Speltips Vinnare av NHL - Stanley Cup

Bild från Bildbyrån

Det är Bruins år i år!

Boston Bruins har gått som tåget på isen och som en raket i tabellerna. Och jag tror helt enkelt de blir för svåra att stå emot i år, så mitt tips blir att bucklan åker till Boston i sommar!

Som nämnt tidigare så sågs denna säsongs upplaga av truppen (pre-season) svag ut i flera medier. Egentligen inget att klandra om - det fanns skador i truppen som kom tillbaka tidigare än beräknat.
Och visst har laget levererat! De har totalt krossat allt motstånd och står just nu i oddset 6 gånger pengarna att vinna totalt, det är i mina ögon ett bra odds…
Boston Bruins kan axla tre starka offensiva linor. De ser i dagsläget ut som följande.

Brad Marchand - Patrice Bergeron - Craig Smith
Med retstickan och slot-specialisten Marchand och Bergoron får Boston en stark förstakedjan. Bergeron har ett otroligt spelsinne och vid sina sidor finns två skarpa skyttar.

Pavel Zacha - David Krejci - David Pastrnak
Andrakedjan med pånyttfödda Krejci är i mina ögon just i skrivande stund (Januari) det vassaste offensiva vapnet. Pastrnak leder också interna poängligan.

Taylor Hall - Charlie Coyle - Trent Frederic
Tredjekedjan är ett starkt offensivt hot. Den kan också jobba hårt defensivt men mål de gör de också.

I defensiven finns dugliga backar som till exempel succé-svensken Hampus Lindholm, starka Charlie McAvoy och Matt Grzelcyk. Vad det gäller målvakter så är det i min bok ett måste att ha två bra keepers för att lyckas i slutspelet. Ullmark gör en fantastisk säsong och om han och andramålvakten Jeremy Swayman får slippa skador så kan laget som helhet känna sig trygg i egen zon.

Jag är övertygad om att Boston kommer fightas långt in i varma månaderna och mitt tips blir att lägga dem som vinnare Stanley Cup 2022/23.