Asian Handicap » Vad är det och hur fungerar det? » Guide med Odds
Medel

Asian Handicap - Vad är det och hur fungerar det?

Asian handicap utesluter oavgjort resultat vilket innebär att det finns endast finns två utfall per spel. Spelbolagen ger båda lagen varsitt handicap att starta matchen med. Detta gör det intressant att spela på matcher även om det ena laget är betydligt större favorit.

Asian Handicap

Bäst spelbolag för Asian Handicap

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. Sätt in 100 SEK och spela för 200 SEK

 2. Upp till 1250 SEK i spelkrediter

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

 3. 100 SEK gratisspel direkt in på kontot

  18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

 4. Gigantiskt utbud utan registrering

 5. Spela för 100 få 100 SEK gratis

Vad är Asian Handicap?

Asian Handicap är en populär spelform som de flesta professionella spelare använder och spelformen är något som alla bör känna till även om det kan verka komplicerat i början.

Spelformen härstammar från den asiatiska spelmarknaden som tidigt gav sig in på bettingen inom fotboll.

Fotbollen är en av få sporter där oavgjort är ett vanligt resultat vilket innebär att det finns tre utfall för varje match. Vinst, oavgjort eller förlust. Spelar man på Asian handicap utesluter man oavgjort och det finns endast två utfall per match. Spelbolagen ger båda lagen varsitt handicap att starta matchen med. Detta gör det intressant att spela på matcher även om det ena laget är betydligt större favorit.

Asian handicap är fortfarande störst på de asiatiska spelbolagen men spelformen börjar bli allt vanligare på de europeiska spelbolagen som t.ex. Bet365 och Unibet. Numera erbjuder spelbolagen inte endast Asian Handicap spel på utfall av en fotbollsmatch. Spelformen går även att spela på många andra sporter och för antal mål, hörnor etc.

Varför ska man spela Asian Handicap?

Som tidigare nämnt innebär att det att endast två utfall är möjligt för ditt spel, jämfört med det klassiska 1X2-spelen. Detta ger dig som spelare större chans att lyckas träffas rätt med ditt spel. Asian Handicap-spelen ger nästan alltid bättre odds jämfört med de vanliga europeiska oddsen. Även fast spelen kan innebära exakt samma sak.

Fördelar med att spela Asian Handicap:

 • Större fördel mot spelbolagens marginal.

 • Slipper risken för limitering om du spelar på asiatiska spelbolag.

 • Du kan få både hela och halva insatsen tillbaka.

 • Du kan enklare hitta värde på spel även om det finns en stor favorit och en stor underdog.

Nackdelar med att spela Asian Handicap

 • Utbudet av Asian Handicap spel är inte lika stort som andra typer av europeiska spel.

 • Svårare att hitta felsatta odds då oddsen justeras efter hur marknaden spelar och inte vad spelbolagen tror om utfallet.

För spelbolagen innebär detta både för och nackdelar. Fördelarna för spelbolagen är att de minimerar risken för förlust genom att balansera upp insatserna på de två båda sidorna vilket gör att de går plus oavsett utfall. Nackdelarna för spelbolagen är att spel på Asian Handicap ger en väldigt liten marginal jämfört med vanliga 1X2 spel. För att som spelare kunna gå plus i längden mot spelbolagen är denna marginal väldigt viktig. Därför är Asian Handicap en väldigt bra spelform om du ska kunna slå spelbolagen på längre sikt.

Förklaring av Asian Handicap

För att ge ett tydligt exempel på ett Asian Handicap spel kan vi tänka oss en match mellan Arsenal mot Swansea. På en vanlig spelmarknad skulle ett odds på Arsenal kanske vara 1.35. Detta ger dig som spelare inte mycket till utdelning om du skulle spela på Arsenal och spelet skulle sitta.

Här kan Asian Handicap vara ett bra alternativ vilket innebär du skulle kunna spela Arsenal -1.0 till oddset runt 2.05. Det vill säga att Swansea skulle starta matchen med ett 1-0 försprång. Vinner Arsenal med mer än ett mål resulterar spelet i vinst. Vinner inte Arsenal så innebär det att utfallet av ditt spel blir till förlust. Vinner Arsenal med exakt ett mål får du pengarna tillbaka.

Asian Handicap 0.0 är alltså samma sak som ”Draw no bet” men ger nästan alltid ett bättre odds.

Ett annat exempel med Asian Handicap är om vi tänker oss en jämnare match där spelformen fungerar minst lika bra. I Champions League finalen mellan Juventus – Real Madrid erbjöd spelbolagen Asian handicap 0.0 på båda lagen. Det innebär att du får pengarna tillbaka vid oavgjort resultat, vinst om ditt lag vinner och förlust på spelet om ditt lag förlorar. Asian Handicap 0.0 är alltså samma sak som ”Draw no bet” men ger nästan alltid ett bättre odds.

Asian handicap mål / Goal-line

Ett Asian goal line-spel är i grunden likadant som ett vanligt över/under-spel, skillnaden är att det finns fler utfall än bara vinst eller förlust för ett spel. T.ex. får du insatsen tillbaka om antalet mål är samma som den goal line du spelat. Det finns även goal lines som kan ge dig vinst på halva spelet, exempel på dessa är 1.75 och 1.25. Spelar du t.ex. på över mål innebär det i praktiken att du spelar hälften av din insats på över 1.50 och den andra hälften på över 2.0. Har du spelat på goal linen över 1.75 och slutresultat i matchen är 2-0 vinner du halva delen av ditt spel (över 1.50) och får insatsen tillbaka på andra halvan (2.0).

Asian Handicap

Asian Handicap antal mål på Unibet

Asian Handicap livespel

Asian Handicap spel finns även tillgänglig att spela på live under matcher. Många gör misstaget att tro att asian handicap spelen innebär att samma sak som vanligt europeiskt 3-vägs handikapp. Som innebär att handikappet gäller från matchens start. Skillnaden är att Asian Handicap spel live utgår från vad det står i matchen när spelet placeras. Det vill säga att om det står 2-0 i en match och man spelar på laget som leder till Asian Handicap -1.5. Då måste laget man spelat på vinna med minst fyra måls marginal för att spelet ska bli vinst. Till skillnad från om du skulle spela 3-vägs handikapp -1.5. Då räcker det att Arsenal behåller sin ledning med två måls marginal för att spelet ska sitta.

 • Exempel på Asian Handicap spel live:

Arsenal leder mot Swansea med 3-1 efter 50 minuter när du väljer att spela Asian Handicap -1.25 live på Arsenal till oddset 2.00 

Vinner Arsenal med två eller ett mål = Förlust
Oavgjort resultat = Förlust
Arsenal förlorar = Förlust
Arsenal vinner med tre mål = Halv förlust. Halva insatsen tillbaka
Arsenal vinner med fyra mål eller fler = Vinst

Asian Handicap Tabell

Nedan finns en förklaring för de vanligaste Asian Handicap spelen, men samma principer gäller även vid de andra Asian Handicap spelen. D.v.s. Asian Handicap -1.25 och Asian Handicap -3.25 följer samma princip förutom att det är olika antal mål.

Asian Handicap 0.0

Innebär samma sak som ”Draw no bet” eller som på svenska, ”pengarna tillbaka vid oavgjort”. Det vill säga att inget lag får handikappsfördel innan match utan detta handikapp brukas sättas inför jämna matcher. Väldigt simpelt eftersom Asian Handicap utesluter ett oavgjort får du pengarna tillbaka om matchen skulle sluta med oavgjort. 

Ditt lag vinner = Vinst 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Oavgjort resultat = Insatsen tillbaka

Asian Handicap -0.25

Här blir det lite mer att tänka på. Spelar du på ett lag -0.25 innebär det att du ger dem minus en ”kvartsboll” att starta matchen med. Vilket innebär att laget du spelar på bör vara lite starkare än sina motståndare men samtidigt inte tillräckligt starka för att spela rak vinst. Spelet innebär att du får halva din insats tillbaka om matchen skulle sluta oavgjort.  

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar = Förlust 
Oavgjort resultat = Halv förlust. Halva insatsen tillbaka

Asian Handicap -0.5

Här startar matchen -0.5, dvs. det laget du spelar på måste göra minst ett fler mål än sina motståndare. Spelar du Asian Handicap -0.5 innebär det exakt samma sak som rak vinst. Inte svårare än så. Detta spel ger inte möjligheten att få tillbaka några pengar. Antingen vinner du spelet eller förlorar du.

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar = Förlust
Oavgjort resultat = Förlust

Asian Handicap -0.75

Genom att spela detta spel tror du att laget du spelar på kommer vinna matchen med minst ett mål. Vinner ditt lag med ett mål får du halva vinsten för spelet och skulle ditt lag vinna med fler mål får du hela vinsten. Laget du spelar på är favorit och börjar matchen med ett underläge på -0.75. Skulle ditt lag vinna med ett mål delas din insats upp i två. Du vinner på halva din insats och får tillbaka din andra halva av insatsen.

