Speltips V75 7 Årjäng Platsspel

Bild från Bildbyrån

Milligan`s School löser minst topp 3

I V75 7 på Årjäng körs Årjängs Stora Sprinterlopp över 1640 meter med 500 000 kr till vinnaren. Ett väldigt jämt och bra startfält där det också är väldigt jämt spelat. Här handlar det om att få det bästa loppet, då det är många ekipage som tror på sin häst och siktar på vinst. Jag har dock hittat ett platsspel i loppet som jag tror på väldigt mycket. 3 Milligan`s School är en topphäst som stött på den värsta eliten ett antal gånger. Han har fått ett perfekt spår och man borde lösa minst en topp 3 placering i detta lopp.

Milligan`s School är en 7-årig hingst som sprungit in över 11 miljoner. Hästen tränas av Stefan Tarzan Melander och körs av rutinerade Ulf Eriksson. Så sent som i lördags gjorde han ett godkänt lopp och slutade 4:a, gången innan de plockade han ner betrodda Mellby Free från dödens utan problem. Hästen trivs med täta starter och från stallet tror man på en topprestation igen. Jag tror man kommer få en fin ryggresa och då kan hästen avsluta mycket starkt.

Värsta motbuden i loppet är många. Jag väljer att nämna två stycken. 4 Disco Volante trivs i ledningen och på kort distans. Lär ladda mot spets och leder i så fall loppet länge. 7 Sorbet har inte startat sedan Elitloppet, men lär vara väl förberedd. Bör ta hand om positionen utvändigt om ledaren och har slagit bättre hästar än detta från just den positionen.

Milligan`s School var bland annat ute i Prix d`Amerique i vintras. Han har stött på den värsta eliten och han är dessutom segervan. Spåret är perfekt och jag tror man kan få andra eller tredje utvändigt, därifrån kan han använda sina tunga avslutning och han går alltid ändå in i mål. Då borde man lösa minst en topp 3 placering och mitt speltips i loppet blir därför 3 Milligan`s School placering 1-3 till oddset 2 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson