Sverige EM 2021 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Sweden

Sverige

Det svenska landslaget har haft problem i A gruppen i Nations League. Janne Anderssons mannar stod däremot för ett grymt EM-kval och vi hoppas nu EM-formen håller i sig. Målsättningen är utan tvekan en slutspelsplats.

Grupp E - Fotbolls EM 2021

LagSMVOLMSP
SpanienSpanien000000
SverigeSverige000000
PolenPolen000000
SlovakienSlovakien000000

📅 Sveriges spelschema i EM 2021

Omgång 1

Måndag den 14e juni
Kl. 21:00SpanienSpanien - SverigeSverigeGrupp ESevilla

Omgång 2

Fredag den 18e juni
Kl. 15:00Sverige Sverige - SlovakienSlovakienGrupp ESt Petersburg

Omgång 3

Onsdag den 23e juni
Kl. 18:00Sverige Sverige - PolenPolenGrupp ESt Petersburg

🇸🇪 Startelva & laguppställning för Sverige i Fotbolls-EM 2021

Formation: 4-4-2

  • Målvakt: Olsen
  • Försvarare: Lustig, Lindelöf, Jansson, Augustinsson
  • Mittfält: Claesson, Olsson, Ekdal, Forsberg
  • Anfall: Kulusevski, Berg
Janne Andersson Sverige Fotbolls-EM 2021 Grupp E

Janne Andersson har lyckats få ihop ett samspelt landslag som kan störa vilket lag som helst

💸 Spela på att Sverige vinner EM 2021

⭐ Sveriges tre största stjärnor

Victor Nilsson Lindelöf

Blandar och ger lite grann i Premier League, men Victor Nilsson Lindelöf startar ändå vecka ut och vecka in i Manchester United. I landslaget tar ”Vigge” sällan ett felsteg. Oerhört följsam och duktig på att läsa spelet, och en värdefull och lugn uppspelsfot. Försvarsgeneralen i Sveriges backlinje.

Lindelof EM 2021 Sverige Startelva

Victor Nilsson Lindelöf är vår just nu största stjärna

Emil Forsberg

Det har varit en fröjd att se Emil Forsberg under 2020/2021. Den kreative mittfältaren har hittat tillbaka till formen som han hade säsongen 2016/2017 då han gjorde hela 19 assists i Bundesliga. Forsberg är nyckeln till det svenska offensiva spelet och samtidigt ett vapen till våra fasta situationer. 

Emil Forsberg Leipzig

Emil Forsberg är tongivande i topplaget Leipzig i Bundesliga

Dejan Kulusevski

Det har gått snabbt för Dejan Kulusevski som på mindre än ett år skrivit kontrakt med Juventus och tagit en plats i Sveriges startelva. Potentialen är enorm och bli inte förvånade om Dejan Kulusevski blir Sveriges främsta spelare i EM 2021.

FotbollsEM svenska landslaget schema

Dejan Kulusevski spelar till vardags tillsammans med Cristiano Ronaldo

💰Sveriges största talang - Alexander Isak

Alexander Isak

Har inte riktigt lyckats lägga beslag på en startplats i Real Sociedad, men den forne AIK- och Borussia Dortmund-anfallaren är fortsatt en spelare som Sverige hoppas oerhört mycket på. Isak har allt för att bli Sveriges ledande anfallare för ett decennium framöver.

Alexander Isak Sverige Fotbolls-EM 2021

Alexander Isak är nära startelvan till Fotbolls-EM 2021. En bra vår kan skicka in honom i hetluften direkt emot Spanien 15:e juni

✈️ Sveriges EM-trupp 2021

Kollektivet var stjärnan som tog Sverige hela vägen till kvartsfinal i VM i Ryssland för och det fortsätter att vara organisationen och arbetskapaciteten som ska ta det här svenska laget framåt i sommar. Utöver att vara taktiskt slipade, där varenda spelare vet precis vad som förväntas, har Sverige adderat lite spets under de två åren som förflutit sedan VM 2018. Kristoffer Olsson har flyttat till Ryssland och tagit ytterligare kliv i sin spelarutveckling, vilket gjort att han lagt beslag på den centrala mittfältspositionen bredvid självskrivne (och skadedrabbade) Albin Ekdal. Med Ekdal och Olsson har Sverige inte bara taktisk disciplin, utan även två spelare med väldigt fina passningsfötter vilket ger Sverige ännu en dimension i det offensiva spelet. 

Ifrågasatte Marcus Berg visade vad han går för i slutet av kvalet och är viktig för Sverige

Backlinjen är mer eller mindre intakt med Victor Nilsson Lindelöf, Mikael Lustig och – troligtvis – Pontus Jansson framför Robin Olsen. Pierre Bengtsson har också gjort det bra i Ludwig Augustinssons frånvaro till vänster i backlinjen men den platsen är lite mer öppen. Offensivt har Sverige dessutom betydligt fler alternativ. Ifrågasatte Marcus Berg är oerhört viktig för Sverige med sina targetegenskaper och sitt försvarsspel och lär starta. Robin Quaison, som var bästa målskytt i kvalet, har kanske tappat sin startplats. Här finns alternativ i Isak men kanske blir det här som Janne Andersson placerar Kulusevski? Sen kan det bli så att en helt annan spelare tar plats här - Zlatan som öppnat en springa på dörren till landslaget.

Den mest intressanta mästerskapstruppen ett svenskt landslag kan ståta med på väldigt länge

Emil Forsberg är Sveriges offensiva stjärnnamn och är given till vänster. Det lär även Viktor Claesson vara om han fortsätter att närma sig formen han hade innan korsbandsskadan. Det känns som den mest intressanta mästerskapstruppen ett svenskt landslag kan skicka till EM på väldigt länge.

När spikas Sveriges trupp för EM 2021?

Redaktionen

Sveriges EM-trupp tas ut:

Janne Andersson använde 37 spelare under EM-kvalet men till EM får han bara välja 23. Den slutgiltiga truppen tas ut i maj 2021. Tills dess finns det en hel del spelare som måste visa framfötterna, och vissa behöver nog fundera på sin klubb-situation så de maximerar sina chanser att komma med i truppen.

🇪🇺 Sveriges EM-kval 2021

Sverige tampades med Norge och Rumänien om att lägga beslag på andraplatsen bakom Spanien i Grupp F. Förlorade bara en match i kvalet (klara 3-0 borta mot Spanien) och säkrade till slut andraplatsen med fyra poängs marginal ner till grannen Norge.

📽 Bettingstugans videoklipp på Sverige

Dejan Kulusevski gör stor succé i Italien och kan bli en viktig pjäs för Sverige i sommar.