Speltips Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes

Bild från Bildbyrån

Seger i sin hemmaborg!

Vegas Golden Knight har varit ute och spelat på östkusten och vidare hemåt i fem matcher. Resultaten har varit blandade och det givet då en så lång bortaresa sliter på spelarna. Nu är de åter hemma i T-mobile Arena och med den hemmapubliken i ryggen tror jag vi ser en komfortabel seger för Golden Knights mot Coyotes.

Mästarlaget Vegas går ut här säsong 2023/24 med höga krav på sig. Hittills har de visat att de kommer vara att göra med om slutspel då de är i toppen av Pacific Divison.

Med två bra målvakter i Adin Hill GAA 2,07 och Logan Thompson 2,48 så har laget en defensiv trygghet.
Knights har stora starka backar och på det kommer en bred offensiv som kan verka både koordinerat i anfall och i kontringar.
William Karlsson, Jack Eichel och Mark Stone är de forwards som toppar poängligan. Intressant att notera är också att backen Shea Theodore har 4+14.

Arizona är svårdefinierade som lag. De är i en begynnande rebuild men spelar som ett lag ”som går för det”.
Nu har de inte riktigt det material som behövs för att mäta sig med de bättre lagen. Truppen är ganska ihålig, förvisso med spets men med en ganska låg lägsta nivå.

  • Speltips

Jag tror att ett utvilat Vegas här kommer föra matchen och ha stor möjlighet i sin kvalitet att vinna. Att åter få spela inför sin publik och ha hemmafördelen gör att jag ser dem som stora favoriter.
Laget har en mycket bättre målvaktssida och är egentligen flera klasser bättre på alla postioner - endas underskattning skulle kunna fälla mästarna…

Mitt tips blir att Vegas Golden Knight vinner under ordinarie tid och spelar det med 5 Units.