Sveriges spelschema i Fotbolls-EM 2020 » Datum, Tider & Lag!
 • Hem
 • Nyheter
 • Fotbolls-EM 2020 - Vilka datum spelar Sverige?
Sverige Spanien Dublin Bilbao Polen Fotbolls-EM 2020
Nyhet

Fotbolls-EM 2020 - Vilka datum spelar Sverige?

EM 2020 29 januari 2020

Sverige avancerade som bekant från kvalspelet till huvudturneringen i Fotbolls-EM 2020! Men när drar egentligen matcherna igång för Sverige? Vi ger er informationen om alla Sveriges matcher här.

⚽️ Match 1 - Spanien v Sverige

 • Måndag 15:e juni kl 21:00 🇪🇸 Spanien - Sverige 🇸🇪 (Bilbao)

Första matchen för Sverige blir mot Spanien som är storfavoriten i gruppen. Måndag den 15:e juni bör alltså bollas in i kalendern redan nu. Starttiden är fina 21:00, en tid som borde betyda att vi får nytt tittarrekord?

Läs mer om den Spanska truppen

🇪🇸 Fakta om Bilbao

Bilbao är en fantastiskt fin hamnstad i norra Spanien i provinsen Biscaya i Baskien, cirka 12 km innanför floden Nervions mynning i Biscayabukten. Totalt bor det drygt 300.000 personer i Bilbao och man har också Spaniens störst hamn.

Arenan i Bilbao heter Estadio San Mames och har en kapacitet på 50 000 och självklart kommer den vara fylld med fans inför denna drabbning.

Spanien Sverige EM 2020 Datum Plats

Sverige möter Spanien den 15:e juni på San Mames i Bilbao

🏆 Vem vinner matchen?

⚽️ Match 2 - Sverige v Playoff-vinnare B

 • Fredag 19:e juni kl 15:00 🇸🇪 Sverige - Playoff-vinnare B 🇪🇺 (Dublin)

Sveriges andra match kommer spelas på självaste midsommar mot ett ännu okänt motstånd. Men vi vet vilka fyra olika kandidater det kan bli. Antingen Slovakien, Nordirland, Bosnien eller värdnationen Irland. 15:00 och midsommar - kan det bli bättre underhållning till midsommarsnapsen?

Läs hela spelschemat för Fotbolls-EM 2020 här

🧾 Fakta om Dublin

Dublin är den största staden på Irland och huvudstad i Republiken Irland. Den är belägen nära mittpunkten på Irlands östkust, vid mynningen av floden Liffey och i mitten av grevskapet Dublin. Dublin grundades som en vikingabosättning och har varit Irlands viktigaste stad sedan medeltiden.

Aviva Stadium gjorde sin sista renovering 2010 och tar nu in 52000 personer. Arenan är estetiskt vacker och det blir ett enormt tyck inne på den tighta arenan. Bor man i de centrala delarna går dert bra att ta tunnelbanan ca 9 min ut till arenan. Den ligger 2 km öster om centrum och det går naturligtvis bra att promenera dit med.

💰 Odds på gruppseger

⚽️ Match 3 - Sverige v Polen

 • Onsdag 24:e juni kl 18:00 🇸🇪 Sverige - Polen 🇵🇱 (Dublin)

Den 24:e juni ska allt avgöras. Sverige möter Polen i Dublin och här kan äventyret ta slut eller gå in i ett nytt skede där vi har chans att skriva historia. Tiden är 18:00 vilket är i tidigaste laget denna jobbdag. Men lugn, prata med chefen redan nu så stämplar du ut innan lunch och tar en lång promenad för att lugna nerverna.

Läs mer om den Polska truppen

📔 Fakta om Polens landslag

Den största framgången för det polska landslaget är ett OS-guld 1972. VM-brons 1974 och 1982 är andra fina meriter. Under Fotbolls-EM 2016 tog man sig till kvartsfinal - vilket är lagets bästa prestation i europaspelet. Den gången förlorade man på straffar. Mot Sverige går Polen in som favoriter men Sverige har en bra chans att störa detta landslag. Kl 20:00 onsdagen den 24:e juni vet vi om Polen, Sverige eller båda lagen är vidare till nästa runda.

Robert Lewandoswki

Lewandowski får Sverige se upp med den 24:e juni

🎁 PAF

PAF

100 SEK GRATIS Utan omsättningskrav!

 • + Unik bonus utan omsättningskrav
 • + Bra sökfunktion
 • + Roliga tävlingar i Club Paf
 • + Bra odds för Fotbolls-EM
 • + Free spins när man startar kontot

Analys av Bettingstugans expert Jonas Weimer.


❓ FAQ - Sveriges matcher

📆 Vilka datum spelar Sverige sina matcher?

Den 15:e juni, den 19:e juni samt den 24:e juni

Här kan du läsa allt om Sveriges trupp till Fotbolls-EM 2020

🏙 I vilka städer spelar Sverige sina matcher?

En match i Bilbao, Spanien och två matcher i Dublin, Irland.

Här kan du läsa hela spelschemat för Fotbolls-EM

🤷‍♂️ Vart kan jag läsa mer om Fotbolls-EM?

Det gör du bäst genom att klicka in dig på våran guide ⬇️

Bettingstugans EM-guide 2020

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela gratis på TRAV - 250 sek att leka med

Söndag - Trav på menyn denna söndag och tävlingar i Romme. Luta dig tillbaka med 250 kronor riskfritt från Betfairs spelbörs! Läs mer

Fira påskafton med Spelbörsen och 250 kronor riskfritt på Trav!

LÖRDAG - På påskdagen är det förstås mycket trav, bland annat på DANNERO. Betfair Exchange ger 250 kronor riskfritt om du vill testa spelbörsen idag. Läs mer

Sätt dig med ett travspel på fredag! Riskfria pengar från Betfair.

FREDAG - Nu på fredag är det trav i ESKILSTUNA/FÄRJESTAD. Betfair Exchange firar in påsken med att ge bort 250 kronor till alla nya spelare. Här får du info om hur du kan ta del ... Läs mer

Prova spelbörsen på Jägersro - få 250 kronor tillbaka!

TORSDAG - Betfair Spelbörsen är inget vanligt spelbolag. Hos dem bettar du direkt mot andra spelare vilket innebär att du kan få högre odds, du kan sätta dina egna eller handla ... Läs mer

Spela 250 kronor på valfri häst idag - Betfairs Spelbörs bjuder!

ONSDAG - Skapa konto hos Betfair Spelbörs så får du ett riskfritt spel för 250 kr till onsdagen trav på Solvalla/Åby. Följ instruktionerna nedan för att ta del av bonusen! Läs mer