T.ex. spelar du 100kr på ett lag med handikappet -0.75 till oddset 2.00. Vinner ditt lag med ett mål får du tillbaka 50kr, resterande 50kr blir vinst, och 50kr till oddset 2.00 blir 50kr i vinst. 

Ditt lag vinner med två mål eller fler = Vinst 
Ditt lag vinner med ett mål = Vinst på halva insatsen. Andra halvan av insatsen tillbaka 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Oavgjort resultat = Förlust

Asian Handicap -1

Laget du spelar på börjar matchen med ett underläge på 0-1. Eftersom Asian handicap utesluter ett oavgjort resultat får du hela din insats tillbaka om ditt lag vinner matchen med ett mål. Spelar du detta spel tror du att ditt lag vinner med fler än ett mål samtidigt som du inte vill riskera din insats om ditt lag endast skulle vinna med ett mål.

Ditt lag vinner med två mål eller fler = Vinst
Ditt lag vinner med ett mål = Insatsen tillbaka
Ditt lag förlorar = Förlust
Oavgjort resultat = Förlust

Asian Handicap -1.25

Ditt lag vinner med ett mål = Halv förlust. Halva insatsen tillbaka
Ditt lag vinner med två mål eller fler = Vinst 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Oavgjort resultat = Förlust 

Asian Handicap -1.5

Ditt lag vinner med ett mål = Förlust 
Ditt lag vinner med två mål eller fler = Vinst 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Oavgjort resultat = Förlust

Asian Handicap -1.75

Ditt lag vinner med ett mål = Förlust 
Ditt lag vinner med två mål = Vinst på halva insatsen. Andra halvan av insatsen tillbaka 
Ditt lag vinner med tre mål eller fler = Vinst 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Oavgjort = Förlust 

Asian Handicap -2

Ditt lag vinner med ett mål = Förlust 
Ditt lag vinner med två mål = Insatsen tillbaka 
Ditt lag vinner med tre mål eller fler = Vinst 
Ditt lag förlorar = Förlust Oavgjort resultat = Förlust 

Asian Handicap -2.25

Ditt lag vinner med ett mål = Vinst 
Ditt lag vinner med två mål = Halv förlust. Halva insatsen tillbaka 
Ditt lag vinner med tre mål eller fler = Vinst 
Ditt lag förlorar = Förlust 
Oavgjort resultat = Förlust 

Asian Handicap -2.5

Ditt lag vinner med ett eller två mål = Förlust
Ditt lag vinner med tre mål eller fler = Vinst
Ditt lag förlorar = Förlust
Oavgjort resultat = Förlust 

Asian Handicap +0.25

Du spelar på underdogen som du tror kan vinna, men även ta hem en liten vinst om matchen skulle sluta oavgjort. Laget du spelar på startar med en “kvartsboll” fördel. Slutar matchen oavgjort delas din insats upp i två. Du får tillbaka halva din insats och den andra halvan rättas som vinst.

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar = Förlust
Oavgjort resultat = Vinst på halva insatsen. Andra halvan av insatsen tillbaka.

Asian Handicap +0.5

Laget du spelar på början med en “halvbolls” fördel. Det oavgjorda resultatet existerar inte och du vinner alltså spelet om matchen skulle sluta oavgjort, och självklart även om ditt lag skulle vinna. Spelet kallas ”dubbelchans” på den europeiska marknaden.

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar = Förlust
Oavgjort resultat = Vinst

Asian Handicap +0.75

Underdogen i matchen börjar med en fördel på en ”trekvartsboll”. Du får tillbaka halva din insats även om ditt lag skulle förlora med ett mål. Ditt spel rättas som vinst om ditt lag skulle vinna eller spela oavgjort.

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar med två mål eller fler = Förlust
Ditt lag förlorar med ett mål = Halv förlust. Halva insatsen tillbaka
Oavgjort resultat = Vinst

Asian Handicap +1

Underdogen får ett handikapp innan matchen och startar med en 1-0 ledning. Eftersom oavgjort resultat inte är möjligt får du tillbaka din insats om ditt lag skulle förlora med ett mål. Skulle ditt lag vinna eller spela oavgjort vinner du ditt spel.

