• Hem
 • Nyheter
 • Alla städer och arenor i Qatar under Fotbolls-VM 2022
Qatar Arenor Städer Fotbolls VM 2022
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Alla städer och arenor i Qatar under Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 23 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 i Qatar kommer bli en färgsprakande och fantastisk sportupplevelse. Framförallt för de fantastiska arenor som landet byggt upp till mästerskapet. Befogad kritik har funnits under byggnationerna men när nu arenorna är på plats är det fina spelplatser vi kommer få följa våra VM-stjärnor. Här får ni all information om arenor och städer under Fotbolls-VM 2022.

Bäst spelbolag till Fotbolls-VM

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. Upp till 2000 SEK gratisspel

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

 2. 100% upp till 1000SEK

  18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!.

 3. Upp till 500 SEK gratisspel

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

 4. Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

  Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

 5. 100% upp till 500 SEK

Alla städer i Qatar under Fotbolls-VM 2022

Alla städer under Fotbolls-VM 2022:

 1. Doha
 2. Lusail
 3. Al Khor
 4. Al Wakrah
 5. Al Rayyan
Doha Qatar VM 2022
Fakta om alla VM städer

1. Doha

Kuststaden i Qatar är inte bara största stad utan även huvudstad i Qatar. Staden ligger vid vattnet på östkusten vid Persiska viken. Här bor drygt 2 miljoner invånare. Staden växer hela tiden och är ett berömt turismmål. Under Fotbolls-VM kommer matcher spelas här på fyra olika arenor. Khalifa International Stadium, Qatar Foundation Stadium, Ras Abu Aboud Stadium och Al Thumana Stadium. Ja ni hör, många matcher kommer spelas i Doha i vinter, exempelvis från Grupp E och Grupp H.

2. Lusail

En och en halv mil från Doha ligger Lusail. En relativt ny stad som började byggas under 2009 och fortfarande är under stor uppbyggnad. Trots detta finns ca 50 000 invånare i staden, något som väntas fyrdubblas när ritningarna förverkligats. I Lusail kommer vi få se fin fotboll på Lusail Stadium från Grupp G bland annat men även VM-finalen och öppningsmatchen Senegal - Nederländerna som placerats här.

3. Al Khor

Några mil norr om Doha hittar vi Al Khor. Här bor över 100 000 människor och hit åker många för att dyka i det kristallklara havet eller fiska i någon av alla de fina fiskeområden som finns. I Al Khor spelas det även fotboll och här ligger Al Bayt Stadium. En arena som tar in 45 000 åskådare.

4. Al Wakrah

Nästan två mil söder om huvudstaden Doha hittar vi den fina staden Al Wakrah. En något större stad än Al Khor där omkring 150 000 människor bor. En stad som återigen blomstrar efter att ha varit rejält nedgången under 1800-talet. Här finns nybyggda arenan Al Wakrah Stadium som kommer vara en av VM-arenorna under Fotbolls-VM 2022. Arenan är speciell då den kommer kunna plockas ner för att bli en mindre arena åt klubblaget Al Wakrah efter VM.

5. Al Rayyan

Al Rayyan är näst största stad i Qatar och den enda VM-stad som inte ligger vid vattnet. Istället placerad mitt i öknen vilket kommer ge en speciell känsla till matcherna under Fotbolls-VM. Klubblaget Al Rayyan sina hemmamatcher på Ahmed bin Ali Stadium som också får fungera som VM-arena under 2022 års mästerskap. Arenan har dock byggts ut och fått extra sittplatser till turneringen.

Läs alla våra införtexter

Brasilien supportrar

Inför Brasilien - Serbien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 oktober 2022

Brasilien mot Serbien är första matchen för dessa lag i Grupp G. Innan denna match har Schweiz och Kamerun öppnat gruppen och en seger lär krävas här för att toppa den. En allt ... Läs mer

Danmark fotboll supportrar

Inför Danmark - Tunisien VM 2022

Fotbolls VM 2022 15 september 2022

Danmark mot Tunisien är öppningsmatch i Grupp D av Fotbolls-VM 2022. Danmark kommer till mästerskapet efter ett fint EM och ett bra kvalspel. Matchen kommer spelas på Education ... Läs mer

England VM 2022

Inför England - Iran VM 2022

Fotbolls VM 2022 23 augusti 2022

Englands premiärmatch i Fotbolls-VM 2022 är mot Iran på Khalifa International Stadium i Doha. Här ska första sparken mot den efterlängtade pokalen inledas, i alla fall om man ska ... Läs mer

1. Khalifa International Stadium

Khalifa International Stadium återinvigdes i maj 2017 med en väldigt spektakulär invigningsceremoni. Här hölls finalen i Emir Cup som uppvärmning inför VM. Den här arenan har också varit värd för Arabian Gulf Cup, klubblags-VM samt IAAF World Athletics Championships.

