Speltips Washington Capitals - San Jose Sharks

Bild från Bildbyrån

Washington Capitals har vaknat!

Det forna mästarlaget Washington Capitals tar emot Pacific Division-jumbon San Jose Sharks söndag kväll 22:00 svensk tid. Kombinationen av Sharks sviktande form och att Capitals har börjat få ordning på spelet gör att jag tycker spelet på hemmaseger känns lockande.

Washington Capitals som spelar i tuffa Metropolitan Division har börjat hitta formen. Näst senast vann de mot New Jersy Devils på bortais och senast så kunde de ta hem segern på övertid mot erkänt starka Minnesota Wild.
Den målvakt som spelar bäst är veteranen Darcy Kuemper. I offensiven så är Strome, Ovechkin och Carlson några som bidrar mest.

Sharks, som är under något av en rebuild detta och kanske kommande år, är på en tung östkustresa där de förlorat alla matcher. Lagets enda poäng kom emot Avalanche hemma i inledningen då de spelade 1-1 (1-2 ft). Laget är ganska skadedrabbat vilket man får hålla koll på innan spel. Just att de är på road-trip och spelar sin fjärde match under östkusten gör att jag tror på lite trötta ben här - vilket Capitals kan dra nytta av.
Sharks har heller inte riktigt fått igång sina målvakter; Kahkonen och Blackwood.
Målskillnaden för laget är 8-32 och senaste fem 3 gjorda och 20 insläppta.

Capitals behöver vinna dessa matcher och ska också vara rättmätiga favoriter. Laget har några skador men inte i paritet med de viktiga spelare som Sharks saknar i dagsläget. Jag tycker hemmaoddset lockar och spelar hemmaseger i Capital One Arena med 5 Units. Väl mött till en härlig hockeyavslutning på helgen söndag kväll!