Sverige Fotbolls EM 2021 » Odds, Spelschema & Startelva i EM
Fotbolls EM 2021

Sverige - EM 2021

Följ det svenska landslaget i Fotbolls-EM 2021 på Bettingstugan. Vi ger er all nödvändig information inför och under EM 2021.

Sverige EM 2021

Den 14:e juni 2021 kommer det svenska landslaget i fotboll spela sin första gruppspelsmatch i EM i fotboll 2021. Sverige får en tuff utmaning i den första omgången av Fotbolls EM då stjärnspäckade Spanien står på andra sidan. 

Sverige Grupp E - Fotbolls EM 2021

LagSMVOFMSP
SverigeSverige3210+27
SpanienSpanien3120+55
SlovakienSlovakien3102-53
PolenPolen3012-21

Spelschema för Sverige i EM 2021

Omgång 1

Måndag den 14e juni
Kl. 21:00SpanienSpanien - SverigeSverigeGrupp E0-0

Omgång 2

Fredag den 18e juni
Kl. 15:00Sverige Sverige - SlovakienSlovakienGrupp E1-0

Omgång 3

EM2020 utslagsfas2

Kampanjer till Sverige i EM 2021

Sverige Ukraina EM 2021

Sverige SUPERBOOSTAT av Betway

EM 2021 26 juni 2021

TISDAG: Sverige möter Ukraina i en otroligt spännande åttondelsfinal. Då väljer Betway att boosta oddset på att Sverige går till kvartsfinal. Från 1.66 till 3 x pengarna! Ta del ... Läs mer

Odds: Spanien vs Sverige

Läs även:

Inför Spanien Sverige Fotbolls-EM 2021

Inför Spanien - Sverige EM 2021

EM 2021 31 mars 2021

Sveriges första gruppspelsmatch i Fotbolls-EM 2021 blir en av de tuffaste då stornationen Spanien väntar på hemmaplan i Sevilla. I denna artikel ger vi dig all information du ... Läs mer

Spela på att Sverige i Fotbolls-EM 2021

Läs även:

Odds England vinner EM 2021

Vilka kan Sverige möta i EM-slutspelet 2021?

EM 2021 19 maj 2021

Sverige spelar sin sista match i gruppspelet i Fotbolls-EM 2021 den 23e Juni. Efter det vet vi om turneringen är slut eller om den går in i ett nytt skede för våra blå-gula ... Läs mer

Odds: Vinnare av skytteligan

Läs även:

BB180715 ZZ032

Fotbolls-EM 2021 - Vem vinner skytteligan?

EM 2021 11 december 2019

En av de mest prestigefyllda individuella priserna man kan vinna som spelare är skytteligan i ett stort mästerskap. Spelare som Patrick Kluivert, Milan Baros och Alan Shearer är ... Läs mer

Sveriges startelva Fotbolls-EM 2021 (Trolig elva)

Konkurrenssituationen i det svenska landslaget i EM 2021 är stor, och det kommer inte vara helt enkelt för Janne Andersson att ta ut en startelva. Detta är dock angelägna problem och något som är till Sveriges fördel. Vi på Bettingstugan har valt ut en elva som vi tror startar mot Spanien.

  EM-kval Kristoffer Olsson

  Kristoffer Olsson är en framtida världsstjärna enligt Bettingstugan

  • Formation: 4-4-2
  • Målvakt: Olsen
  • Försvarare: Lustig- Lindelöf - Helander- Augustinsson
  • Mittfältare: Claesson - Ekdal - Olsson - Forsberg
  • Anfallare: Berg - Isak
  Startelva Sverige i EM 2021 - Analys
  Redaktionen