Khalifa International Stadium byggdes faktiskt redan 1976 i Al Rayyan och befolkningen här är väldigt stolta över arenan. Den ses som en ambassadör för mellanöstern och den utveckling som regionen stått för.

Bästa tillgängligheten någonsin?

Tillgängligheten är även den god. I hjärtat av Doha med bra kommunikationer hävdar man att det är den bästa ansluta internationella arenan någonsin. Här kommer bland annat Grupp E att spela sina gruppspelsmatcher.

Fakta om Khalifa International Stadium
 • Var: Doha
 • Åskådare: 68 000
 • Invigd: 1976
 • Klubblag: Landslaget spelar här
 • VM Grupper som spelar här: Grupp A, Grupp E, Grupp F
Khalifa International Stadium

Spelschema Khalifa International Stadium

Uppdateras snart

2. Qatar Foundation Stadium

Även kallad Education City Stadium och passande nog är den belägen i hjärtat av de lärosäten som finns i Doha. Totalt tar arenan som är byggd till VM att kunna ta in 45000 åskådare. Här kommer bland annat kvartsfinalerna att spelas men även gruppspelsmatcher från Grupp H.

Fasad av trianglar som växlar färg

Fasaden har trianglar som bildar komplexa, diamantliknande geometriska mönster, som ger en känsla av att ändra färg när solen rör sig över himlen. När VM är slut kommer arenan minskas ner till ca 20 000 åskådare och läkare kommer skänkas till utvecklingsländer.

Fakta om Qatar Foundation Stadium
 • Var: Doha
 • Åskådare: 45000
 • Invigd: 2020
 • Klubblag: Inget
 • VM Grupper som spelar här: Grupp C, Grupp D, Grupp H
Qatar Foundation Stadium VM 2022

Spelschema Qatar Foundation Stadium

  Uppdateras snart

  3. Ras Abu Aboud Stadium (974 Stadium)

  Ras Abu Aboud Stadium kallas även för 974 Stadium. 974 är det internationella riktnumret till Qatar och det är därifrån den fått sitt namn. Det är även exakt 974 fraktcontainrar som använts för att bygga arenan.

  Kan helt plockas ner efter VM

  Arenan tar 40 000 åskådare och är den första helt demonterbara arenan som byggts. Stadium 974 är belägen precis vid stranden vid West Bay. Arenan sägs vara den mest hållbara arenan som byggts sett till hur lite nytt material som behövdes för att bygga denna stadium. Kommer troligtvis vara en arena som många tittar på när man bygger nytt efter VM.

  Ras Abu Aboud Stadium (974 Stadium) VM 2022 Qatar

  Ras Abu Aboud Stadium (974 Stadium) byggdes av 974 fraktcontainrar

  Fakta Ras Abu Aboud Stadium (974 Stadium)
  • Var: Doha
  • Åskådare: 40 000
  • Invigd: 2021
  • Klubblag: Inga
  • VM Grupper som spelar här: Grupp C, Grupp G, Grupp H

  Arenan kan som sagt plockas isär och kommer skeppas runt för att ge plats till åskådare på andra arenor efter VM. På det sättet räknas denna arena som den mest hållbara lösningen som någonsin gjorts. Kanske är detta framtiden vad gäller stora mästerskap?

  Ras Abu Aboud Stadium (974 Stadium) Qatar VM 2022

  Ras Abu Aboud Stadium (974 Stadium)

  Spelschema Ras Abu Aboud Stadium (974 Stadium)

  Kommer snart

  Topp 10 bonusar för Fotbolls-VM 2022

  bonusar för fotbolls-VM 2022

  Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

  Fotbolls VM 2022 14 november 2022

  Fotbolls-VM 2022 är här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom samtliga ... Läs mer

  4. Al-Thumama Stadium

  Al-Thumama Stadium stod värd som under den 49:e Amir Cup-finalen fredagen den 22 oktober 2021. En passande invigningsdag. Al Thumama Stadium ligger ca 12 km söder om Dohas glittrande skyline.

  Arenan är belägen i ett mycket fint naturområde och här kommer mycket sport att utövas. Inte minst fotboll där vi kommer få se matcher från Grupp A bland annat med Qatar i huvudrollen.

  Fakta Al-Thumama Stadium
  Al-Thumama Stadium Qatar VM

  5. Lusail Stadium

  Lusail Stadium tar in hela 80 000 besökare och det är här vi kommer få se VM-finalen 2022. Med en unik design där man hämtat inspiration från samspelet mellan ljus och skugga kännetecknar det fanar-lyktan. Här får vi vackra motiv i form av skålar, kärl och andra konstföremål som kan ses som arabiska och islamiska värdefulla artefakter.

  Helt nybyggd stad till VM 2022

  Arenan ligger i en nybyggd stad som väntas växa till att ha omkring 200 000 invånare. Arenan kommer ligga i centrum och ha spårvagnstrafik till sig. Enkelt att ta sig hit med andra ord!

  Modell av Lusail Stadium VM 2022
  Fakta Lusail Stadium
  • Var: Lusail
  • Åskådare: 80 000
  • Invigd: 2022
  • Klubblag: Lusail
  • VM Grupper som spelar här: Grupp C, Grupp G, Grupp H

  Arenan har en ganska liten öppning i taket vilket betyder att man får använda konstgjort solljus i form av flyttbara "solarium" på gräsmattan.

  Spelschema Lusail Stadium

  Kommer snart

  6. Al Bayt Stadium

  Aldrig sett något liknande

  Al Bayt Stadium tar in 60 000 åskådare och beskrivs som något av det häftigaste man har sett. En unik stadion som kan konkurrera med de bästa i världen. Arenan är byggd i norra staden Al Khor. Här kommer Grupp F bland annat att få spela sina matcher i VM. Al Khor är en stad känd för sin pärldykning och fiske.

  Fakta Al Bayt Stadium

  Bilder inifrån arenan och på de häftigaste omklädningsrummet vi fotat inne i:

  7. Al Wakrah Stadium (Janoub)

  Al Wakrah är en av de äldsta bebodda områdena i Qatar. Här kommer det spelas fotboll under Fotbolls-VM och arenan som stod klar 2019 rymmer ca 40 000 åskådare.

  Design efter en fiskebåt

  De traditionella dhow-båtarna används till fisket som är mycket känt i Al Wakrah. Det var även de båtar som inspirerade designen till Al Janoub Stadium som den också kallas.

  Al Janoub Stadium Al Wakrah Qatar VM 2022
  Fakta Al Wakrah Stadium
  • Var: Al Wakrah
  • Åskådare: 40 000
  • Invigd: 2019
  • Klubblag: Al Wakrah
  • VM Grupper som spelar här: Grupp D, Grupp G, Grupp H
  Al Wakrah Stadium Qatar VM 2022

  Vy över Al Wakrah stadium

  Spelschema Al Wakrah stadium

  Kommer snart

  8. Ahmed bin Ali Stadium

  Ahmed bin Ali Stadium är belägen i stadsdelen Al Rayyan som tidigare var en helt egen stad men som nu vuxit ihop med stor- och huvudstaden Doha. Arenan är byggd efter störst hållbarhetstanke och fyller alla krav på en modern arena.

  Ahmed bin Ali Stadium öppnar porten till ökenlandskapet

  Ahmed bin Ali Stadium är belägen i ett ökenlandskap och stod värd för Amir Cup-finalen 2020. 40 000 åskådare tar arenan som annars ser matcher från klubblaget Al Rayyan Sports Club som är väldigt populära här. Danmark kommer spela sin första match på denna arena när man möter Tunisien den 22a november.

  Ahmed bin Ali Stadium Qatar VM 2022

  Amir Cup finalen som Al Ahly vann

  Fakta Ahmed bin Ali Stadium
  • Var: Al Rayyan
  • Åskådare: 50 000
  • Invigd: 2003
  • Klubblag: Al Rayyan Sports Club
  • VM Grupper som spelar här: Grupp B, Grupp D, Grupp F

  Spelschema Ahmed bin Ali Stadium

  Kommer snart

  Läs mer om Fotbolls-VM 2022

  Guide fotbolls-VM 2022 Qatar
  Vi hårdbevakar Fotbolls-VM 2022 i vinter!

  Kan inte du heller få nog av Fotbolls-VM 2022? Vi har skapat en heltäckande guide med allt från information kring lag, grupper och slutspel till analyser, speltips, odds och om bästa spelbolag till mästerskapet. Läs allt om Fotbolls-VM tillsammans med oss!

  Frågor och svar om arenor i Fotbolls VM 2022 Qatar

  Hur många arenor kommer fotbolls-VM spelas på 2022?

  Åtta arenor i fem städer planeras att användas.

  Vart spelas VM-finalen 2022?

  Finalen kommer spelas på Lusail Stadium

  I vilken stad kommer det spelas flest matcher i VM 2022?

  Flest matcher kommer selas i Doha

  Hur många dog medan man byggde arenor i Qatar inför VM 2022?

  3 personer ska ha omkommit under bygget av de nya arenorna. Felaktiga uppgifter om 6500 personer döda har förekommit men har visat sig vara falska uppgifter.

  Vart kan jag läsa mer om arenor och spelprogram under Fotbolls-VM 2022?

  Det kan du göra i vår VM-guide för Fotbolls-VM 2022.