Speltips V75 6 Årjäng Platsspel

Bild från Bildbyrån

Viking Brodde håller hög nivå och är bortglömd

I avdelning 6 på V75 Årjäng körs Silverdivisionen över 2140 meter med 125 000 kr till vinnaren. Ganska klar favorit i loppet just nu är Björn Goop med Zap Di Girifalco. Jag har dock valt att gå på en annan häst spelmässigt i detta lopp. 9 Viking Brodde är en häst som har minst lika bra grundkapacitet och är faktiskt lite bortglömd i detta lopp. Hästen bör närma sig formen och jag tror man löser minst en topp 3 placering mot detta gäng, till ett ganska fint odds.

Viking Brodde är en 5-årig valack som sprungit in cirka 1,2 miljoner. Han tränas av duktiga Timo Nurmos och körs av Jorma Kontio. Hästen hade ett väldigt vasst fjolår, men har inte riktigt fått till det i år. Senast spurtade han dock mycket bra i skymundan och jag tror formen börjar närma sig. Hästen har väldigt hög grundkapacitet och i samtliga tre starter i år har han varit ganska hårt betrodd.

Värsta motbudet i loppet är favoriten 4 Zap Di Girifalco som körs av Björn Goop. Hästen har sett väldigt fin ut i nya regin och senast spurtvann man på ett säkert sätt. Hästen blir bättre för varje start och nu lär man sikta mot ledningen.

Viking Brodde var grym ifjol och kapacitet finns. Jag tror han börjar närma sig formen och då bör samtliga motståndare se upp. Senast var han ute i Silverfinalen från samma utgångsläge, men kom då aldrig in i loppet. Det måste lösa sig bättre denna gång, då tror jag han är med och gör upp om segern. Mitt speltips i loppet blir därför 9 Viking Brodde placering 1-3 till oddset 2.40 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson