Speltips V75 Åby Platsspel

Bild från Bildbyrån

Harran på plats till 3 ggr insatsen måste testas

I V75 3 på Åby körs ett lopp över 3140 meter med 150 000 kr till vinnaren. Ett ganska öppet lopp på förhand, där jag tror någon av de som tjänat mest pengar och är lite hårdare på bakspår vinner. Jag har dock hittat ett intressant platsspel, till hela tre gånger insatsen, i detta lopp.

14 Harran Boko är en 6-årig valack som sprungit in cirka 1.5 miljoner. Han tränas och körs av Conrad Lugauer. En häst som förr ägnade sig mycket åt galopp, men som under senaste tiden mognat och i mina ögon är en klass häst. I senaste starten vann han enkelt från ledningen, och han har tre vinster och en tredje plats på sina fyra senaste starter. Hästen siktas mot Harpers, och detta är ett litet test inför den uppgiften, meddelar man från stallet. Formen är mycket bra och i Frankrike visade han går bra även i långa lopp.

Värsta motbudet i loppet skulle jag vilja säga är 15 Moni Viking, som gör debut för Björn Goop. Hästen är både stark och snabb, samt har fina meriter från Frankrike. Hästen startar dock från 60 meters tillägg och 20 meter bakom Harran Boko. Jag nämner även 12 Bucks To Burn, som startar med 40 meters tillägg. Hästen är kapabel och blir livsfarlig om han får smyga med i ryggar.

Harran Boko kommer med fin form till detta lopp. I Frankrike avslutade han sylvasst i ett lopp över 2850 meter och i Sverige har man vunnit 2 av 3 starter över 2600 meter. Han kan gå från alla positioner och han är både stark och snabb. Mitt speltips i loppet blir därför 14 Harran Boko placering 1-3 till oddset 3 gånger insatsen.

Lycka till!
/Åkesson