Vem blir skyttekung i Fotbolls-EM 2020 » Favoriter, Analys & Odds
  • Hem
  • Nyheter
  • Fotbolls-EM 2020 - Vem vinner skytteligan?
BB180715 ZZ032
Nyhet

Fotbolls-EM 2020 - Vem vinner skytteligan?

EM 2020 11 december 2019

En av de mest prestigefyllda individuella priserna man kan vinna som spelare är skytteligan i ett stort mästerskap. Spelare som Patrick Kluivert, Milan Baros och Alan Shearer är för evigt inskrivna i historieböckerna som skyttekungar i ett europamästerskap. Vem tar chansen i sommar? Spelbolagen har sina favoriter klara.

Skyttekung Fotbolls-EM, vad säger oddsen?

Det finns väl få individuella titlar som spelare som kan mäta sig med en skyttetitel i någon av de stora mästerskapen. Det är helt enkelt något som är mycket prestige i att vinna.

EM 2020 Betting skyttekung

Regerande skyttekung när det kommer till europamästerskap är Antoine Griezmann som gjorde 6 mål när Frankrike gick till final 2016. Griezmann valdes också till turneringens spelare och gjorde även flest poäng. Ett fint mästerskap alltså av fransmannen som säkerligen kommer taggad även 2020. Han står dock inte lägst i odds att vinna.

Favoriter till att vinna skytteligan i Fotbolls-EM 2020

Vem gör flest mål i EM 2020?

1. Harry Kane, 26

Harry Kane spelar i ett offensivt England där han spelar som nummer 9. Dessutom tar han frisparkar och straffar i ett England som kommer spela de flesta matcherna hemma. 8.00 på Kane är ett odds som känns lockande.

Läs mer om Harry Kane och England inför EM 2020

2. Kylian Mbappé, 20

Mbappés Frankrike är de som, tillsammans med England, nämns som favoriterna att vinna mästerskapet. Går Frankrike långt kan vi räkna med en hel del mål från Mbappe som alltså stod för 33 kassar på 29 matcher i PSG förra säsongen.

Läs mer om Kulian Mbappé och Frankrike inför EM 2020

3. Romelo Lukaku, 26

Hade det tungt i Manchester United men har verkligen fått fart i Inter. Har ett förhållandevis lätt schema i EM med Danmark, Finland och Ryssland och det är ett Belgien som söker revansch efter senaste EM. Offensiven i Belgien är kanske den bästa i hela turneringen och Lukaku är den som ska göra målen.

Läs mer om Romelo Lukaku och Belgien inför EM 2020

Fotbolls EM 2020 Skyttekung Harry Kane England

Harry Kane är favorit att ta hem titeln hos spelbolagen

Övriga kandidater till att vinna skytteligan i Fotbolls-EM 2020

LeoVegas tar inte riktigt ställning till spelarna efter våra tre favoriter. Ronaldo nämns förstås jämt i sånna här sammanhang men nu har Portugal fått en riktigt svår grupp vilket man förstås måste ha med i beräkningen. 

Vi hoppas på ett sämre mästerskap från Lewandowski

I Frankrike är Mbappe favorit före Griezmann och det är inte så konstigt då Antoine ofta droppar ner lite lägre i planen. Något vi verkligen får hoppas är att Robert Lewandowski inte vinner skytteligan. Det betyder antagligen att Polen gått långt på Sveriges bekostnad. 

Nordiska favoriter till att vinna skytteligan i Fotbolls-EM 2020

Vem gör flest mål i EM 2020? - Norden

Inte helt oväntat att vi inte får några låga odds på våra nordiska spelare. Även om Tomas Brolin delade på titeln 1992 hör det inte till vanligheten att nordiska spelare finns med där uppe. Man behöver gå långt i turneringen och spela en offensiv fotboll om chansen ska finnas. 

Isak och Quasion - om bolagen fick välja

Intressant att både Isak men framförallt John Guidetti rankas högre än Berg och Quasion. Det troliga anfallsparet hålls inte som favorit alltså hos LeoVegas. 

EM 2020 Sverige Odds

Alexander Isak har lägst odds av våra svenskar

Annars är det Christan Eriksen som står lägst i odds i och med att Danmark ändå har en helt okej grupp samt tre hemmamatcher. Eriksen lär slå frisparkar och straffar och gillar att gå på skott utifrån. 

Pukki lider av ett sämre lag

Pukki är kanske den av alla forwards som är hetast just nu men spelar i ett lag som troligtvis gör sin sista match innan åttondelsfinalen inleds.

Läs mer om fotbolls-EM 2020

Vi på Bettingstugan älskar Fotbolls-EM och har därför sett till att skapa en fulländad EM-Guide. I vår guide till Fotbolls-EM 2020 hittar ni fakta om varje lag, grupp, match samt hur ni ska maximera er betting till sommarens europamästerskap.

Till Bettingstugans EM-Guide för Fotbolls-EM 2020

Fotbolls-EM 2020 - Frågor och svar om skyttekungar

🤷‍♂️ Hur spelar jag på en skyttekung?

Det beror på vilket spelbolag du ska betta på. Vi har i denna text tagit odds från LeoVegas. För att hitta odds för vem som vinner skytteligan i EM 2020 gå till "utforska fotboll" och vidare till Fotbolls-EM 2020, därefter skrollar du ner till odds för skyttetitel.

Till LeoVegas odds för skytteligavinnare

💥 Vem är favorit till att vinna skytteligan till Fotbolls-EM 2020?

Hos LeoVegas är nu både Harry Kane och Kylian Mbappe favoriter till att vinna skytteligan i EM 2020.

💰 Vad är viktigt att tänka på när man spelar på en skyttekung?

När du ska spela på vem som vinner skytteligan i EM 2020 så är det viktigt att du tänker på är att;

  • spelaren spelar i ett bra lag
  • att spelaren får spela
  • att laget har ett förhållandevis lätt spelschema

Läs på inför Fotbolls-EM 2020 i vår EM-guide

🤴 Vilka spelare har vunnit titeln tidigare?

  • 2004 vann Milan Baros (Tje).
  • 2008 vann David Villa (Spa).
  • 2012 var det sex spelare som delade titeln.
  • 2016 vann Antoine Griezmann (Fra).

Läs vilka lag och spelare som är med i EM 2020

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Kvällens riskfria spel: 450 kr på Chelsea - Arsenal!

Premier League 21 januari 2020

Veckomatch i Premier League och kvällens höjdpunkt hittar vi i London då Chelsea tar emot Arsenal. Betfair Exchange erbjuder alla nya kunder ett riskfritt spel på matchen. Skapa ... Läs mer

Bettingstugan presenterar Best Bet IV - "The mental strength ladder"

21 januari 2020

Best Bet är tillbaka! Nu med den fjärde upplagan. Tre tävlingar har gett tre mästarlag. Nu är det dags att testa psyket hos de lag som vågar (?) ställa upp! The mental strength ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2020 - Enligt oddsen!

EM 2020 20 januari 2020

Vi spanar in vinnaroddsen inför sommarens stora höjdpunkt - Fotbolls-EM 2020! Här får du de bästa oddsen och information om hur du bäst investerar dina pengar för att få ... Läs mer

Allt inför din resa till Fotbolls-EM 2020

EM 2020 19 januari 2020

Biljetterna delas nu ut i rask takt från Uefa och har du varit en av de lyckligt lottade sitter du med en biljett! Här är allt du behöver veta om tider, spelplatser och ... Läs mer

Upphöjda odds till nattens UFC med McGregor och Cerrone!

Förhöjda odds UFC 18 januari 2020

Comeback för McGregor! Denna gång mot Cerrone i en av UFC:s hetaste matcher under 2020. McGregor avstod helt från matcher under 2019 men kommer nu som favorit till galan i Las ... Läs mer