Speltips Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

Bild från Bildbyrån

Canucks ska vara favoriter!

NHL säsong 2023/24 har kommit igång och lagen har blivit varma i kläderna. Natten till tisdag hittar vi ett intressant möte i Pacific Division. Jag tycker Vancouver Canucks ska ha bra chans på hemmaplan mot ett formlöst Edmonton Oilers.

Laget Vancouver Canucks sprudlar just nu. Laget ligger tvåa efter Vegas Golden Knight i västra konferensens Pacific och tillhör de hetaste lagen i ligan i formtabellen över senaste fem matcher (9 poäng).
I normala fall så är det lite ”david-mot-goliat” när det här divisionsmötet sker. Men de ombytta rollerna är att ta på allvar.
Canucks leds av svenska superstjärnan Elias Pettersson som i poängligan följs av Quinn Hughes och J.T. Miller. Det finns stor bredd i laget och de spelar som ett kollektiv. I målet gör Demko det bra med ett GAA på 1.55.

Edmonton Oilers start är klart under vad alla hade väntat sig. De har stora problem defensivt. Visst finns där klippor som till exempel Mattias Ekholm men tyvärr så har också målvakterna underpresterat. Stuart Skinner är GAA 3.62 på 6 matcher och Jack Campbell har ett GAA på 4.50 på 5 matcher. Det är från defensiven de bästa lagen byggs och att laget har stjärnor som Connor McDavid och Leon Draisaitl har inte hjälpt.

Jag tycker att oddset på Vancouver Canucks som vinnare ordinarie tid är klart lockande. Kanske till och med sett till form att de skulle vara favoriter. Jag lägger 5 Units på att EP, Hughes och kompani tar hem denna viktiga match morgonen till tisdag svensk tid.