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar med minst två mål = Förlust
Ditt lag förlorar med ett mål = Insatsen tillbaka
Oavgjort resultat = Vinst

Asian Handicap +1.25

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar med ett mål = Vinst på halva insatsen. Andra halvan av insatsen tillbaka
Ditt lag förlorar med minst två mål = Förlust
Oavgjort resultat = Vinst

Asian Handicap +1.5

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar med ett mål = Vinst
Ditt lag förlorar med två mål eller fler = Förlust
Oavgjort resultat = Vinst

Asian Handicap +1.75

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar med ett mål = Vinst
Ditt lag förlorar med två mål = Halv förlust. Halva insatsen tillbaka
Ditt lag förlorar med tre mål eller fler = Förlust
Oavgjort resultat = Vinst

Asian Handicap +2

Ditt lag vinner = Vinst
Ditt lag förlorar med ett mål = Vinst
Ditt lag förlorar med två mål = Insatsen tillbaka
Ditt lag förlorar med tre mål eller fler = Förlust
Oavgjort = Vinst

Asian Handicap Unibet

Asian Handicap hos Unibet

Bäst spelbolag för Asian Handicap

LeoVegas

100 SEK gratisspel direkt in på kontot

Ett av dom absolut bästa spelbolagen på Asian Handicap är LeoVegas. Det svenska spelbolaget gör det enkelt för sina kunder att spela Asian Handicap vare sig det är via webbläsaren eller med deras app. Utbudet av Asian Handicap-matcher på LeoVegas är brett och här kan du spela på allt från Premier League till Riksdagsvalet.

Vårt tips är att du tar del av någon av LeoVegas generösa välkomstbonusar och börjar utnyttja deras grymma Asian Handicap-spel.

Hämta 100 kr bonus

18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.


Bethard

Gigantiskt utbud utan registrering

Bethard har inte funnits länge (grundades 2014) men har på kort tid lyckats etablera sig på bettingscenen och mycket tack vare deras imponerande produkt. För förutom att samarbeta med en viss Ibrahimovic så utmärker sig Bethard med att erbjuda bra odds, utdelningsprocent samt Asianspel.

Är ni ute efter att spela spel inom Asian Handicap så är Bethard ett spelbolag som sannolikt kommer uppfylla era krav. Bethard har framförallt ett stort utbud av asianspel när det kommer till stormatcher.


Bet365

Upp till 1250 SEK i spelkrediter

Bet365 är ett av världens bästa spelbolag och självklart har du som kund möjlighet till att spela olika Asian Handicap-spel. Spelbolaget erbjuder ett brett sortiment av olika spel inom Asian Handicap men framförallt sticker dom ut i att erbjuda spel i Asian Handicap från dom lägre divisionerna eller dom mindre kända ligorna.

Hämta 1250 kr bonus

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


Unibet

Sätt in 100 SEK och spela för 200 SEK

Unibet är ett spelbolag som håller väldigt hög kvalité på i stort sett alla funktioner som dom erbjuder och när det gäller Asian Handicap så är Unibet ett av dom främsta på marknaden. Sveriges största spelbolag Unibet har gjort sig älskvärda för sitt stora utbud när det kommer till just Asian Handicap och att dom kan erbjuda en såpass enkel och snabb app gör att dom anses som ett av det bästa spelbolaget när det kommer till Asian Handicap.


Vanliga frågor om Asian Handicap

Hur fungerar Asian Handicap?

Spelar man på Asian handicap utesluter man oavgjort och det finns endast två utfall per match. Spelbolagen ger båda lagen varsitt handicap att starta matchen med. Detta gör det intressant att spela på matcher även om det ena laget är betydligt större favorit.

Vad menas med att du förlorar halva spelet

Om du spelar Asian Handicap och förlorar på halva spelet innebär det att du får tillbaka 50 % av din insats

Varför ska jag spela Asian Handicap

En av många fördelar till varför du ska spela Asian Handicap är helt enkelt att du kan bli erbjuden bättre odds än om du spelar ett vanligt 1X2 spel.

Exempel:

Du vill spela på att hemmalaget AIK vinner mot bortalaget IFK Göteborg. Väljer du att spela på en 1X2-marknad så erbjuds du oddset 1.95 om du spelar en rak 1:a. Vid vissa tillfällen kan du då bli erbjuden ett högre odds om du spelar AIK -0.5, vilket innebär att du spelar exakt samma spel.

Gilla guiden

Kommentera