Fotbolls EM 2021

Fotbolls EM 2021 - Grupper

Vi ger er Sveriges bästa EM-Guide. Läs på om alla grupper och lag inför Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 Grupper

Fotbolls EM 2021 är indelat i sex grupper om fyra lag. Gruppspelet för Fotbolls EM 2021 startar fredagen den 11:e juni i Rom kl 21:00 då Italien möter Turkiet.

De kommande 13 dagarna spelas det sedan EM-matcher varje dag innan gruppspelet slutar den 24:e juni. Då har vi sex gruppettor, sex grupptvåor och fyra grupptreor som ska skickas vidare till slutspel.

Sverige EM-grupp är Grupp E. Utöver Sverige i Grupp E så spelar Spanien, Polen och Slovakien.

Innehåll på denna sida:

Grupper EM 2021: Uppsnack inför gruppspelet av Fotbolls EM

EM 2021 Grupper - Grupp A

I Grupp A i Fotbolls EM 2021 spelar Italien, Schweiz, Turkiet och Wales. En intressant grupp på förhand där alla fyra lag bör se sina chanser till avancemang för slutspel som goda.

EM Fotboll 2021: Odds att vinna Grupp A

Vinnare Grupp A - Fotbolls EM 2021

Favoriterna till att vinna EM Grupp A är Italien, dom har stått för ett imponerande EM-kval och har dessutom automatiskt två hemmamatcher på Olympiastadion i Rom.

Roberto Mancinis landslag kommer alltså gå in i gruppspelet av Fotbolls EM 2021 med ett enormt självförtroende men även publiken i ryggen. Till skillnad från dom tidigare åren så andas Italien lite mer laganda nu, något som Mancini ska ha beröm för. Att Italien hade 19 olika målskyttar och 43 använda spelare i EM-kvalet är ett tydligt exempel på detta.

Schweiz stod inte för en lika imponerade insats i EM-kvalet som Italien men lyckades ändå göra jobbet och vinna sin grupp, något som ska ses som ett styrkebesked då man konkurrerade med bland annat Danmark och Irland. 

Schweiz EM 2021 Gruppspel Odds

Schweiz har chans på avancemang enligt oddsen!

Turkiet har haft svårt att övertyga dom senaste åren men under EM-kvalet visade turkarna klass och var aldrig hotade att missa Fotbolls EM 2021. Senaste gången Turkiet imponerade i ett mästerskap var Fotbolls-EM 2008, då gick laget till semifinal vilket är den främsta framgången för herrlandslaget. Det återstår nu att se hur Turkiet står sig i Fotbolls- EM 2021, känslan är definitivt att Turkiet har ett landslag med massvis av talang som kan störa vilket stornation som helst.

EM Grupp A:s fjärde lag är Wales. Wales har en spännande trupp med både meriterade världsstjärnor som Bale och Ramsey men även en hel del talanger som ska bli intressanta att följa i sommar.

EM 2021 - Grupp B

I Grupp B i Fotbolls EM 2021 hittar vi Ryssland, Danmark, Belgien och Finland. Ryssland spelar två av sina gruppspelsmatcher i St: Petersburg och Danmark kommer spela två matcher på Parken i Köpenhamn. Varken Belgien eller Finland kommer få fördelen att spela i sitt hemland i sin EM grupp men förväntas ändå se till att göra detta gruppspel riktigt jämn.

EM Fotboll 2021: Odds att vinna Grupp B

Vinnare Grupp B - Fotbolls EM 2021

Favoriter till att vinna Grupp B i EM 2021 är Belgien - Världens just nu bästa landslag enligt FIFA. Därefter förväntas Danmark och Ryssland få göra upp om den sista platsen till EM-slutspelet. 

Ryssland har ett intressant landslag men samtidigt har dom tenderat att leverera ojämna insatser i mästerskap, att Ryssland spelar på hemmaplan i två av sina gruppspelsmatcher är dock en stor fördel.

Danmark fixade EM-biljetten i sista gruppspelsmatchen av EM-kvalet och kommer nu med ett starkt självförtroende till EM 2021. Självklart har även Danmark en extra bra chans till att gå vidare ur sin EM grupp då man spelar två matcher på Parken.

Odds Grupp B EM 2021 Vinnare

Belgien har ett stjärnspäckat lag, största stjärnan är Manchester Citys Kevin De Bruyne

En tuff men inte omöjlig EM grupp för Finland som gör sitt första Fotbolls EM och mästerskap någonsin. Finland är underdogs i denna EM grupp och jämför man deras spelare med dom andra spelarna i gruppen så ska detta vara en för svår uppgift.

Finland har dock Norwichs forwardsstjärna Teemu Pukki som kommer vara supertaggad för att hjälpa sitt land till sitt första EM-slutspel.