  Redaktionen

  1. Robin Olsen
   - Ohotad etta. Spelade kontinuerligt i Cagliari förra säsongen vilket belönades med en flytt till Everton. Robin Olsen gör det bra i landslaget och då ingen annan svensk riktigt imponerar mellan stolparna just nu bör Olsen vara ohotad.
  2. Mikael Lustig
   - Är den Janne Andersson helst spelar till höger i backlinjen. Har konkurrens med spelare som Johansson, Krafth och även Sebastian Larsson. Mycket ska dock gå fel för Lustig innan han sätts på bänken.
  3. Ludvig Augustinsson
   - Har varit given till vänster. Har haft en skadefylld period men är nu tillbaka i spel. Kommer med största säkerhet gå före Bengtsson, Olsson och Hult till vänster i backlinjen.
  4. Victor Nilsson Lindelöf
   - Nyckelspelare i det svenska landslaget. Får mycket speltid i United och gör ofta bra landskamper. Har ett annat steg och teknik än sina konkurrenter på positionen. Kan göra en del misstag men spelat upp sig betydligt senaste året. Sverige är i stort behov av en skadefri, fokuserad och motiverad Lindelöf. Ohotad.
  5. Filip Helander
   - Mittbacken är tongivande i Skottlands bästa klubblag Glasgow Rangers. Han har dock inte varit självklar i backlinjen under EM-kvalet, snarare tvärtom. Spelare som Marcus Danielsson, Pontus Jansson och Andreas Granqvist kan komma att kliva in.
  6. Victor Claesson
   - Sveriges viktigaste spelare enligt Bettingstugan innan han ådrog sig en korsbandsskada 2019. Claesson har dock gjort en suverän resa tillbaka från sin skada och ser nu att starta till höger på mittfältet. Konkurrensen är dock stenhård på Sveriges mittfält.
  7. Albin Ekdal
   - Ett ankare på det svenska innermittfältet. Spelar med ett lugn och en bra arbetsmoral som Janne värdesätter. Växt enormt senaste säsongerna och är även given i klubblaget Sampdoria. Given.
  8. Kristoffer Olsson
   - Om Ekdal är säker är det lite mer konkurrens om den andra innermittfältsplatsen. Mot sämre lag har Janne Andersson valt Olsson och mot bättre motstånd så har han valt Sebastian Larsson. Olsson har dock tagit enorma kliv senaste säsongen och är helt underbar att se när han transporterar boll. En framtida storspelare för Sverige och vi tror han är given i EM.
  9. Emil Forsberg
   - Fortsätter göra mycket bra i både Leipzig och landslaget även om man har stora krav på vår trollgubbe till vänster. Trots allt en av våra mest lysande stjärnor och har ingen konkursens på sin position. Precis som Berg har han lidit av dåligt självförtroende i landslaget men har en fin formkurva uppåt.
  10. Marcus Berg
   - På topp är det ovisst vilka spelare som kommer starta, men Berg ser ut att ta en startplats nu när Zlatan Ibrahimovic är skadad. Anfallaren har varit en viktig pjäs för Janne Anderssons landslag och kommer spela en stor roll för Sverige i EM 2021.
  11. Alexander Isak
   - Just nu är Isak förstavalet som anfallspartner bredvid Berg och detta efter en fin säsong i Real Sociedad men även efter starka prestationer i VM-kvalet. Quasion och Kulusevski knackar dock på dörren.

  Sveriges tre största stjärnor

  Victor Nilsson Lindelöf ⭐

  Blandar och ger lite grann i Premier League, men Victor Nilsson Lindelöf startar ändå vecka ut och vecka in i Manchester United. I landslaget tar ”Vigge” sällan ett felsteg. Oerhört följsam och duktig på att läsa spelet, och en värdefull och lugn uppspelsfot. Försvarsgeneralen i Sveriges backlinje.

  Lindelof EM 2021 Sverige Startelva

  Startspelare i Man Utd och vital i Sveriges backlinje.

  Emil Forsberg ⭐

  Det har varit en fröjd att se Emil Forsberg under 2020. Den kreative mittfältaren har hittat tillbaka till formen som han hade säsongen 2016/2017 då han gjorde hela 19 assists i Bundesliga. Forsberg är nyckeln till det svenska offensiva spelet och samtidigt ett vapen till våra fasta situationer. 

  em 2021 sverige starleva

  Emil Forsberg är en av Sveriges främsta spelare i det offensiva spelet.

  Albin Ekdal  

  Ekdal är kanske inte den mest spektakulära spelaren i Sveriges landslag men hans erfarenhet och lugn gör honom till den tredje främsta stjärnan i Sverige enligt Bettingstugan. Ska Sverige ha chans till ett lyckat EM 2021 krävs en Ekdal i toppform.

  Sverige em 2021

  Ekdal är Sveriges motor på mittfältet.

  Sveriges tre största talanger

  1. Alexander Isak (Real Sociedad) 💰

  Har haft en otroligt imponerande säsong i Real Sociedad men även i svenska landslaget. Isak har allt för att bli Sveriges ledande anfallare för ett decennium framöver. 

  Alexander Isak EM 2021 Skytteliga Sverige Startelva

  Alexander Isak är idag vår största talang i Sverige

  2. Dejan Kulusevski (Juventus) 💰

  Dejan Kulusevski gör succé i Serie A. Den offensiva mittfältaren har imponerat på många och bland annat Juventus som värvade talangen. Men det är inte bara större klubbar som imponeras av supertalangen utan även Janne Andersson som spelat Dejan frekvent på sistone. Han är dock inte given i Sveriges startelva i EM 2021.

  Kulusevski Sverige Startelva EM

  Kulusevski kan få sitt stora internationella genombrott i EM

  3. Jordan Larsson (Spartak Moskva) 💰

  Jordan Larsson är en spelare som funnits med länge i diskussionerna och som haft en utvecklingskurva som gått både upp och ner. Nu pekar mycket uppåt för Henrik Larssons son efter en fin period i Ryssland. 

  Hur länge kan Janne Andersson hålla Jordan utanför truppen?

  Spelar på topp i Spartak Moskva och gör det bra. Nackdelen för Jordan är den tuffa konkurrensen som finns på anfallspositionernas där vi väl får se Isak, Berg och Quasion som givna. Men sen är det lite mer öppet. En fin vår kan göra att Jordan kniper en plats i truppen till EM 2021.

  Sveriges trupp till Fotbolls-EM 2021

  Kollektivet var stjärnan som tog Sverige hela vägen till kvartsfinal i VM i Ryssland för två år sedan och det fortsätter att vara organisationen och arbetskapaciteten som ska ta det här svenska laget framåt i sommar. Utöver att vara taktiskt slipade, där varenda spelare vet precis vad som förväntas, har Sverige adderat lite spets under de två åren som förflutit sedan VM 2018. 

  Kristoffer Olsson har gjort det bra i Ryssland och tagit ytterligare kliv i sin spelarutveckling, vilket gjort att han lagt beslag på den centrala mittfältspositionen bredvid självskrivne Albin Ekdal. Med Ekdal och Olsson har Sverige inte bara taktisk disciplin, utan även två spelare med väldigt fina passningsfötter vilket ger Sverige ännu en dimension i det offensiva spelet. 

  Sverige Janne Andersson EM 2021

  Janne Andersson har lyckats få det svenska landslaget att spela som ett lag!

  Backlinjen är mer eller mindre intakt med Victor Nilsson Lindelöf, Mikael Lustig och – troligtvis – Filip Helander framför Robin Olsen. Ludwig Augustinsson har kommit tillbaka efter en tids skadefrånvaro och ska vara given i EM 2021.

  Offensivt har Sverige dessutom betydligt fler alternativ. Ifrågasatte Marcus Berg har tystat många kritiker i EM-kvalet men det är fortfarande osäkert om han kommer spela från start i EM 2021 då Zlatan Ibrahimovic gjort comeback. 

  Kulusevski, vårt nya stjärnskott, är en spelare som många fans vill se från start men konkurrensen är stenhård. Det kan mycket väl bli så att Kulusevski i första hand får agera inhoppare. 

  Emil Forsberg är tillsammans med Zlatan Ibrahimovic Sveriges offensiva stjärnnamn och är given till vänster. Det lär även Viktor Claesson vara nu när han hittat tillbaka till samma form som innan sin knäskada.

  Det känns minst sagt bra att vara svensk inför Fotbolls EM 2021 då vi har den mest intressanta mästerskapstruppen ett svenskt landslag kan ståta med på väldigt länge.

  Sveriges trupp inför den senaste landslagssamlingen:
  Redaktionen

  Redaktionen

  Sveriges trupp till Fotbolls-EM 2021 kommer tas ut av förbundskapten Janne Andersson i maj 2021. Det mesta talar för att vi inte kommer få se för många förändringar från truppen som tog Sverige till EM 2021.

  Sveriges trupp i EM 2021: Bettingstugans tips

  Målvakter:

  • Robin Olsen, Everton
  • Kristoffer Nordfeldt, Genclerbirligi
  • Karl-Johan Johnsson, Köpenhamn

  Försvarare:

  • Pierre Bengtsson, Köpenhamn
  • Marcus Danielson, Dalian Professional
  • Emil Krafth, Newcastle
  • Andreas Granqvist, Helsingborg
  • Filip Helander, Rangers
  • Mikael Lustig, AIK
  • Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
  • Pontus Jansson, Brentford
  • Ludwig Augustinsson, Werder Bremen

  Mittfält/Forwards:

  • Zlatan Ibrahimovic, Milan
  • Marcus Berg, Krasnodar
  • Albin Ekdal, Sampdoria
  • Emil Forsberg, RB Leipzig
  • Jordan Larsson, Spartak Moskva
  • Alexander Isak, Real Sociedad
  • Sebastian Larsson, AIK
  • Dejan Kulusevski, Juventus
  • Kristoffer Olsson, Krasnodar
  • Robin Quaison, Mainz
  • Ken Sema, Watford
  • Mattias Svanberg, Bologna
  • Jens Cajuste, Midtjylland

  * Konkurrensen till att vara en del till Sveriges EM-trupp är stor. Spelare som Gustav Svensson, Martin Olsson, Sebastian Andersson och John Guidetti är spelare som kämpar om en plats i EM-truppen i sommar.

