• Hem
 • Supertoto hos Unibet

Supertoto hos Unibet

Vi tar dig närmare miljoner på Supertoto hos Unibet

Gå till Supertoto och få en bonus

Unibet

100 SEK gratisspel

Nu kan du spela Supertoto hos Unibet och samtidigt få en fin välkomstbonus! Testa du med.


Supertoto hos Unibet

Supertoto är ett populärt poolspel hos Unibet där du ska tippa 1X2 på de utvalda matcherna på kupongen. Spelare från hela världen lägger insatser på kupongen och vinsterna delas upp mellan vinnarna. Dina insatser sker i Euro men blir automatiskt omräknade till den valutan du använder. Här kan du spela för en minsta insats på 10 cent (1 krona) och vinna stora summor. En jackpott delas ut varje gång till en ensam vinnare och kan vara upp till 40,000.000!

Nya kunder som vill spela Supertoto hos Unibet kan ta del av en oddsbonus värd 100 SEK.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. 100 SEK gratisspel

Vad är Supertoto?

Supertoto är en spelform där du ska tippa rätt på 14 matcher från ligor som Premier League, Serie A och La Liga.  Det finns också andra varianter av Supertoto varje vecka med 8, 10 eller 12 matcher som kallas Supertoto Extra. Men standard är det 14 matcher som gäller för Supertoto med en kostnad på 10 cent per kombination. Tippar du rätt utfall på minst 11 matcher vinner du och om du skulle lyckas vara ensam vinnare med 14 rätt så kan du vinna jackpotten på tusentals Euro. Jackpotten växer för varje vecka som ingen lyckas sätta 14 rätt.

Supertoto har den högsta återbetalningsprocenten på marknaden och är betydligt bättre utdelning jämfört med alternativen som erbjuds av statliga spelbolag.

Så spelar du Supertoto

Börja med att öppna ett konto hos Unibet om du redan inte har ett. Därefter klickar du dig in på oddsavdelning och sedan Supertoto. Här hittar du flera olika kuponger att välja och vraka mellan och din uppgift är att välja en kupong för att sedan börja tippa. Under varje kupong står det viktig information som radpris, prispott och omsättning.

Du kan lägga in hur många kuponger som helst och du får även möjligheten att använda dig av halv och helgardering vilket höjer kostnaden för din kupong. Spelformen liknar väldigt mycket det klassiska Stryktipset förutom att det är fler matcher och högre utdelning. Du kan även ta hjälp av Unibets egna verktyg Copema som hjälper dig att lägga reducera ditt system.

En halvgardering innebär att du väljer två val för en match exempelvis X2. En halvgardering multiplicerar kostnaden för ditt system med två. Samma sak gäller helgardering där du säkrar alla utfall för en match och spelar 1X2. En helgardering multiplicerar kostnaden för ditt system med tre.

Unibet Supertoto Kupong

Varianter av Supertoto

Supertoto 14

Supertoto är den klassiska varianten av spelformen och den vi har beskrivit i texten. Spelformen innebär att du ska tippa rätt på en kupong som innehåller 14 matcher som namnet Supertoto 14 tyder på. Du vinner alltid pengar om du får minst 11 rätt och är du ensam vinnare på 14 rätt kan du vinna stora pengar beroende på omsättningen för veckans system och hur stor jackpotten är.

Supertoto Extra

Supertoto är egentligen exakt samma upplägg som Supertoto 14 och det enda som skiljer sig är antalet matcher på kupongen. Kupongen kan bestå av exempelvis 8, 10 eller 12 matcher och finns att spela nästan varje dag. Om Supertoto liknar Stryktipset kan vi jämföra Supertoto Extra med topptipset. Tippa rätt på dagens hetaste matcher!

Supertoto Tennis

Supertoto Tennis handlar föga förvånande att du ska tippa rätt utfall på utvalda tennismatcher i en kupong. Spelformen liknar Supertoto Extra men det som skiljer sig är att radpriset kostar mera eftersom det endast finns två utfall och oavgjort inte är möjligt i tennis.

Superscore

Superscore är en annorlunda spelform och skulle kanske behöva ett eget kapitel. Superscore innebär att du ska tippa korrekt resultat i utvalda matcher. Spelformen liknar på många sätt och vis Svenska Spels Bomben förutom att du får betydligt bättre utdelning här. Likt Supertoto kan du välja att gardera dina spel genom att gissa på flera olika resultat för varje match och en gardering här kostar inte lika mycket.

Fördelar- & nackdelar med Supertoto

Fördelar med Supertoto

 • Rolig och social spelform
 • Relativt billig spelform om du väljer att snåla på dina garderingar
 • Högst utbetalning på marknaden för systemspel
 • Alltid utdelning på 11 rätt eller mer

Det finns många fördelar med att spela på Supertoto jämfört med liknande varianter hos andra spelbolag. Först och främst är det en riktig rolig spelform som kan spelas med kompisar tillsammans eller tävla mot varandra. Det finns även möjlighet att vinna stora jackpottar, vilket förvisso är väldigt svårt men något som lockar många kunder. Sist men inte minst har Unibet högst återbetalning på marknaden för sitt systemspel jämfört med andra spelbolag. Svenska Spels Stryktipset som är det mest populära alternativet har en utdelning 65 jämför man det med Unibets Supertoto som har en utdelning på 80-90% är det en stor skillnad.

Nackdelar med Supertoto

 • Låg omsättning jämfört med exempelvis Stryktipset
 • Lägre utdelning jämfört med om du spelar på singlar på oddsavdelningen

Supertoto är en relativt ny spelform och den stora massan har inte riktigt fått upp ögonen för Unibets alternativ Supertoto. Det innebär att omsättningen varje helg är långt ifrån den som exempelvis Stryktipset har. Förvisso innebär det att det blir enklare att vara ensam vinnare men det innebär också att vinsten inte blir lika stor jämfört med om du vinner på Stryktipset. En annan nackdel är att även om procenten för utdelningen hos Supertoto är betydligt bättre än hos exempelvis Svenska spel så är det fortfarande är relativt låg utdelning jämför med om du spelar på singlar. Supertoto har en utdelning på runt 80-90% jämfört med Unibets oddsavdelning där singelspel ofta kan ha en utdelning på över 95%. Men Supertoto är framförallt en rolig spelform och något som ska ses som underhållning.


FAQ Supertoto

Hur mycket kostar det att spela Supertoto?

Priset på din Supertoto kupong varierar beroende på hur många garderingar du väljer att använda. En rad på Supertoto kostar runda slänga 1 krona och en halvgardering multiplicerar ditt kupongpris med två. Väljer du en helgardering multipliceras din kupong med tre. Priset kan alltså snabbt skjuta iväg om du väljer allt för många garderingar samtidigt som det ökar din chans för vinst.

Hur mycket kan man vinna på Supertoto?

Unibet betalar ut vinst till alla som vinner 11 rätt eller fler på Supertoto kupongens 14 matcher. Förutom spelarnas pott som delas ut kan du även vinna en jackpott som varierar i storlek men som också tydligt visas på varje kupong. Hur mycket du vinner beror alltså på tre olika saker. Hur många rätt du har, storleken på prispotten samt hur många fler som hade samma antal rätt. Såhär ser fördelning ut på Supertoto poolen.

 • 14 Rätt = 30%
 • 13 Rätt = 18%
 • 12 Rätt = 17%
 • 11 Rätt = 20%

Vad händer om en match blir inställd?

Om en match blir inställd annulleras den från kupongen och systemet utgår då från 13 matcher istället för 14 matcher men fungerar likadant. Ingen lottning sker alltså. Skulle fem eller fler matcher bli inställda annulleras hela kupongen och alla spelare får tillbaka sina insatser.

Hur och när betalas vinsterna ut?

Prispengarna till alla vinnare delas vanligtvis ut inom 24 timmar efter att sista matchen på kupongen är avgjord. Ofta brukar det gå betydligt snabbare än så men i vissa undantag kan det också ta längre tid. Pengarna sätts in på ditt konto i den valuta du använder.