips Ukraina - England

Bild från Bildbyrån

Autobahn mot finalen för England

Det har blivit dags för kvartsfinaler i Fotbolls-EM och i den sista matchen borde vi fått se en drömmatch mellan England och Sverige i Rom. Drömmen sprack och istället får vi hålla till godo med Ukraina - England. Sämre "hålla till godo" matcher kan man tänka sig. Det här kommer bli en fin match med en 100% stång. Det här tar England!

Men Ukraina har gjort det bra. Detta Ukraina som har en del svagheter men även en hel del styrkor. Matchen mot Sverige var rätt jämn och jag skulle nog ändå tro att spelar vi om matchen 10 gånger så går Ukraina vidare 3-4 gånger. Så pass jämna var vi. Vi ägde spelet men samtidigt var det så som Ukraina ville ha det. Mot England kommer det straffa sig. Och då pratar vi inte stolpar och ribbor. Men räkna med att Schevchenko har några ess i rockärmen. Mot oss ändra han om från det väntade 4-3-3 till 3-5-2 och bänkade Malinovsky. Jag vet inte vad jag ska likna det vid. Kanske att Janne skulle kört 4-3-3 och bänkat Ekdal.

Kane fick visa att han visst kan göra mål

England fick en fin resa mot Tyskland. Jag tycker man är det bättre laget matchen igenom och man får förstås energi från hemmapubliken. Sterling visar att formen är fortsatt god. Grealish fick visa att han ska starta. Kane fick visa att han fortfarande kan göra mål och framförallt. Man klarade av den riktigt svåra åttondelen man blev tilldelad. Vinner man mot Ukraina har man hemmaplan i både semi och final och det är inget motstånd i semin som inte sätter England i stort favoritskap. Nu kan du få din revansch Gareth Southgate. Aston Villa fan som jag är älskar jag förstås Southgate. Han har dock lite kvar att bevisa. som tränare, men det är kanske det han får göra nu.

Jag förväntar mig en matchbild likt Ukraina Sverige men med ännu mer tryck från England. Här har vi ett landslag som kan förvalta bollinnehavet och spelet utanför straffområdet på ett bättre sätt än Sverige. Och man har många nycklar att låsa upp Ukrainas täta defensiv. Exempelvis distansskott från Rice, kantspel från Sterling, djupledsspel och höjdbollar på Kane. Fasta situationer på Maguire. Kortpassnignsspel med Mount och Foden. Om de nu får spela. Mot Tyskland fick de se alla 90 minuter från bänken.

Spelet

Jag tror England kommer få in 1-0 relativt enkelt även om Ukraina med sin täta defensiv är svåra att få hål på. När 1-0 kommer då kommer man behöva öppna upp sig och detta England är fantastiska på att utnyttja det. Då blir det fler mål helt enkelt. Ukraina har 120 min i benen och en del skavanker i laget. England har en större bredd och det kommer betala sig här.

  • Jag spelar England -1.5 till 2.35 hos 888sport

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer