Speltips Vinnare av Pacific Division

Bild från Bildbyrån

Långtidsspel: Oilers vinner Pacific Division

Så har vi en härlig hockeysäsong framför oss då NHL startar i oktober. Fram till midsommar 2023 kan vi vänta oss hockey av högsta kvalitet från Nordamerika. Jag har hittat ett spännande långtidsspel som jag känner kan vara kul att ha på spelkontot fram till avgörandet nästa år, nämligen att anrika Edmonton Oilers vinner Pacific division.

Edmonton har gjort små förändringar i truppen gentemot föregående år då laget tog sig fram till Conference final där Colorado blev för svårt motstånd.
Vad ledningen främst har gjort till i år är att förstärka målvaktssidan med Jack Campbell (från Toronto). Och Svenska Mattias Janmark (F) ansluter från Vegas Golden Knights.
Av trupp-förlusterna ser jag inga som ska påverka direkt negativt.
Så också i övrigt har vi samma stjärnglans i Connor McDavid och Leon Draisaitl. Kane, Puljujärvi, Yamamoto har bland annat förlängt kontrakten med klubben.

Utmanare i divisionen

(min ranking)

Calgary

Vad som talar för Edmonton är till exempel de uppseendeväckande traderna som Calgary gjort. De tappar spelare som Tkachuk (till Florida) och Gaudreau (Blue Jackets). Förvisso kommer det in några stjärnor men hur laget nu kommer spela återstår att se. Det finns mycket hockey i ladorna runt Calgary så jag ser ändå dem som främsta utmanare till Oilers om divisionssegern.

Vegas Golden Knights

Vegas har haft problem med skador - jag tänker då främst på förra säsongen då de missade slutspel mycket på grund av det. Givetvis är de bättre förberedda och säkert högt motiverade för kommande 22/23. Nackdel spelarmässigt är tapp av Dadonov (Montreal) och Pacioretty (Carolina).
Mycket bygger också på hur bra säsong Lehner får i laget, andrakeeper är Brossoit…

Övriga

Los Angeles Kings ser mer och mer spännande ut för varje år som går och de kan kanske knipa en tredjeplats för slutspel.
Ducks, Kraken, Canucks och Sharks räknar jag i stort bort redan nu från slutspel.

2022/23s grundserien startar i oktober och just nu är schemaläggningen så att sista omgången spelas 13.e april 2023.