  Vanliga frågor om Sverige inför Fotbolls-EM 2021

  📅 När spelar Sverige sin första match i EM 2021?

  Sverige möter Spanien i den första gruppspelsmatchen i EM 2021. Matchen spelas klockan 21:00 måndag 14:e juni.

  Se samtliga TV-tider för Fotbolls-EM 2021

  🇸🇪 Vilka spelare är med i Sveriges landslag i Fotbolls-EM 2021?

  Sveriges trupp till Fotbolls-EM 2021 tas ut av Janne Andersson i maj 2021. Vi ger er dock oddsen på vilka spelare i Sverige som förväntas bli uttagna till Fotbolls-EM 2021.

  Odds för Sveriges trupp i EM 2021

  ⚽️ Vilka lag är i Sveriges grupp i EM 2021?

  Sverige lottades i Grupp E tillsammans med Spanien, Polen och Slovakien.

  Läs mer om Grupp E

  🤔 Hur kvalificerade sig Sverige till Fotbolls-EM 2021?

  Sveriges herrlandslag i fotboll stod för ett riktigt starkt EM-kval där man slutade tvåa, vinnare av gruppen var Spanien.

  Se samtliga resultat från Sveriges gruppspel i EM-kvalet

  🏆 Vad är oddset på att Sverige vinner EM-guld?

  Sverige står för tillfället i 91x pengarna på att vinna EM-guld.

  Läs samtliga odds för EM 2021

  ✈️ I vilka länder kommer Sverige spela Fotbolls-EM 2021?

  Det svenska landslaget kommer att spela i Spanien och i Ryssland.

  Ta del av fullständigt spelschema för Fotbolls-EM 2021

  EM-kval - Grupp F

  Onsdag den 23e juni
  Kl. 18:00Sverige Sverige - PolenPolenGrupp E3-2
  Kl. 21:00SverigeSverige - UkrainaUkrainaÅttondelsfinalTV4
  LAGMATCHERPOÄNG
  Spanien 🇪🇸1026
  Sverige 🇸🇪
  1021
  Norge 🇳🇴
  1017
  Rumänien 🇷🇴
  1014
  Färöarna 🇫🇴103
  Malta 🇲🇹
  103

  Resultat i EM-kvalet - Grupp F

  Söndag 8/9

  • Rumänien v Malta = 1-0
  • Spanien v Färöarna = 4-0
  • Sverige v Norge = 0-0

  Lördag 12/10

  • Färöarna v Rumänien = 0-3
  • Norge v Spanien = 1-1
  • Malta v Sverige = 0-4

  Tisdag 15/10

  • Sverige v Spanien = 1-1
  • Rumänien v Norge = 1-1
  • Färöarna v Malta = 1-0

  Fredag 15/11

  • Spanien v Malta = 7-0
  • Rumänien v Sverige = 0-2
  • Norge v Färöarna = 4-0

  Måndag 18/11

  • Sverige v Färöarna = 3-0
  • Spanien v Rumänien = 5-0
  • Malta v Norge = 1-2

  Så gick Sverige till EM 2021

  Så lät det inför EM-kvalet:

  Sverige stod inför en tupp uppgift att nå EM 2021 när man placerades i samma grupp som stornationen Spanien. Förstaplatsen skulle bli enormt svår. Det skulle istället bli en kamp om andraplatsen där många trodde Sverige skulle få kämpa mot både Norge och Rumänien för att knipa andra och sista EM-platsen. Slagpåsarna Färöarna och Malta hade i spekulationerna inför gruppspelet ingen chans i denna grupp.

  Sverige EM kval EM 2021 TV tider odds

  Fansen firar EM-biljetten

  Nations League - Sverige

  Sverige började kvalspelet med att besegra en av de största konkurrenterna, Rumänien, med 2-1 på Friends arena. Robin Quaison gjorde 1-0 och Victor Claesson satte tätt efter 2-0 innan halvtidsvilan. En start som vittnade om att Sverige blir att räkna med i detta kval.

  Nations League Sverige EM 2021

  Det svenska landslaget vann sin grupp i Nations League

  Sverige fortsatte sedan med en 3-3 match mot Norge på bortaplan. En galen match där Norge hade 2-0 och såg ut att gå mot segern när Sverige vände till 2-2 i andra halvlek. Det som borde varit det svenska segermålet kom i 91a minuten när Quaison nickade in 3-2. Men i matchens sista spark satte Norge 3-3. En riktigt kalldusch som kunde stört vilket lag som helst men inte detta svenska lag som samlade kraft efter denna match.

  Malta och Färöarna städades undan

  Efter den galna matchen mot Norge fick Sverige lite andrum med 3-0 mot Malta innan man åkte på gruppens första förlust när Spanien vann med 3-0 på Bernabeu. Raset började med att Sebastian Larsson råkade täcka med handen och orsakade en straff.

  Den tar på armen, utan tvekan. Jag kan inte gnälla över att det blir straff

  Sebastian Larsson till Sportbladet efter matchen mot Spanien.

  Isak gör entré

  Tuff match på Färöarna väntades men det blev ingen spänning. Underbarnet Alexander Isak fick chansen från start och gjorde både 1-0 och 2-0 innan första kvarten var spelad. Matchen slutade tillslut 4-0 efter att Lindelöf och Quaison gjort varit mål.

  Det är nästan exemplariskt hur vi genomför matchen

  Janne Andersson till TV4 efter 4-0 mot Färöarna borta

  Nu började det bli riktigt spännande i gruppen där både Rumänien, Sverige och Norge positionerat sig för att knipa andraplatsen. Och nu väntade matcher mot Norge, Spanien och Rumänien. 

  Sverige nöjda med kryss mot Norge

  Mot Norge spelar vi återigen oavgjort efter att Norge tagit ledningen. Efter 1-1 av Forsberg spelar Sverige av matchen, nöjda med X och pole position medan Norge nu är illa ute. 

  Poäng mot Spanien var annars bonus i oktober och inför matchen mot Rumänien hade Sverige ett gyllene läge att gå till EM. Vinst eller oavgjort så var EM klart. Även vid förlust fanns det en bra livlina. Den livlinan behövdes dock inte. Sverige gick in och visade att de var värda biljetten till sommarens stora evenemang genom att besegra Rumänien med 2-0. Det var aldrig riktigt spännande då Sverige gjorde en jättefin första halvlek och spelade sedan av matchen utan att det blev riktigt farligt.

  Nations League 2020

  Tack vare Sveriges fina prestationer i den första turneringen av Nations League kvalificerade man sig till den högsta gruppspelet - Liga A. Där ställdes man mot svåraste tänkbara motstånd. Frankrike, Kroatien och Portugal gjorde spelade mot Sverige i dubbla omgångar och det vi kan konstatera från detta gruppspel är att det i alla fall var en läropeng.

  Det svenska landslaget stod emot bra i flera utav matcherna men slutade tillsist i botten av Grupp C i Nations League Liga A. Positivt även att spelare som Kulusevski, Danielsson och Claesson fick speltid. Dessa tre herrar är nu alla aktuella för en startplats i EM 2021. 

  Sveriges EM-kvaltrupp

  Målvakter

  • Robin Olsen (Roma)
  • Kristoffer Nordfeldt (Swansea)
  • Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

  Backar

  • Ludvig Augustinsson (Werder Bremen)
  • Andreas Granqvist (Helsingborg)
  • Filip Helander (Bologna)
  • Niklas Hult (AEK Athen)
  • Emil Krafth (Amiens SC)
  • Per Karlsson (AIK)
  • Mikael Lustig (Celtic)
  • Alexander Milosevic (Nottingham Forest)
  • Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)
  • Martin Olsson (Swansea)
  • Pontus Jansson (Leeds)

  Mittfältare

  • Emil Forsberg (Leipzig)
  • Albin Ekdal (Sampdoria)
  • Sebastian Larsson (AIK)
  • Kristoffer Olsson (Krasnodar)
  • Victor Claesson (Krasnodar)
  • Jimmy Durmaz (Toulouse)
  • Oscar Hiljemark (Genoa)
  • Gustav Svensson (Seattle)
  • Jokob Johansson (Rennes)
  • Marcus Rhoden (Crotone)

  Anfall

  • Marcus Berg (Al ain)
  • Robin Quasion (Mainz)
  • Alexander Isak (Real Sociedad)
  • John Guidetti (Alavez)
  • Sebastian Andersson (Union Berlin)
  • Isak Kiese Thelin (Leverkusen)

  Förbundskapten: Janne Andersson

  Sveriges i Fotbolls-VM 2018

  Under sommaren 2018 stod det svenska landslaget för en otrolig prestation i Fotbolls-VM. Precis som under EM 2021 såg vi till att erbjuda en guide. Vill du få en återblick kring VM 2018 så kan ni klicka på knappen nedan.