Speltips V75 Åby Vinnarspel

Bild från Bildbyrån

Conrads Rödluva vinner V75 1

I V75 1 på Åby köras Lovely Godivas Minne över 2140 meter med 300 000 kr till vinnaren. Det är endast sto som gör upp och klar favorit just nu är 5 Conrads Rödluva. Helt rätt favorit enligt mig och jag tror hon bara vinner detta. Just nu får vi nästan två gånger insatsen på vinnarspelet, det tar jag alla dagar i veckan.

Conrads Rödluva är ett väldigt fint 5-årigt sto som tränas av Daniel Reden och körs av Örjan Kihlström, en kombination som brukar fungera bra. Hästen har nästan sprungit in 10 miljoner och förra säsongen vann hon bland annat Breeders Crown för fyraåriga ston. Hästen vann årsdebuten senast på ett ganska enkelt sätt, och med loppet i kroppen bör hon vara ännu bättre nu. Hon har skött vinterträningen bra och utrustas med barfota bak, jänkarvagn och öppet huvudlag inför denna start, säger man från stallet.

Värsta motbuden i loppet skulle jag vilja säga är 3 Zaniah Bi, som tränas och köras av Alexander Gocciadoro. Hästen är snabb från start och har gjort fina prestationer nere i Italien. Nämner även 8 Racing Brodda som är ruskigt kapabel, men som lottas till spår 8 och gör årsdebut.

Conrads Rödluva är en klassig sort som mycket väl skulle kunna få en biljett till Elitloppet i år. Nu möter hon bara ston och då ska hon normalt sätt ha toppchans. Spår 5 är ett bra spår, då hästen kan gå och vinna från samtliga positioner. Mitt speltips i loppet blir därför att 5 Conrads Rödluva vinner till oddset 1.95 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson