Slovakien EM 2021 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Slovakia

Slovakien

Den sista platsen i Grupp E gick till det lag som vann Playoff-träd B. Lagen som kämpade om EM-biljetten var Bosnien, Nordirland, Slovakien och Irland. Slovakien var det lag som lyckades med bedriften att ta sig till EM 2021 och hamnar därmed i Sveriges grupp.

Grupp E - Fotbolls EM 2021

LagSMVOLMSP
SpanienSpanien000000
SverigeSverige000000
PolenPolen000000
SlovakienSlovakien000000

📅 Slovakien spelschema i EM 2021

  • Måndag 14:e juni kl 18:00 Polen - Ungern (Dublin)
  • Fredag 18:e juni kl 15:00 Sverige - Slovakien (Dublin)
  • Onsdag 23:e juni kl 21:00 Slovakien - Spanien (Bilbao)

Läs om hur Slovakien hamnade i Grupp E

Nations League Så funkar det Sveriges motståndare

Playoff i Nations League - Vilka gör upp om EM-platserna & vilket lag blir Sveriges motståndare i EM 2020?

EM 2021 19 december 2019

Polen och Spanien är Sveriges motståndare i sommaren Fotbolls-EM men ännu återstår det att få reda vilka våra tredje motståndare blir. Det sker genom det playoff-slutspel som ... Läs mer

🏳 Startelva & laguppställning för Slovakien i Fotbolls-EM 2021

Formation: 4-5-1

  • Målvakt: Rodák
  • Försvarare: Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko
  • Mittfält: Rusnak, Kucka, Lobotka, Hamsik, Mak
  • Anfall: Duda
Stefan Tarkovič Slovakien EM 2021

Förbundskapten Stefan Tarkovič hoppas kunna grusa Sveriges drömmar i sommar

💸 Spela på att Slovakien vinner EM 2021

⭐️ Slovakiens tre största stjärnor

Marek Hamsik

Även om karriären är på väg mot sitt slut är 33 åriga Hamsik den som de flesta utanför Slovakien känner igen. Med 13 säsonger i Napoli, 120 landskamper och i åtta raka år ha blivit framröstad till Slovakiens bästa spelare har Hamsik för evigt skrivit in sig i historieböckerna. 2011, 2015 och 2016 röstades han in i bästa elvan i hela Serie A. Numera spelar han i Dalian Pro i den kinesiska ligan men det stoppar inte Hamsik från att vara kapten och given på Slovakiens innermittfält.

Marek Hamsik Slovaken EM 2021

Hamsik varvar ner i Kina men håller fortfarande hög klass

Milan Skriniar

Inne på sjätte säsongen i Serie A. Efter att ha representerat Sampdoria i två år köptes han in till Inter 2017. Där är han given i backlinjen och missar sällan en match. Stor bidragande orsak till att Slovakien tog sig till EM då han var en gigant i de avslutande play off-matcherna mot Irland och Nord Irland.

Milan Skriniar Slovakien EM 2021

Milan Skriniar är svår att ta sig förbi

Juraj Kucka

Kucka är en av de viktigaste offensiva spelarna i Slovakiens EM-trupp. 33 åringen stod för tre mål under EM-kvalet. Varit runt i flertalet stora klubbar som exempelvis Genoa, Milan och har sedan 2018/2019 varit en av de bästa spelarna i Parma där han fortfarande spelar. Sverige får se upp för Kucka i sommar.

Juraj Kucka Slovakien EM 2021

Vi får hoppas Kucka har en dålig dag mot Sverige den 18e juni

💰 Ungerns största talang - Robert Bozenik

Slovakien spelar ofta med en enda anfallare och den platsen har Duda till vardags i Köln haft. Men han får se upp med nya stjärnskottet Bozenik som knackar på dörren. 21 åringen blev klar för Feyernoord förra säsongen och har redan gjort 4 mål på sina 13 landskamper. Gjorde 3 mål under kvalet till EM 2021. Bland annat viktiga segermålet mot Ungern (2-1).

✈️ Slovakiens EM-trupp 2021

Slovakien placerade sig på en tredjeplats i kvalet till EM 2021. Före Ungern och bara en poäng ifrån direktplatsen som Wales tillslut knep. Det här är med andra ord ett bra landslag med flera spelare i de högsta europeiska ligorna. Kryddat med rutin i spelare som Kucka, Hamsek och Pekarik. 

Kvalmatcherna mot Irland (vinst efter straffar) och Nordirland (vinst efter förlängning) var båda väldigt jämna och vittnar om ett landslag som även har den mentala kapaciteten att vinna viktiga matcher. Slovakien har länge stått i skuggan av sin granne Tjeckien men frågan är om inte Slovakien under de senaste åren krupit sig närmare. Gör nu sitt första EM någonsin och det med en bra mix av ålder, rutin och talang.

📽 BETTINGSTUGANS VIDEOKLIPP PÅ Slovakien

Om ni vill drömma mardrömmar inför EM 2021 kan ni spana in Hamseks fem snygga mål här. En spelare vi inte vill ska ha bollen rättvänd mot oss i sommar.