Qatar fotbolls vm 2022

QATAR

Värdnationen Qatar befinner sig i en helt öppen grupp med Ecuador, Senegal & Nederländerna. Nederländerna kniper första platsen i gruppen men kan Qatar skrälla och ta sig vidare? Med spelare från hela arabvärlden och baserade i inhemska ligan kan det bli tufft, men med hemmaplan och stöd från folket är det inte omöjligt.

Grupp A - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
NederländernaNederländerna3210+47
SenegalSenegal3201+16
EcuadorEcuador3111+14
QatarQatar3003-60

Bettingstugan analyserar Qatar i Fotbolls-VM 2022

📅 Qatar spelschema i VM 2022

💰 Odds Qatar Fotbolls VM 2022

Läs införtexter till Qatars matcher

Ecuador fotboll

Inför Qatar - Ecuador VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 september 2022

Qatar - Ecuador är inte bara värdlandets första VM-match någonsin. Det är även öppningsmatchen för hela VM! Detta kommer leda till att hela världens ögon kommer vara riktigare på ... Läs mer

Startelva & laguppställning för Qatar i Fotbolls-VM 2022

Formation: 5-3-2

 • Målvakt: Saad Al Sheeb
 • Försvarare: Homam Ahmed, Abdelkarim Hassan, Boualem Khoukhi, Bassam Al Rawi, Pedro Miguel
 • Mittfält: Hatim, Boudiaf, Al-Haydos
 • Anfall: Almoez Ali, Akram Afif
  BB220401 BB386

  Félix Sánchez har gjort det bra med detta laget, den Barcelona födde tränaren har tagit Qatar till en semifinal i den inbjudna CONCACAF Gold Cup och tog en bronsplats i Gulf Cup 2021.

  ⭐ Qatars tre största stjärnor

  Hassan Al Haydos

  Kaptenen Al Haydos blir en nyckel spelare om Qatar ska ta sig vidare. Han ligger och lurar bakom forwards och har otroligt fin teknik och ett riktigt bra skott. Det är han som tar hand om de fasta situationerna och allt som händer i uppbyggnaden av spelet. Den 31-år gamle Al Haydos spelar till vardags i Al Sadd, Qatars absolut bästa klubblag. En herre som ska bli intressant att följa detta mästerskap.

  BB191010 BB449

  Här ser vi kaptenen Al Haydos mot Bangladesh

  Akram Afif

  Assistkungen Afif som också spelar för Al Sadd stod för hela 17 assist och 14 mål i den inhemska ligan denna säsong. Har varit en sväng i Europa här och där innan han flyttade tillbaka till Qatar där han nu alltså spelar. Snabb, teknisk och ett bra skott, blir att se upp med för motståndarna i Grupp A.

  BB211009 BB912

  Afif blir en viktig kugge i kontringsspelet för Qatar

  Almoez Ali

  Den Sudanfödda forwarden som till vardags spelar för Al-Duhail i den inhemska ligan har inte haft den bästa säsongen bakom sig i klubblaget men i landslaget öser han in mål. 39 mål på 72 landskamper är riktigt bra. Tillsammans med Afif & Haydos blir han en viktig pjäs om Qatar ska ta sig vidare ur gruppen.

  BB190201 BB856

  Med sina 39 mål på 72 landskamper är Ali farlig för vilken motståndare som helst.

  💰Qatar största talang

  Homam Ahmed

  Vänsteryttern i Qatars landslag, yngst i truppen och en riktigt frisk fläkt. Susar fram från vänsterkanten och har bra inlägg och skott. Spelade en säsong för Eupen i den Belgiska ligan utan större framgång och spelar nu till vardags i Al-Gharafa i den inhemska ligan. 

  BB210327 BB477

  Blir viktigt i kontringsspelet för Qatar, blir spännande att följa och se om han får plats i något Europeiskt lag i framtiden.

  ✈️ Qatars VM-trupp 2022

  Truppen har ännu inte spikats.

  Analys av Qatars VM-trupp 2022

  Qatar är ett intressant lag från många perspektiv, de har verkligen satsat på detta landslag inför detta mästerskap och är faktiskt rankad 51 i världen och kan mycket väl ta sig vidare ur gruppen. Deras styrkor ligger i kontringsspelet och att de är väldigt samspelta då halva laget i princip spelar i Al Sadd i den inhemska ligan. Deras svaghet är helt klart i defensiven och att truppen inte är så bred, en skada på någon nyckelspelare och det kan bli riktigt jobbigt.

  🌎 Qatars VM-kval 2022

  Qatar är värdnation i VM 2022 men ställde ändå upp i den andra kvalrundan. Här pulveriserade man dock allt motstånd med målskillnaden 18-1 (!)

  Qatar VM kval

  📽 Bettingstugans videoklipp på Qatar

  I detta klippet får vi se lite av kvaliteten som Al Haydos besitter.

  Bettingstugan tippar om odds på Qatar i VM 2022

  Tips på Qatar
  SpelTorsten

  SpelTorsten

  Några fina spel som jag tänker på rak arm är att de går vidare ur gruppen och gör minst två mål i VM.
  Några djupare analyser och spel kommer närmare mästerskapet men på rak arm känner jag att Qatar är ruskigt underskattade.

  Spela Qatar går vidare och gör minst 2 mål via Unibet