Speltips V75 5 Årjäng Vinnarspel

Bild från Bildbyrån

Civilon lättas i balansen och bara vinner

I avdelning 5 på V75 Årjäng körs ett Klass 2 lopp över 1640 meter med 110 000 kr till vinnaren. Favorit och befogad sådan just nu är Timo Nurmos talang, 9 Civilon. Detta är en klassig och mycket lovande häst som endast förlorat ett lopp i karriären, detta i ett kval till Kriteriet när han var sjuk. Nu gör man debut i Klass 2 och man lättar i balansen. Trots bakspår på kort distans tror jag Civilon bara vinner detta lopp.

Civilon är en 4-årig valack som endast har 5 starter i karriären, men vunnit 4 av dessa. Hästen tränas av Timo Nurmos och körs av Jorma Kontio, en kombination som brukar vara framgångsrik. I senaste starten gjorde han årsdebut efter en lång vila och vann direkt. Han visade härliga fartresurser och vann på ett mycket fint sätt. Kort distans bör passa perfekt och jag tror han bara runda samtliga sista varvet.

Värsta motbudet i loppet skulle jag vilja säga är 1 Slippery Runway. Hästen är snabb ut och lär ta hand om ledningen, en position han är obesegrad i efter tre försök. Emelia Leo kör igen och man leder nog loppet länge.

Civilon var mycket fin i årsdebuten och talangen visade härliga fartresurser och mäktiga tempoväxlingar. Ifjol visade han att han går bra även bakifrån och jag tror ingen kan stå emot honom sista varvet. Tränare Timo Nurmos säger dessutom att man ska lätta i balansen, vilket är superintressant. Mitt speltips i loppet blir därför att 9 Civilon vinner till oddset 2.10 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson