Sweden

Grupp E

När vi tittar på Grupp E känner vi ändå hopp! Det svenska landslaget har alla chanser att nå slutspel men det kommer krävas att Sverige toppar formen och inte slarvar i någon av matcherna. Spanien är favoriter till gruppseger och enligt oddsen ska Polen vara det andra laget som kniper slutspelsplatsen. Sverige har dock en förmåga att prestera i viktiga matcher och vi på Bettingstugan tror stenhårt på att det svenska landslaget löser det!

Grupp E - Fotbolls EM 2021

LagSMVOFMSP
SverigeSverige3210+27
SpanienSpanien3120+55
SlovakienSlovakien3102-53
PolenPolen3012-21

📅 Spelschema Grupp E

Omgång 1

Omgång 2

Omgång 3

Odds för Vinnare Grupp E

Odds för "Två bästa från Grupp E"

UPPSNACK OM GRUPP E I EM 2021

Analys av matcherna i andra omgången:

Kampanjer till Fotbolls-EM 2021

Betway Boost - Jobba skott på mål i VM finalen!

Fotbolls VM 2022 17 december 2022

VM FINAL: Matchen med stot M är här. Messis Argentina ställs mot Mbappes Frankrike. Det kommer bli en otroligt häftig tillställning på söndag 16:00. Vill man lugna nerverna med ... Läs mer

VM FINAL - Snabbare boostar Mbappe & Messi! 9.50 x pengarna!

Fotbolls VM 2022 17 december 2022

SÖNDAG: VM final och stormatch mellan Argentina och Frankrike. En match i matchen är den mellan Messi och Mbappe. Snabbare har dock en kampanj som gör att vi kan heja på båda ... Läs mer

Betway BOOST: Kroatien till 5x pengarna!

Fotbolls VM 2022 16 december 2022

LÖRDAG: Bronsmatch mellan två uppstickare i VM - Kroatien mot Marocko! Det kommer bli en tight uppgörelse mellan två lag som vill avsluta snyggt. Betway hjälper till med ... Läs mer

Rolig fakta om Grupp E

⭐ 3 stjärnor i Grupp E:

 • Robert Lewandowski
 • Emil Forsberg
 • Sergio Busquets

👀 Håll ett öga på:

De svenska talangerna. Janne Anderssons Sverige har gjort sig känt som ett välsmort, svårslaget kollektiv som ständigt överträffar förhoppningar och förväntningar. Det är dock långt ifrån ett lag enbart byggt på funktionella spelare med bra lungor, organisation och kampvilja – det finns gott om offensiv kvalitet också och ungtuppar som Alexander Isak och Dejan Kulusevski ska bli särskilt spännande att följa.

🔢 Siffran:

65. Bayern Münchens stjärnanfallare Robert Lewandowski levererar även på landslagsscenen och är Polens främste målskytt någonsin med sina 65 mål, på 118 landskamper. Lewandowski bär dock stämpeln av att vara en mästerskapsflopp och har bara levererat två mål på de tre senaste turneringarna. Kan han få till det den här gången?

Bettingstugan tippar Grupp E:

1. Spanien

2. Sverige

3. Polen

4. Slovakien

(Isaks första landslagsmål i länken. Vi hoppas på se fler viktiga och vackra mål från Sverige även i detta mästerskap)

🇪🇸 Spanien EM 2021

Det har varit fokus på allt annat än fotboll kring det spanska landslaget det senaste året, och trots att La Furia Roja enkelt tog sig vidare till EM har landslaget befunnit sig i någon form av kris. Luis Enrique klev av förbundskaptensuppdraget för att vara med sin cancersjuka dotter, som otroligt tragiskt gick bort. Luis Enrique har dock samlat kraft och är nu återigen förbundskapten för Spanien.

Luis Enrique

Luis Enrique klev åt sidan under EM-kvalet men är nu åter tillbaka.

I Luis Enriques bortavaro tog assisterande tränare och vän Robert Moreno över och säkrade EM-avancemanget. Men när Luis Enrique var redo att ta tillbaka ansvaret som förbundskapten rasade relationen de två emellan samman helt, framför världens ridåer när det talades vitt och brett från alla möjliga håll, och Moreno sparkades då Luis Enrique inte ville ha någon ”så illojal i mitt team”. 

Hur schismen påverkar Spanien under Fotbolls-EM 2021 återstår att se, men det är som vanligt att lag med hög höjd och mängder av talang som räknas bland förhandsfavoriterna. Det är ett Spanien som byggts om rejält, efter att framgångsgenerationen med Xavi, Andrés Iniesta och de övriga nästintill helt byggts ut. Den nya generationen är inte lika namnkunnig, men nog finns det duktiga fotbollsspelare där.

