Speltips Vancouver Canucks - San Jose Sharks

Bild från Bildbyrån

Skilda världar i Pacific Division

Medan Vancouver Canucks har startat säsongen utmärkt och placerar sig på en slutspelsplats så är San Jose Sharks jumbo i Pacific division och hela NHL. Jag tycker tabellen klart visar förutsättningarna för matchen och lägger Canucks som vinnare med marginal.

Om man ska försöka sig på en förklaring till varför Vancouver spelar så bra nu så skulle jag vilja använda ordet ”harmoni”. Laget har spelare av högsta kvalitet och den här säsongen verkar allt stämma.

Resultatmässigt så är laget just nu på en slutspelsplats. De har några poäng upp till Vegas Golden Knight och sedan har de Kings och uppstickarna Ducks efter sig på tredje och fjärdeplats.

Det finns inga enkla matcher i NHL men faktum är att Sharks har inte taget en enda poäng hitintills på bortais. O poäng alltså och målskillnaden är 4 gjorda mål och 29 insläppta.

Vancouver har stjärnor i toppslag vilket talar för tipset. Svenska Elias Pettersson återfinns på en andraplats i poängligan efter backen! Quinn Hughes med sina 28 poäng. Brock Boeser har gjort 13 mål hitintills och finns på en fjärdeplats i NHLs skytteliga.

Också målvaktsspelet är stabilt. Thatcher Demko (12 matcher) och Casey DeSmith (7 matcher) får hjälp av sina backar och forwards och båda har ett GAA under 3.

  • Speltips

Med tanke på att det är spelledigt i NHL onsdag så blir det andra tipset för tisdags morgonen detta hcp-spel på hemmalaget Vancouver Canucks. Finns skärpan och om de visar samma spelglädje och spets som de gjort hitintills tycker jag det finns goda förutsättningar för att laget vinner med minst två mål.