Speltips Växjö Lakers - Rögle BK

Bild från Bildbyrån

Växjö vinner hemma!?

Svensk hockey och dags för den första matchen i semifinalen mellan Växjö Lakers och Rögle BK. Det är bäst av sju matcher som gäller och då Växjö kom bättre till i tabellen så kommer de att ha en extra hemmamatch och första mötet är därmed i Vida Arena som är hemmalagets borg.

Växjö Lakers som klev in i slutspelet via kvartsfinal mot Luleå. Den matchserien vann de mot Norrbottningarna med 4-0 i matcher. Tre stycken efter ordinarie speltid och sista matchen i Luleå vann de med 2-1 efter förlängning med ett väldigt omdiskuterat mål som avgjorde.
Växjö Lakers slutade på andra plats i grundserien med 99 inspelade poäng.

Rögle BK, vad säger man om deras säsong!? De tar sig alltså med nöd och näppe till åttondelsfinal, där man slår Timrå i två raka matcher.
Efter det så tror nog det flesta i hockey-Sverige, (mig undertecknat) att de kommer få det tufft och bli utslagna av suveräna seriesegrarna Färjestad men istället så slår man dom i fyra raka matcher, två efter förlängning och två efter ordinarie speltid. Starkt!
Rögle slutade nia i grundserien.

Lagen har mötts fyra gånger under denna säsong och lagen har två vinster var.


Mitt speltips

Man kan inget annat än imponeras av Rögles insatser i slutspelet och jag tror denna matchserien kommer att bli tajt.
Samtidigt är jag även mycket imponerad av Växjö Lakers som är mer av en lagmaskin.

Lakers har sett väldigt starka ut hela säsongen och inför ett kokande Vida Arena tror jag att de vinner denna första match.

GO VÄXJÖ GO!


Oddsjämförelse