Fakta om Spanien:
 • Tränare: Luis Enrique
 • Vägen till EM 2021: Segrare Grupp F
 • Bästa målskytt i EM-kvalet: Álvaro Morata, Sergio Ramos, Rodrigo (4 mål)
 • Antal EM: 10
 • Bästa placering i EM: Segrare 1964, 2008, 2012
 • Världsranking: 6

🇸🇪 Sverige EM 2021

Det går inte att sluta imponeras av den fotbollsgärning som Janne Andersson utför med det svenska landslaget. Kvartsfinaluttåget mot England i VM 2018 var Sveriges bästa placering sedan VM-bronset 1994 och sedan dess har Andersson fortsatt att bygga vidare och utveckla. Sverige är först och främst ett välsmort, välorganiserat och svårslaget kollektiv där samtliga spelare vet precis vad de ska göra och är villiga att arbeta enormt hårt för varandra. 

Sverige Grupp E EM2021 Fotboll

Sveriges fans hoppas på ännu ett lyckat mästerskap!

Det finns stjärnglans i form av Victor Nilsson Lindelöf, Dejan Kulusevski och Emil Forsberg, men i Anderssons landslag är det kollektivet som är stjärnan. Sverige har ändå förbättrat offensiven under de två åren som gått sedan VM; Kristoffer Olsson har utvecklats och lagt beslag på en startplats bredvid Albin Ekdal på mittfältet vilket ger ökad bolltrygghet och kreativitet centralt i banan.

Offensivt finns plötsligt en hel del alternativ med Marcus Berg, Robin Quaison, Alexander Isak, Forsberg och Viktor Claesson. Dessutom har Jordan Larsson en fin säsong i benen och kom med i truppen till EM!

Fakta om Sverige:
 • Tränare: Janne Andersson
 • Vägen till EM 2021: Tvåa i Grupp F
 • Bästa målskytt i EM-kvalet: Robin Quaison (5 mål)
 • Antal EM: 6
 • Bästa placering i EM: Semifinal 1992
 • Världsranking: 18

🇵🇱 Polen EM 2021

Adam Nawalka fick ta emot en hel del kritik för att ha underpresterat i VM 2018, där Polen av många nämndes som en potentiell överraskning, och i Nations League. Forne storspelaren och numera förbundsordföranden Zbigniew Boniek ersatte Nawalka med Jerzy Brzeczek inför EM-kvalet, och har fått precis det utfallet han önskade. Brzeczek säkrade EM-platsen, som segrare i Grupp G, och lyckades samtidigt få in lite ny, ungdomlig entusiasm i det polska laget i form av 20-årige Sebastian Szymanski och Krystian Bielik. 

Spanien - Polen startelva Em 2021 Datum

Polens främsta vapen i EM är Robert Lewandowski

Polens lag är intressant, även om defensiven måhända är lite ålderstigen, och spelare som Grzegorz Krychowiak, Piotr Zielinski, Krzysztof Piatek och Arek Milik vittnar om potentialen som finns. Mycket kommer dock oundvikligen hänga på lagets stora stjärnspelare: Bayern Münchens Robert Lewandowski. Lewa leder laget, men har aldrig riktigt fått till det i ett stort mästerskap (blott två mål på tre mästerskap). Om Polen ska lyckas måste Lewandowski lyckas.

Fakta om Polen:
 • Tränare: Jerzy Brzeczek
 • Vägen till EM 2021: Segrare Grupp G
 • Bästa målskytt i EM-kvalet: Robert Lewandoski (6 mål)
 • Antal EM: 3
 • Bästa placering i EM: Kvartsfinal 2016
 • Världsranking: 21

🇸🇰 Slovakien EM 2021

Det var minst sagt två spännande playoff-matcher som spelades när Slovakien lyckades ta sig till EM 2021. I den första matchen vann man mot Irland på straffar och i den avgörande bataljen besegrade Slovakien Nordirland på förlängning. 

Slovakien

Slovakiens förbundskapten Pavel Hapal behöver komma med en sylvass taktik för att kunna gå vidare från Grupp E.

Att det blev just Slovakien som tog den sista platsen i Grupp E gladde nog många, inte minst Sverige. Ska Sverige kunna ta sig vidare till slutspel i EM så krävs det att man vinner sin match mot Slovakien, då det är en nation som Sverige ska vara bättre än.

 • Tränare: Pavel Hapal
 • Vägen till EM 2021: Vinnare av Playoff i Nations League
 • Bästa målskytt i EM-kvalet: Robert Bozenik (3)
 • Antal EM: 1
 • Bästa placering i EM: Åttondelsfinal
 • Världsranking: 36