Polen EM 2021 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Poland

Polen

I EM 2016 åkte Polen ut på straffar i kvartsfinal mot Portugal, nu är siktet inställt på revansch. Polen stod för ett starkt EM-kval då man vann gruppen relativt enkelt och ambitionen i sommar är definitivt att knipa en slutspelsplats. Polen kan i sina bästa stunder spela hur bra som helst och firma Lewandovski + Piatek kommer bli ett stort hot för många försvarare i sommar.

Grupp E - Fotbolls EM 2021

LagSMVOLMSP
SpanienSpanien000000
SverigeSverige000000
PolenPolen000000
SlovakienSlovakien000000

📅 Polens spelschema i EM 2021

  • Måndag 14:e juni kl 18:00 Polen - Slovakien (Dublin)
  • Lördag 19:e juni kl 21:00 Spanien - Polen (Bilbao)
  • Onsdag 23:e juni kl 18:00 Sverige - Polen (Dublin)

🇵🇱 Startelva & laguppställning för Polen i Fotbolls-EM 2021

Formation: 4-2-3-1

  • Målvakt: Szczesny
  • Försvarare: Kedziora, Glik, Bednarek, Bereszynski
  • Defensivt mittfält: Krychowiak, Klich
  • Offensivt mittfält: Szymanski, Zielinski, Grosicki
  • Anfall: Lewandowski
Polen startelva EM2021
Polen Jerzy brzeczek EM 2021 Grupp D Sveriges grupp

Jerzy Brzeczek ska leda Polen till framgång i Fotbolls-EM 2021

💸 Spela på att Polen vinner EM 2021

⭐ Polens tre största stjärnor

Robert Lewandowski

Polens klart bästa spelare. Har hunnit bli 32 år gammal men visar inga tecken på att slå av på takten. Lewandowski har varit strålande för Bayern München, där han öst in mål. En komplett anfallare.

Polen EM 2021 Sverige Datum Startelva

Lewandowski är ute efter att förstöra vår sommar

Grzegorz Krychowiak

Karriären fick inte riktigt den bana man förväntade sig när Krychowiak lämnade Sevilla, där han varit dominant på mittfältet. Floppade i PSG och misslyckades på lån till West Bromwich, återfinns nu i Lokomotiv Moskva.

Grzegorz Krychowiak Polen Sverige EM 2021 Grupp E

Grzegorz Krychowiak har bytt mellan många klubbar, men i Polen är han given

Wojciech Szczesny

Har utvecklats till en världsklassmålvakt sedan flytten till Italien och är obestridd etta i Juventus. Oerhört stabil mellan stolparna.

Wojciech Szczesny Målvakt Polen EM 2021 Grupp E Sverige

Wojciech Szczesny vaktar stolparna och behöver vara på tårna om Polen ska ha en chans

💰Polens största talang - Sebastian Szymanski

Sebastian Szymanski

Född 1999. 21-åringen, till vardags hemmavarande i Dynamo Moskva, började slå sig in i det polska landslaget under höstens landslagssamlingar och har imponerat. Szymanski är mångsidig och kan användas överallt på mittfältet. Ingen poängmaskin, men en fin fotbollsspelare som verkar imponerat på Brzezcek.

Sebastian Szymanski Polen EM 2021 Talang Löfte

Sebastian Szymanski i kamp med Belgiens Dion Cools

✈️ Polens EM-trupp 2021

Polen sågs som ett av de mest underpresterande lagen i VM och det går inte att komma ifrån att det finns mycket kvalitet i det polska laget. Robert Lewandowski är förstås den stora stjärnan och självskriven i anfallsrollen. Förbundskaptenen Jerzy Brzeczek, som gjort det bra sedan han tog över från Adam Nawalka, har skiftat mellan att spela två anfallare (4-4-2) och en anfallare (mer 4-2-3-1) under kvalspelet. 

Vass offensiv

Polen är som namnstarkast i de offensiva leden, och särskilt i anfallspositionen, där Krzysztof Piatek och och Arkadiusz Milik också finns att tillgå. Piatek och Lewandowski har startat tillsammans ett par matcher, men att få in alla tre i startelvan ger nog Brzezcek en hel del huvudbry och allt som oftast har Lewandowski startat med Napolis Piotr Zielinski bakom och Kamil Grosicki och unge, duktige Sebastian Szymanski på kanterna. 

Ska polen gå långt måste Robert Lewandowski prestera

På det defensiva mittfältet huserar Grzegorz Krychowiak bredvid Leeds-mittfältaren Mateusz Klich och i backlinjen återfinns Jan Bednarek bredvid rutinerade Kamil Glik. Med Wojciech Szczesny mellan stolparna har Polen också en stabil sista utpost. Polen har ett solitt lag med flera spetsspelare som kan avgöra matcher. Men om Polen ska gå långt i EM måste Lewandowski prestera betydligt bättre än tidigare i stora mästerskap (två mål på tre mästerskap).

🇪🇺 Polens EM-kval 2021

Hade inga problem att ta sig vidare från Grupp G, där man bland annat ställdes mot Österrike, Nordmakedonien och Slovenien. Vann gruppen komfortabelt med sex poängs marginal.

📽 Bettingstugans videoklipp på Polen

Robert Lewandowski har inte fått till det för Polen i mästerskap målmässigt ännu. Men anfallaren har defintitivt mål i sig. Här fem mål på nio minuter för Bayern München.