EM 2021 - Grupp C

I Grupp C i Fotbolls EM 2021 hittar vi Ukraina, Nederländerna, Österrike samt Nordmakedonien.

På förhand är EM Grupp C en grupp där samtliga lag säkerligen känner sig nöjda med lottningen. Faktum är att Grupp C i Fotbolls-EM 2021 är den grupp som har lägst FIFA-ranking.

EM Fotboll 2021: Odds att vinna Grupp C

Vinnare Grupp C - Fotbolls EM 2021

Ukraina har kanske inte rosat marknaden dom senaste åren men under EM-kvalet har bitarna fallit på plats, mycket tack vare förbundskapten Shevchenko. Ukraina är nu optimistiska inför Fotbolls-EM 2021 och chanserna till avancemang i sin EM grupp ser relativt bra ut, i alla fall om man utgår från oddsen.

Nederländerna är värdnation och kommer spela två matcher på Amsterdam Arena i EM gruppspelet. Förväntningarna på detta landslag är skyhöga och det ska bli otroligt spännande se om dom kan utmana om EM-guldet. Nederländerna är favoriter till att vinna Grupp C.

Fotbolls EM 2021 grupper

Nederländerna har en slagkraftig trupp men saknar världens bästa mittback, Virgil Van Dijk.

Det tredje laget i EM Grupp C är Österrike, en nationen som hade problem under den första delen av EM-kvalet men som tillslut kom igång och löste biljetten till EM 2021. Österrike har en hel del bra spelare som till exempel Arnautovic, Alaba och Sabitzer.

Det fjärde och sista laget i EM Grupp C är Nordmakedonien. Ett lag som kvalificerade sig via Playoff. Stor hjälte för landet blev den rutinerade anfallaren Goran Pandev som gjorde mål i den avgörande matchen mot Georgien.

EM 2021 - Grupp D

I EM Grupp D av Fotbolls EM 2021 hittar vi en av favoriterna enligt spelbolagen till att vinna Fotbolls-EM 2021. Det engelska landslaget stod för en fin insats i VM 2018 och nu även ett imponerande EM-kval, vilket gjort att England just nu är ett av dom tre lag som har lägst odds av alla lag i EM 2021. 

EM Fotboll 2021: Odds att vinna från Grupp D

Vinnare Grupp D - Fotbolls EM 2021

England vann sin grupp i EM-kvalet relativt enkelt och det gjorde man tack vare sin offensiv. Förbundskapten Gareth Southgate har en drös med offensiva världsklasspelare och kan England få ordning på sin defensiv så ska dom absolut vara kandidater till att lyfta EM-pokalen.

I samma EM grupp som England hittar vi VM-finalisten Kroatien. Kroatien hamnade i en rätt enkel EM-kvalgrupp och hade inga problem att ta sig vidare. Det ska bli intressant att se om Kroatien nu kan bibehålla sin vinnarkultur och återigen ta sig till slutspel.

Em 2021 grupper odds

Englands kapten och forward Harry Kane är en av kandidaterna till att vinna skytteligan i EM 2021.

Tjeckien är EM Grupp D:s tredje lag. En nation som inte har gjort mycket väsen av sig dom senaste åren men som nu fått både spel och resultat att stämma. Tjeckien var i samma EM-kvalgrupp som England och slutade tvåa i gruppen med 15 poäng efter åtta matcher.

Det fjärde laget i EM Grupp D blev Skottland. Nationen vann den avgörande Playoff-matchen mot Serbien. En spännande match där straffläggning tillslut fick skilja lagen åt.

EM 2021 - Grupp E

Sverige spelar återigen Fotbolls EM 2021 och denna gång är det EM Grupp E som vi svenskar ska hålla koll på.  

Sverige fick en helt okej lottning då man ställs mot Spanien, Polen och Slovakien. Självklart kommer det bli en tuff uppgift att gå vidare i sin EM grupp men så ska det vara, och vi kan förhoppningsvis se fram emot några riktigt roliga matcher i sommar. 

EM Fotboll 2021: Odds att vinna Grupp E

Vinnare Grupp E - Fotbolls EM 2021

Favoriter till att vinna EM Grupp E i Fotbolls EM 2021 är föga överraskande Spanien. Det spanska landslaget är rankad åtta i världen och när dom dessutom är en av värdnationerna i EM 2021 så är det nog många som har svårt att se att dessa bolltrillare ska missa slutspelet. 

Spanien är ett landslag som vi svenskar fått känna på i EM-kvalet och som vi har bra koll på. Det är dock ett landslag som gick obesegrade genom kvalet och som vi haft problem mot.

Sverige förväntas tampas med Polen om andraplatsen i EM Grupp E. Ett Polen som vann Grupp G i EM-kvalet och som har en del bredd och spets i sin trupp. Det svenska landslaget möter Polen den 24 juni - dagen innan midsommar och kommer med största sannolikhet vara en avgörande batalj.

EM 2021 Grupp E Sverige Datum

Sverige ställs mot Spanien i den första matchen av gruppspelet i Fotbolls-EM 2021.

Det fjärde laget i denna EM grupp är Slovakien, ett lag som kvalificerade sig till EM 2021 från playoff-träd B. Ett lag som på förhand inte ska kunna utmana om avancemang och som borde passa Sverige bra. 

EM 2021 - Grupp F

Vilket getingbo vi får se i Grupp F i Fotbolls EM 2021 - eller dödens grupp som den redan kallas. Detta är på förhand den mest spännande gruppen i EM 2021.

EM Fotboll 2021: Odds att gå vidare från Grupp F

Vinnare Grupp F - FotbollsEM 2021

Värdnationen Tyskland hade nog hoppats på helt andra lotter än Frankrike och Portugal i sin EM grupp. Tyskland är inne i ett generationsskifte men har redan nu en mycket spännande trupp och kommer självklart gå för EM-guld i sommar. Tyskarna vann sin EM-kvalgrupp före Nederländerna och kommer att spela två av sina gruppspelsmatcherna i Fotbolls-EM 2021 på Allianz Arena i München. Detta är givetvis en klar fördel som tyskarna.

Ronaldo Skytteligan Fotbolls-Em odds Grupp F

Portugal står just nu i 3.50x pengarna på att vinna Grupp F - Visst finns det värde på dom regerande mästarna?

Frankrike går alltid långt i mästerskap och har en fantastisk trupp inför EM 2021. I skrivande stund är det franska landslaget en av tre favoriter till att vinna EM-guld, inte så konstigt då man vann VM-guld 2018 och kom tvåa i EM den senaste gången.

Att ta sig vidare från EM Grupp F för Portugal blir minst sagt en klurig uppgift, men man ska inte räkna ut Portugal som har världsstjärnan Cristiano Ronaldo på topp, en spelare som alltid presterar bra när det kommer till mästerskap. Förutom Ronaldo har Portugal flertalet spännande namn som kommer bli intressanta att följa. Just nu står Portugal i 3.50 pengarna på att vinna EM grupp F, detta är ett högre odds än både Frankrike och Tyskland.

Det sista laget i "Dödens Grupp" är Ungern. Nationen kvalificerade sig från playoff-träd A (Rumänien, Island, Ungern eller Bulgarien). Ungern förväntas få det otroligt tufft i denna EM grupp, och det är nog många som skulle bli förvånade om dom lyckades ta någon poäng. 

Vanliga frågor om gruppspelet i Fotbolls EM 2021

🤷‍♂️ Hur många grupper och lag är med i EM 2021?

Det finns totalt sex grupper (A-F). Varje grupp har fyra lag vilket innebär att det är 24 lag i Fotbolls-EM 2021.

Läs mer om Sveriges grupp i EM 2021

🤔 Hur många lag går vidare från varje grupp i EM 2021?

Dom två bästa lagen i varje grupp är garanterade en plats till slutspelet i EM 2021. Sedan kvalificerar sig även dom fyra bästa treorna till slutspel.

Se vilka Sverige kan möta i slutspelet av Fotbolls EM 2021

🇸🇪 Vilken är Sveriges EM Grupp 2021?

Sveriges grupp i EM 2021 är Grupp E. I Grupp spelar Sverige mot Spanien, Polen och Slovakien.

Läs mer om Sveriges grupp i EM 2021

☠️ Vilken grupp är "Dödens Grupp" i EM 2021?

Utan tvekan är dödens grupp i EM 2021 Grupp F. Där finns stornationerna Tyskland, Frankrike och Portugal. Sedan har även Ungern lyckats ta sig till EM efter ett Playoff. Ungern förväntas bli slagpåse i "Dödens Grupp".

Läs mer om Dödens grupp i EM 2021

😅 Vilka grupptreor går vidare i EM 2021?

Till EM 2021 kommer även vissa lag som slutar trea i grupperna gå vidare till slutspel. Dom fyra grupptreor som tagit flest poäng går vidare till slutspelet av Fotbolls-EM. Skulle det inte gå att skilja lagen på poäng så utgår UEFA från målskillnad.

Se odds för vinnare av Fotbolls EM 2021

💡 Vad händer om lag står på lika många poäng?

Skulle två lag hamna på samma poäng gäller inbördes möten först och främst. Blev det oavgjort i gruppen tittar man istället på målskillnad mellan lagen. Är även det lika tittar man på antal gjorda mål. Skulle det bli så att alla ovan nämnde punkter är precis lika betyder det att man får lotta om vilket lag som går vidare. Är det flera lag som hamnat på samma poäng bildar de en egen tabell mellan sig om vilka/vilket lag som ska gå vidare och då gäller exakt samma förutsättningar som nämnda ovan.

Läs mer om regler för Fotbolls EM 2021