Speltips: Wolverhampton - Brighton 9/5 "Säkrar xG-Brighton…
Speltips Wolverhampton - Brighton

Bild från Bildbyrån

Säkrar xG-Brighton kontraktet?

Det är den tiden på året där vissa lag spelar för sina liv och andra för inget mer än sin heder och sina supportrar, numera i tv-soffan.

På Molineux på söndagseftermiddagen handlar det mesta om heder och lite matematik.

Wolverhampton

Det har minst sagt varit en misslyckad säsong för Wolves. Man skulle följa upp två starka säsonger med att ta nästa kliv. Man skulle föra spelet mer, bli mer framåtlutade och på allvar hota om topp 4.

Mycket av det försvann när Raul Jimenez skadade sig. Efter det har man känts riktningslöst och uddlöst. Man har inte hittat tillbaka till det stabila grundspel man hade innan utan svävat i något mellanting mellan fjolårets spel och det som var tänkt att bli.

Formen dock helt okej, bortsett från kollapsen mot Burnley när man föll 0-4 på hemmaplan så har man slagit både Sheffield och Fulham samt kryssat mot West Brom. Givetvis inga imponerande skalper men tillräckligt för att inte bli inblandade i den bottenstrid söndagens motstånd varit indragen i.

Brighton

De kommande matcherna för Brighton handlar egentligen bara om matematik. Man är givetvis i praktiken klara för Premier League-spel nästa år men så länge risken finns kommer man inte slappna av utan spela som om man har kniven mot strupen.

Brighton har blivit lite av ett stående xG-skämt som även spridit sig ut i Europa. Lagets spelmässiga prestationer under säsongen har ofta varit strålande men målskyttet har varit katastrof. Efter skadorna på Lamptey och March som flög fram längs kanterna har det sett en aning mer uddlöst ut men man har fortsatt skapa mycket chanser och med en stabil defensiv gett sig själva chansen i de flesta matcherna.

Formen är knappt godkänd. Defensivt sett har det varit bra men med tre gjorda mål på de fem senaste är det givetvis svårt att prata om någon bra poängmässig form.

Speltips

Wolverhampton kan såklart spela utan press, något som brukar kunna leverera trevlig, offensiv fotboll men med Neto borta med skador försvinner en stor del av den offensiva kvaliteten. Fabio Silva har visserligen börjat tagga igång lite och Podence är tillbaka men det är nog naivt att förvänta sig några stordåd offensivt.

För Brightons del är det, som sagt, fortfarande lite kniven mot strupen tills kontraktet är kritat och klart. Detta och det faktum att man hela säsongen har sett krampaktiga ut i sistatouchen. Man har väntat på att det ska släppa för Brighton men nu är det ett så stort sample att det inte går att prata om form eller tillfälligheter.

Brighton kommer att föra spelet, man kommer säkerligen skapa en hel del och gräma sig över missade chanser men jag tror inte att man kommer få fira speciellt ofta, något man kan skaka hand med Wolves om efter matchen.

Under 2,5 mål spelas till 1,61 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
19 sep.
01:30
Pannie Kianzad vs. Raquel Pennington
UFC
Spel: Raquel Pennington vinner
 
19 sep.
15:00
West Ham - Manchester United
Premier League
Spel: X2 + BLGM
 
19 sep.
15:00
West Ham - Manchester United
Premier League
Spel: Manchester United vinner
 
19 sep.
17:30
Tottenham - Chelsea
Premier League
Spel: Chelsea -1 asian hcp
 
19 sep.
18:00
Lazio - Cagliari
Serie A
Spel: Lazio -1 Asian handicap
 
19 sep.
20:45
Juventus - Milan
Serie A
Spel: Juventus över 1,5 mål
 
19 sep.
21:30
Estoril - Sporting
Primeira Liga
Spel: Estoril U1.5 mål & båda lagen över 19.5 varningspoäng.
 
20 sep.
20:45
Udinese - Napoli
Serie A
Spel: Båda lagen gör mål
 
21 sep.
20:45
Fiorentina - Inter
Serie A
Spel: BLGM + över 2,5 mål (match)
 
26 sep.
03:00
Dan Hooker vs. Nasrat Haqparast
UFC
Spel: Nasrat Haqparast vinner
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer

Super boost från SHL - 6 x pengarna!

SHL 10 september 2021

LÖRDAG: Till helgen drar SHL igång igen och då kommer Betway med en fin kampanj till matcherna. Spela på att Frölunda och Växjö vinner sina matcher och få hela 6 x pengarna. Ta ... Läs mer